Νέα υπόθεση κατά Δημήτρη Λιγνάδη - Μήνυση για βιασμό το 2018

 

Στην εισαγγελία κατατέθηκε έγκληση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο μηνυτής, βιάστηκε από το γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του το 2018. Ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα ενώ η καταγγελλόμενη πράξη έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες δύο βιασμούς για τους οποίους ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Κούγιας για τρίτη μήνυση σε Λιγνάδη: «Αν είναι της ίδιας ποιότητας με τις προηγούμενες, δεν ανησυχούμε»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Μαρτίου, διατάχθηκε έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητό του, από τις δικαστικές Αρχές. Το γεγονός αυτό έκανε γνωστό ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας ότι όσο εκείνος επισκεπτόταν τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης, τους έκαναν γνωστό από την 19η τακτική ανακρίτρια τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του».

Ωστόσο, λίγο μετά τις 16:00 οι άνδρες της σήμανσης παρουσία εισαγγελέα έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο, το αυτοκίνητο, την μηχανή του ενώ αφαίρεσαν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό αρχείο βρήκαν στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δελτίο Τύπου εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο Αλέξης Κούγιας, μετά την αποκάλυψη για την τρίτη μήνυση εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού επισημαίνει πως αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο πελάτης του, ούτε εγώ εκείνος ανησυχούν.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι  οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κέρκυρα, 04/03/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη