Δύο νέες καταγγελίες από 17χρονους για κακοποίηση και βιασμό από τον Λιγνάδη

 

Τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν το 2015 - Οι δύο νέοι μέρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια - Οι νέες καταγγελίες και η έρευνα στο σπίτι του - Κλέων Γρηγοριάδης: Ο Λιγνάδης μας εξιστορούσε τις ανατριχιαστικές φαντασιώσεις του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Νέες συνταρακτικές καταγγελίες και μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων για τον Δημήτρη Λιγνάδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ακόμα δύο πρόσωπα, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σκηνοθέτη, αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια.

Τα αδικήματα, όπως μετέδωσε το Star, φέρεται να τελέστηκαν το 2015 σε βάρος δύο 17χρονων.

Αφορούν σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και στη μια περίπτωση μάλιστα καταγγέλλεται και βιασμός.  

Οι δύο νέοι μάρτυρες προτίθενται να καταθέσουν στην 19η τακτική ανακρίτρια προκείμενου να πουν όσα βίωσαν.

Στο μεταξύ, αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε με αιτήματά του προς την 19η ανακρίτρια ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, του κοινοποιήθηκαν τέσσερις κλήσεις για έρευνα στο σπίτι του εντολέα του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Όπως εξηγεί με έγγραφό του στην ανακρίτρια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν μπορούν να αναβληθούν, οι έρευνες δεν μπορούν να γίνουν ούτε αύριο. Ως εκ τούτου, ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις και συνεννόηση μαζί του για την ημερομηνία και την ώρα «διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Παράλληλα, με δεύτερο αίτημα, ο κ. Κούγιας εκφράζει έντονα τη διαμαρτυρία του για τον χειρισμό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η ανακρίτρια ικανοποιεί αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες τα αιτήματα του καταγγέλλοντος που κατοικεί στη Σουηδία, ενώ ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα του κατηγορούμενου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του κ. Λιγνάδη και του Αιγύπτιου καταγγέλλοντος.

«Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς νέες συνταρακτικές καταγγελίες και μαρτυρίες ανήλικων θυμάτων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα, που ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, ζητά αναβολή στις ανακριτικές πράξεις που αφορούν σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας και έρευνα του αυτοκινήτου του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Η έρευνα που διατάχθηκε ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η έρευνα που έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσυκλέτα του ηθοποιού - σκηνοθέτη, διήρκεσε δύο ώρες με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε στην έρευνα, καθώς όπως είπε, έλαβε τέσσερις κλήσεις στις οποίες του ζητούσαν να είναι παρών στο σπίτι, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Πάντως, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, του κοινοποιήθηκαν τέσσερις κλήσεις για έρευνα στο σπίτι του εντολέα του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Όπως εξήγησε με έγγραφό του στην ανακρίτρια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν μπορούν να αναβληθούν, οι έρευνες δεν μπορούν να γίνουν ούτε αύριο (σ.σ. σήμερα).

Ως εκ τούτου, ζήτησε την αναβολή στις ανακριτικές πράξεις και συνεννόηση μαζί του για την ημερομηνία και την ώρα «διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων».

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος - πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια.

Σε αποκάλυψη πως ήταν αυτήκοος μάρτυρας των ανατριχιαστικών φαντασιώσεων του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης στην Βουλή, αναφέροντας πως «Δεν μπορούσαμε να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε… Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο».

Δίνοντας διευκρινίσεις για παλαιότερη τοποθέτησή του κατά την οποία υποστήριξε για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πως «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις» και απαντώντας στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη που τον ρώτησε για ποιον λόγο επι τόσα έτη δεν προχώρησε σε καταγγελία, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε: «Η δήλωσή μου είναι σαφέστατη. Λέω ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι είχε τέτοιες τάσεις και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του το γνωρίζουμε. Δεν μπορούσαμε όμως να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Αν γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος έκανε τέτοιες παράνομες πράξεις θα το καταγγέλαμε» για να προσθέσει όμως ότι με τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους θα κινδύνευαν να κατηγορηθούν για δυσφήμιση.

«Δεν φανταστήκαμε ποτέ άλλωστε ότι οι τάσεις του θα έφταναν σε εγκληματικό επίπεδο» είπε σε άλλο σημείο για να επιτεθεί παράλληλα στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη λέγοντας «η κυρία Μενδώνη ενώ έλεγε πως τον γνώρισε 3 μέρες πριν τον διορίσει είχε το θράσος να μας πει την περασμένη Παρασκευή ότι είναι απολύτως προσωπική της επιλογή».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΜεΡΑ25 «Εσύ που δήλωσες ότι βούιζε ο τόπος για 25 χρόνια ότι ο Λιγνάδης είχε παιδεραστικές τάσεις γιατί δεν πήγες στον Εισαγγελέα; Σε εκθέτει η δήλωσή σου. Δήλωσες ότι τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι είναι άρρωστος άνθρωπος ο Λιγνάδης και έχει παιδεραστικές τάσεις. Εσύ ένας τόσο έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος πως άντεξες να το γνωρίζεις και δεν το κατήγγειλες σε κάποιο εισαγγελέα για να προστατέψει τα παιδία;»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Η Αγγελική Ηλιάδη κατεβαίνει συνυποψήφια με Βέφα Αλεξιάδου & Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές!
Παύλος Σταματόπουλος: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα δεν έμεινα ούτε ένα λεπτό μόνος»
Ατύχημα για τη Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Προσγειώθηκε στο κεφάλι μου... Την έχω ακούσει!»
Στο νοσοκομείο η Μαρία Φραγκάκη – Η φωτογραφία ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Έχει αλλάξει η δημοσιότητα την ζωή μου, 100%»
Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Μάστορα και η δημόσια υπόσχεση στη Μαρινέλλα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Όταν έβγαζα πολλά χρήματα από τη δουλειά μου, τα ξόδευα αμέσως…»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Τα ήπιε με τον πατέρα του o James Καφετζής μετά το ναυάγιο στον Ειρηνικό – Η φωτογραφία τους στον Παναμά