«Την διαχείριση σας δίνουν οι δημότες, όχι την ιδιοκτησία»

 

 

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος καρφώνει τον Δήμο Ν. Σμύρνης για τα επεισόδια - Παρέμβαση εισαγγελέα - Ερευνα για αξιόποινες πράξεις αστυνομικών 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Θύελλα αντιδράσεων για τη βία των αστυνομικών

Οι εικόνες από την πλατεία της Νέας Σμύρνης έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Μετά τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση ακολούθησε ένα τσουνάμι οπτικοακουστικού υλικού στα social media που δείχνουν καθαρά ότι στην περιοχή σημειώθηκαν περιστατικά αστυνομικής βίας. Για το λόγο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διενεργείται ΕΔΕ για όσα έγιναν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή και συγκεκριμένα πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται ο νεαρός φοράει μάσκα και συζητά ήρεμα με τους αστυνομικούς, γεγονός που δείχνει ότι δεν εμπλέκεται σε κάποια επίθεση εναντίον τους. Ξαφνικά ένας από τους ένστολους τον σπρώχνει, του φωνάζει «εσύ συλλαμβάνεσαι» τον τραβά και αρχίζει να τον χτυπά με το σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ.

Στον ξυλοδαρμό συμμετέχουν ή απλώς παρακολουθούν και οι υπόλοιποι ενώ στη συνέχεια καταφθάνουν και άλλοι αστυνομικοί για να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους. Παρόλο που ο νεαρός φωνάζει «πονάω», εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Κρικέτος: Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας

Ο γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος καταδίκασε χωρίς περιστροφές τη συμπεριφορά των συναδέλφων του και ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα, ενώ έκανε λόγο για εικόνες αλητείας.

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ό,τι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κρικέτος είπε ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία.

Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

Την ανακοίνωση του Δήμου της Νέας Σμύρνης μετά τα γεγονότα στην πλατεία και την άσκηση αστυνομικής βίας, κατακεραυνώνει ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος με ανάρτησή του.

«Ο Δήμος οφείλει να εκφράζει τους δημότες του και όχι να κρατάει τις ισορροπίες της μικροπολιτικής του. Την διαχείριση σας δίνουν οι δημότες, όχι την ιδιοκτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Λ. Κουτσόπουλος ήταν για χρόνια κάτοικος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπως έχει ο ίδιος πει.

Ο γνωστός σεφ και κριτής του Masterchef, αναφερόταν στην ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης η οποία από πολλούν θεωρήθηκε ως στάση ίσων αποστάσεων. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια