Στις κατηγορίες για bullying σε υπαλλήλους στο Παλάτι απάντησε η Μeghan Markle

 

Εξανάγκασε σε παραίτηση τουλάχιστον δύο άτομα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και φέρεται να ασκούσε bullying σε βοηθούς, κάνοντάς τους να ξεσπούν συχνά σε κλάματα... Πως έστησε τη σκευωρία εναντίον μας το Παλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρει και έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά από την εποχή που το ζευγάρι βρισκόταν στο Παλάτι. 

Πηγές αποκαλύπτουν στην «Times» του Λονδίνου, ότι η Μέγκαν φέρεται τότε να εξανάγκασε σε παραίτηση τουλάχιστον δύο άτομα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η άλλοτε Δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να ασκούσε bullying σε βοηθούς του Μπάκιγχαμ, κάνοντάς τους να ξεσπούν συχνά σε κλάματα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς o Πρίγκιπας Φίλιππος

Πιο συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο που εργαζόταν ως βοηθός της βασιλικής οικογένειας «τα άκουγε» από την 39χρονη πρώην ηθοποιό, με αποτέλεσμα να έχει εξομολογηθεί σε συνάδελφό του «Δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω». Δύο άτομα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα των «Times», αποχώρησαν από το Παλάτι, ενώ ένα ακόμα, που εργαζόταν ως βοηθός αποκάλυψε ότι η Μαρκλ τον είχε εξευτελίσει.

Η κατάσταση που είχε δημιουργήσει η Μέγκαν Μαρκλ γύρω της περιείχε στοιχεία «συναισθηματικής σκληρότητας και χειραγώγησης, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και bullying» αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Μάλιστα, δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, αλλά η εφημερίδα αναφέρει ότι πως ο βοηθός επικοινωνίας του ζευγαριού εκείνη την περίοδο, Τζέισον Κνάουφ, είχε κάνει καταγγελία τον Οκτώβριο του 2018, σε μια απόπειρα να προστατεύσει τα μέλη του προσωπικού που βάλλονταν. Σε email που είχε αποστείλει στον γραμματέα του Δούκα του Κέιμπριτζ, Σάιμον Κέις, ο Κνάουφ εξέφραζε ανησυχία για το γεγονός ότι η Μαρκλ κατάφερε μέσω της συμπεριφοράς της να κάνει δύο βοηθούς να αποχωρήσουν. «Η αντιμετώπιση του μέλους του προσωπικού Χ* ήταν τελείως απαράδεκτη», φαίνεται να αναφέρεται στο μήνυμα, που στη συνέχεια προωθήθηκε από τον Κέις στον επικεφαλής του τμήματος HR του παλατιού.

«Η Δούκισσα δείχνει αποφασισμένη να έχει πάντοτε κάποιον στο στόχαστρο… Ασκεί bullying στην “Υ” και επιδιώκει να υπονομεύσει τη σιγουριά στην άσκηση των καθηκόντων της. Ανησυχώ πολύ ότι δεν θα γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση».

 

 

Η «Daily Mail» επικοινώνησε με τους δικηγόρους του ζευγαριού, οι οποίοι επεσήμαναν ότι οι ανακριβείς πληροφορίες «χρησιμοποιούνται από το παλάτι του Μπάκιγχαμ για να προωθήσουν ένα τελείοως ψευδές αφήγημα» πριν από τη συνέντευξη του ζευγαριού με την Όπρα Γουίνφρεϊ. Εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στο ίδιο Μέσο, πως η δούκισσα «αισθάνεται θλίψη από την πιο πρόσφατη επίθεση στον χαρακτήρα της, ιδίως ως ένα άτομο που έχει υποστεί και το ίδιο bullying και έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει όσους έχουν βιώσει αυτού του είδους τον πόνο και το ψυχολογικό τραύμα».

Η εκπρόσωπος της 39χρονης πρώην ηθοποιού δήλωσε στο αμερικανικό «Hello!» ότι «η Δούκισσα είναι λυπημένη από αυτήν την επίθεση που αφορά στον χαρακτήρα της, ιδιαίτερα ως ένας άνθρωπος που έχει γίνει στόχος εκφοβισμού, και δεσμεύεται να στηρίξει βαθιά όσους έχουν βιώσει αντίστοιχο πόνο ή τραύμα. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της και να προσπαθεί να δίνει το παράδειγμα για το σωστό και το καλό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πρώτα πλάνα από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Harry - Meghan στην Oprah

Οι κατηγορίες για εκφοβισμό δεν είναι τυχαίες χρονικά. Έρχονται μία ημέρα μετά το τρέιλερ με τις «σοκαριστικές αποκαλύψεις», όπως είπε η ίδια Όπρα Γουίνφρεϊ, σε συνέντευξη που θα της παραχωρήσουν η Μέγκαν Μαρκλ με τον Πρίγκιπα Χάρι και θα προβληθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου.

 

 

Πως έστησε τη σκευωρία εναντίον μας το Παλάτι

Μέσα σε όλον τον κουρνιαχτό όμως, media σε Bρετανία και ΗΠΑ «ξαναδιαβάζουν» τα στοίχεια της καταγγελίας των «Times» και αρχίζουν να θέτουν μια σειρά από ερωτήματα. Γιατί οι «Times» ξαναζεσταίνουν περιστατικό του 2018 και μάλιστα λίγες μέρες πριν την προβολή της συνέντευξης του ζευγαριού στη Όπρα Γούινφρεϊ; 

Εφημερίδα του Μέρντοχ

Καταρχήν οι «Times» ανήκουν στον Ρούμπερ Μέρντοχ, τον πολυεκατομμυριούχο Αυστραλό ιδιοκτήτη του «News Group που ελέγχει τα κανάλια «Sky news», «Fox» και τις εφημερίδες «Times», «The Sun», «Wall Street Journal», «New York Post». Ηταν και ο ιδιοκτήτης του διαβόητου βρετανικού ταμπλόιντ «News of the World» που αναγκάστηκε να κλείσει το 2013 εν μέσω σκανδάλου για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και οδήγησε στην φυλακή πάνω από 10 στελέχη της εφημερίδας. Ο Ρούμπερτ Μέρντοχ  παλαιάς κοπής δεξιός, φίλος του Τραμπ είναι ορκισμένος εχθρός των Σάσεξ, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει πως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας παντρεύτηκε μιγάδα. Εκείνη την εποχή ο Πιρς Μόργκαν, ο γνωστός δημοσιογράφος - εχθρός της Μέγκαν Μάρκλ, αρχισυντάκτης της News of the world γλίτωσε με παρέμβαση Μέρντοχ την φυλακή. Όλα τα έντυπα, αλλά και οι τηλεοπτικές εκπομπές του Μέρντοχ κατακεραυνώνουν καθημερινά Χάρι και Μέγκαν με καλεσμένο τον Μόργκαν.

Tο περίφημο email περί μπούλιγκ, το έχουν ανταλλάξει ο Jason Knauf και ο Simon Case και τα δύο μέλη της ομάδας «Palace Four» της υψηλόβαθμης τετράδας Δημοσίων Σχέσεων του Μπακιγχαμ  που χειρίζεται όλα τα θέματα Τύπου. Είναι η ομάδα που κάλεσε η Daily Mail, ως μάρτυρες υπεράσπισης της, στη δίκη με την Μέγκαν Μάρκλ που αφορούσε την δημοσιοποίηση των επιστολών του πατέρα της. Για να είμαστε ακριβείς η ίδια η ομάδα προσφέρθηκε να καταθέσει στην δίκη για «ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα». Ο δικαστής Warby, όμως, αποφάνθηκε υπέρ της Μέγκαν Μάρκλ, χωρίς να τους καλέσει και καταδίκασε την Daily Mail χωρίς να προχωρήσει σε δίκη.

Ο δε Jason Knauf, που είναι ο συντάκτης του επίμαχου email για το μπούλιγκ, ήταν συνεργάτης  δημόσιων σχέσεων της Μέγκαν και του Χάρι, τοποθετημένος από το παλάτι. Επί της ουσίας οτιδήποτε έγραφε η Μέγκαν ή ο Χάρι, έπρεπε να το τσεκάρει ο Jason Knauf και να ενημερώνει τους «παρά πάνω». Όπου «παρά πάνω» βλέπε Simon Case των Κέιμπριτζ, Carruthers του πρίγκηπα Καρόλου.

Όταν λοιπόν η Μέγκαν έγραψε την επιστολή που έστειλε στον πατέρα της και την οποία δημοσίευσε η Daily Mail, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ίδια, το έστειλε μέσω email για να λάβει γνώση ο Jason Knauf και οι «από πάνω», για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.  Η Daily Mail υποστήριξε στη δίκη πως από την στιγμή που η Μέγκαν το έστειλε στον Knauf και εκείνος προχώρησε σε διορθώσεις και της το ξαναέστειλε, επί της ουσίας είναι δημόσιο έγγραφο και έχει κάθε δικαίωμα να το δημοσιεύσει. Και για ενίσχυση αυτού του επιχειρήματος, η Daily Mail είχε καλέσει τον Knauf να καταθέσει.  Στη συνέχεια, όλο το Κουαρτέτο προσφέρθηκε να καταθέσει, προφανώς ότι και αυτοί είχαν ενημερωθεί, άρα ενισχύεται η θεωρία του δημοσίου εγγράφου και κερδίζει η Daily Mail.

Όμως ο δικαστής Warby είχε άλλη γνώμη, αρνήθηκε να πάει η υπόθεση σε ανοικτή δίκη και αποφάσισε πως η Μέγκαν Μάρκλ έχει δίκιο και καταδίκασε την Daily Mail.

Παρά την περίεργη εμπλοκή τους στη δίκη Μάρκλ - Daily Mail το Παλάτι δεν καταδίκασε με κανένα τρόπο την συμπεριφορά των «Palace Four», να κινηθούν εναντίον μελών της βασιλικής Οικογένειας, αλλά τους επιβράβευσε με καλύτερες θέσεις. Ο Jason Knauf ανέλαβε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, του βασικού τους οργανισμού.

Χάρι και Μέγκαν κατηγορούν ανοικτά τους «Palace Four» τους αυλικούς της επικοινωνίας του Μπάκιγχαμ που έχουν χτίσει σχέσεις με τα βρετανικά ταμπλόιντ και ότι έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη του παλατιού. Αλλά ταυτόχρονα κατηγορούν και τον πρίγκηπα Ουίλιαμ πως με τις κινήσεις που έχει κάνει, αντί να τους τιμωρήσει τους επιβραβεύει. Ο πρίγκηπας Ουίλιαμ, από δικής του πλευράς, πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο εξαγοράζει την σιωπή τους και ταυτόχρονα απομακρύνοντάς τους από θέσεις επικοινωνίας σε «προεδρικές», επί της ουσίας, τους αφοπλίζει.

Οι Σάσεξ καταγγέλουν πως είναι τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός ότι οι «Palace Four» που αναμείχτηκαν αρνητικά στη δίκη με την Daily Mail να είναι πάλι αυτοί, (για την ακρίβεια οι δύο από αυτούς),  αναμεμειγμένοι και στην ανταλλαγή του επίμαχου email και την διαρροή του δύο χρόνια μετά στον Τύπο

Ο Τζέισον Κνάουφ (αρστερά) και ο Σάιμον Κέις, δύο από τους «Palace 4» τους οποίους Χάρι και Κέιτ θεωρούν πρωταγωνιστές της σκευωρίας του Παλατιού.​

Ο Τζέισον Κνάουφ (αρστερά) και ο Σάιμον Κέις, δύο από τους «Palace 4» τους οποίους Χάρι και Κέιτ θεωρούν πρωταγωνιστές της σκευωρίας του Παλατιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας»
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera