O υπουργός απέσυρε τους 14 αστυνομικούς φύλαξης στον Φουρθιώτη μετά τον σάλο

 

Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποσύρθηκαν οι 14 αστυνομικοί και τα 9 περιπολικά που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη - Το σκεπτικό που είχαν διατεθεί αστυνομικοί για τη φύλαξη του παρουσιαστή... - Καταγγελίες για απρεπείς συμπεριφορές εις βάρος αστυνομικών - Είχε διαλέξει θωρακισμένη Μercedes - Μήνυση Φουρθιώτη σε Πολάκη και Βαξεβάνη γιατί αποκάλυψαν ότι έχει αστυνομική φρουρά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. 

Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Η εκτεταμένη φρουρά που του είχε δημιουργηθεί είχε προκαλέσει σάλο τις προηγούμενες μέρες μετά την ανάρτηση του δημάρχου Ραφήνας ενώ για το θέμα είχαν παρέμβει και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας στράφηκε κατά του Υπουργείου που επιτρέπει την διάθεση προσωπικού για την φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

«Στα δικά μας τώρα, τα τοπικά.

Την ώρα που άνδρες και γυναίκες στο ΑΤ και το Τ. Ασφαλείας Ραφήνας Πικερμίου παλεύουν κυριολεκτικά με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή και την αδιανόητη υποστελέχωση με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, να βγάλουν έστω βάρδιες και να κάνουν τα δέοντα, οι ανεκδιήγητοι επιτελικοί του “κοίτα Μιχάλη μου το χάλι σου” ΑΦΑΙΡΟΥΝ περιπολικά και στελέχη για να “φυλάνε” τον κο… Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεως.

Και αυτοί του Υπουργείου του σερίφη μιλάνε για την ασφάλεια του πολίτη και δεν ντρέπονται. Ούτε ένα γραμμάριο τσίπας δεν έχει μείνει», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσεμπέρης.

 

Το σκεπτικό που είχαν διατεθεί αστυνομικοί για τη φύλαξη του παρουσιαστή...

Η είδηση για την αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς φαίνεται πως είχε τουλάχιστον 4 αστυνομικούς μόνιμη συνοδεία, χωρίς να συνυπολογίζεται και η σταθερή φρουρά στην οικία του.

Και αυτό γιατί είχε προηγηθεί, στις 13 του περασμένου Αυγούστου, η εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια εξωτερικά του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να καεί το φυλάκιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, ο τηλεπαρουσιαστής είχε συνδέσει την επίθεση με την προσπάθεια έκδοσης της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά news», την οποία προετοίμαζε για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την προανάκριση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά με απόφαση της ΓΑΔΑ, διατέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων στον Μένανδρο-Γεώργιο Φουρθιώτη. Ο παρουσιαστής στη συνέχεια ζήτησε από τις αρχές αστυνομικούς για την επιτήρηση και φύλαξη του σπιτιού, καθώς, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εξόργισε μερίδα αντιεξουσιαστών και φίλων του Δημήτρη Κουφοντίνα, επειδή ήταν αντίθετος στην αποφυλάκιση του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΓΑΔΑ του έχει εξασφαλίσει άγνωστο αριθμό αστυνομικών για την επιτήρηση και τη φύλαξη του σπιτιού του.

Καταγγελίες για απρεπείς συμπεριφορές εις βάρος αστυνομικών - Είχε διαλέξει μέχρι και το αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η σχέση του παρουσιαστή προς τους ένστολους συνοδούς του έχει διαταραχθεί λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς του Φουρθιώτη. Πληροφορίες που δημοσίευσε το Bloko.gr αναφέρουν επίσης ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε ξεναγηθεί όχι μία αλλά τουλάχιστον δυο φορές στη μάντρα με τα θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας για να… επιλέξει κιόλας ποιο επιθυμεί.

Όπως καταγράφει στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Καραϊβάζ, κανένα όχημα δεν φάνηκε να ικανοποιεί τα κριτήρια του. Μάλιστα, ο Φουρθιώτης σε ένα από τα αιτήματα που είχε υποβάλλει φέρεται να ζήτησε να του παρέχουν θωρακισμένη Μercedes.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το bloko.gr, την ίδια στιγμή που ο παρουσιαστής προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις στις οποίες φέρεται να πιστοποιείται πρόβλημα υγείας. Το εν λόγω πρόβλημα τον αποτρέπει από το να οδηγεί ο ίδιος, έτσι μέσα στη σειρά των αιτημάτων συμπεριλαμβανόταν και αυτό της υποχρεωτικής οδήγησης του διατιθέμενου αυτοκινήτου από αστυνομικό συνοδό ασφαλείας.

Όλα τα αιτήματα όπως σημειώνεται, είχαν γίνει αποδεκτά, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της διάθεσης ως μόνιμης προσωπικής ασφάλειας - συνοδείας τεσσάρων αστυνομικών.

Αντιδράσεις και από τους αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση τους αναφορικά με τη φύλαξη τουπαρουσιαστή και με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες απάντησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί φωτογραφίζουν τον δημοσιογράφο κάνοντας αναφορά σε «αστυνομική φύλαξη και ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου», που «τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα».

Επισημαίνουν δε πως σε ότι αφορά τη φύλαξη υπάρχει «ευθύνη των ιθυνόντων αυταπόδεικτη και υπερχειλής όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «πολλές φορές η σχετική απόφαση (εννοούν για τη διάθεση αστυνομικής δύναμης) είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Κάτι που οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να εκλείψει.

Μήνυση στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Παύλο Πολάκη έκανε ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας μάλιστα την αυτόφωρη σύλληψη του αλλά και προανακριτική σε βάρος του γιατί σχολίασε την φύλαξή του από 14 αστυνομικούς και της παραχώρησης από την αστυνομία θωρακισμένου αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του που διάλεξε ο ίδιος.

Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν περιορίστηκε στον Παύλο Πολάκη αλλά κινήθηκε νομικά και κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και πολλούς αστυνομικούς που αποκάλυψαν ότι φυλάσσεται από την αστυνομία.

Η ανάρτηση Παύλου Πολάκη

«Χειμαρρώδης ήταν ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του με την οποία σχολιάζει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, την μήνυση που έφαγε από τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη:

Μόλις με ενημέρωσαν πως ο Φουρθιωτης (ο μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου παιδιά,ο μαϊντανός του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου παιδιά) ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για την αποκάλυψη του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ γεγονότος της φύλαξης του από 14 αστυνομικούς και της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ από την αστυνομία, ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για τις μετακινήσεις του ,που διάλεξε ο ίδιος!!!!!

Ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μενα😂😂😂🤣!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ:

1) Μένιο Φουρθιωτη :Αει σαπέρα ,τηλεοπτική κλω-κλω!!

2) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στρατηγέ Μιχάλη Καραμανλάκη :

α) Τη διευθυνση μου στο Μοσχατο την ξέρετε.ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!

β) Απαντήστε τώρα γιατί εγώ ως ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (που έχω δεχτεί απειλες και επίθεση με μολότοφ στο σπίτι μου )δεν έχει η Ασφαλεια μου υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έχει ο ατζέντης μοντέλων μαζί με 14 αστυνομικούς;»

 

 

Η ανάρτηση Κώστα Βαξεβάνη:

«Είμαι καταζητούμενος μετά από μήνυση Μ. Φθουριώτη. Δεν είναι αστείο, είναι κατάντια»

Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή καταζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης. «Όχι δεν είναι αστείο, είναι κατάντια» σχολίασε στο twitter o ίδιος.

«Την προσοχή σας. Είμαι καταζητούμενος μετά από μήνυση Μ. Φθουριώτη. Μήνυση κατέθεσε και εναντίον Πολάκη και συνδικαλιστών αστυνομικών. Όχι δεν είναι αστείο, είναι κατάντια. Ο Φουρθιωτης διατείνεται πως έχει διασυνδέσεις σε κυβέρνηση και ΕΛΑΣ. Και το αποδεικνύει με τη φύλαξή του».

 

 

Δες σατιρικό σποτ του Ράδιο Αρβύλα για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη από την αστυνομία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Έχω εταιρεία πώλησης πετρελαίου στο ναυτιλιακό κομμάτι»
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»