«Η σχέση μου με τον Μηνά Χατζησάββα μέτρησε να μη δεχτώ σεξουαλική παρενόχληση»

 

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην σειρά «Αγγελική» που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Alpha, o Kώστας Φαλελάκης μίλησε στο περιοδικό «7Μέρες Τv» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Ο Κώστας Φαλελάκης μίλησε για το πόσο τον έχει επηρεάσει η περιπέτεια με τον κορωνοϊό αλλά και το κύμα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει στο χώρο του θεάτρου τους τελευταίους μήνες. Από την εξομολόγησή του δε θα μπορούσε να λείπε και η αναφορά στον έρωτα της ζωής του Μηνά Χατζησάββα και τον σημαντικό ρόλο που αυτός έπαιξε για τον ίδιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Πώς ήταν για εσένα  η χρονιά της πανδημίας ;

Πολύ ζόρικη.

Υπό ποια έννοια;

Απ’ όλες τις έννοιες.  Αρχικώς στερήθηκα τους φίλους μου. Προσωπικά για εμένα έπειτα από το θάνατο του Μηνά (σ.σ. Χατζησάββα) οι άνθρωποι μου και η δουλειά μου αποτελούσαν τους πυλώνες της ισορροπίας μου. Αποσυντονίστηκα εντελώς. Δεν καταλάβαινα γιατί υπάρχω και που υπάρχω. Σ’ αυτό το συναίσθημα θα πρέπει να προστεθεί ο φόβος αυτός καθαυτός της ίδιας της ασθένειας, που στην αρχή της μας προξενούσε δέος, όπως όλη η θλιβερή κατάσταση του κλάδου μου που μαζί με την εστίαση πάθαμε τη μεγαλύτερη ζημιά.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας πάρα πολλές καταγγελίες συναδέλφων σου για κακοποιητικές συμπεριφορές. Σε στεναχωρεί αυτή η συνθήκη; Φανταζόσουν ότι τόσοι άνθρωποι έχουν δεχθεί τόσο άσχημες συμπεριφορές;

Δεν έπεσα από τα σύννεφά. Είχα ακούσει πολλά εξ αυτών από φήμες,  από συναδέλφους. Ήρθε η ώρα να δουν το φως της δημοσιότητας. Καλά κάνουν και βγαίνουν. Μόνο που τώρα εξαιτίας της Μπεκατώρου και του κινήματος του metoo βρήκε πρόσφορο έδαφος.  Οι παθόντες μιλούν και εμείς στεκόμαστε δίπλα τους με αγάπη.

Έτυχε ποτέ στην πορεία σου να βιώσεις οποιουδήποτε είδους βία;

Προσωπικά όχι. Είδα όμως μερικούς εξ όσων έχουν καταγγελθεί να ασκούν σε άλλους συναδέλφους. Η λεκτική βία είναι θέατρο κατάλοιπο μίας προηγούμενης γενιάς η οποία θεωρούσε την αγένεια και την αλαζονεία προϋποθέσεις δημιουργίας. Οπότε υπήρχε ανοχή πάνω σ’ αυτό. Η νέα γενιά δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Καλά κάνει.

Δέχθηκες σεξουαλική παρενόχληση;

Δεν έτυχε. Θεωρώ πώς ίσως συνετέλεσε το ότι  ήταν γνωστή η σχέση μας με το Μηνά Χατζησάββα. Επειδή ήταν ένα πρόσωπο που έφερε καθολικής εκτίμησης μέτρησε και αυτό στο να μη δεχθώ τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από το θάνατό του. Σου λείπει;

Την 1η Απρίλη, αν ήταν εν ζωή, θα κλείναμε τριάντα χρόνια κοινής διαδρομής με το Μηνά (σ.σ. Χατζησάββα) . Συναντηθήκαμε την Κυριακή των Βαίων του ’91. Είχα πάει να δω μία παράσταση και έτσι γνωριστήκαμε.  Πλέον είναι ένα φωτεινό παράσημο που με καθοδηγεί για την υπόλοιπη ζωή μου. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που έζησα αυτό το φως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»