O Αντρέας Φυλακτού εξομολογείται την παρενόχληση του από τον Δημήτρη Λιγνάδη!

 

O Αντρέας Φυλακτού μίλησε δημόσια για την καταγγελία που υπέβαλε ενώπιον του Ειδικού Κλίμακίου του Αρχηγείου Αστυνομίας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Ο Αντρέας Φυλακτού έλυσε για πρώτη φορά την σιωπή του, μιλώντας στην Χριστιάνα Αριστοτέλους, για την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε και υπέβαλε καταγγελία ενώπιον του Ειδικού Κλιμακίου Αρχηγείου Αστυνομίας. Ο ηθοποιός με τρεμάμενη φωνή, αποκάλυψε όσα έγιναν, εφόσον ο διαμεσολαβητής τον έστειλε στο δωμάτιο του Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Δεν είμαι μόνος, υπάρχουν καταγγελίες και καταθέσεις στα χέρια της αστυνομίας. Είναι πολύ σημαντικό να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια χωρίς φόβο. Έφτασε η ώρα να γίνουν κάποιες ριζικές αλλαγές. Υπάρχουν κάποια μεμονωμένα άτομα, τα οποία κατά καιρούς καπηλεύονται την όποια θέση εξουσίας που τους έχει δοθεί…»

«Για αρκετά χρόνια προσπαθείς να το θάψεις να το ξεχάσεις… Για μένα έγινε το κλικ όταν είδα τη Ζέτα Δούκα. Από εκείνη την μέρα και μετά επανέρχονταν μνήμες. Από εκείνη την ημέρα και μετά, πέραν από το ότι επανέρχονταν οι μνήμες και έχασα τον ύπνο μου. Είπα ότι τώρα είναι η ώρα να μιλήσεις γιατί δεν γίνεται αυτή οι άνθρωποι να συνεχίζουν να έχουν να κάνουν με νέους ηθοποιούς… Τα άτομα τα οποία στοχεύουν είναι νέα που έχουν όνειρα να μπουν στον χώρο… Είσαι πιο ευάλωτος να σε χειριστούν. Εξακολουθεί να γίνεται. Εγώ το πέρασα, είχα τις επιπτώσεις, αλλά δεν θα το επιτρέψω να συμβεί από δω και στο εξής σε κανέναν»

«Μου έτυχε εμένα περιστατικό που καλέστηκα για ακρόαση στον προσωπικό χώρο του σκηνοθέτη… όταν μου ζητήθηκε να είναι γυμνός ο ρόλος και έπρεπε να με δει γυμνό και μου έβαλε κάποιες συνθήκες.Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο. Ακολουθήσε υποτίμηση, λασπολογία, κλείσιμο πορτών. Στη δική μου περίπτωση τον αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν βρέθηκα με συναδέλφους βρέθηκε κάποιος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά.»

«Χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία το γυμνό. Ότι εμπεριέχει γυμνό…»

«Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πανω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποιήση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι; Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου» 

«Η βρωμιά είναι πολλά συγκεκριμένη και μπορεί να καθαρίσει εύκολα. Για να καθαρίσει χρειάζεται όσοι την έχουν βιώσει να μιλήσουν… Πιστεύω πως κάποιοι ήξεραν. Κάποιους μπορεί να βόλευε να συμβαίνουν αυτές οι ενέργειες. »

«Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα στήριξης από συναδέλφους. »

«Τώρα είναι η ώρα που μιλούν τα θύματα. Τώρα είναι η ώρα που η κοινωνία και τα media πρέπει να στηρίξει τα θύματα έτσι ώστε να μπορούν να μιλήσουν και να φέρουν στην επιφάνεια όλα αυτά που συμβαίνουν.» 

«Έχω αλλάξει. Δεν με άφησε ανεπηρέαστο. Έχω γίνει πολύ πιο καχύποπτος. Είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν γνωρίζω άτομα που έρχονται να προσφέρουν πράγματα… Δεν φαντάζεσαι πόσο θυμό μου προκαλεί που δεν αντέδρασα τότε με τον τρόπο που θα αντιδρούσα αν μου συνέβαινε τώρα αυτό το πράγμα… »

«Όταν ξεκινά η παρενόχληση, ειδικά σε νεαρή ηλικία και δεν έχεις τις άμυνες να αντικρούσεις είσαι σε κατάσταση σοκ. Είναι λες και παγώνεις. Σου μένει αυτό το τραύμα το οποίο κουβαλάς για πολλά χρόνια μετά. Το νομικό πλαίσιο μπορεί να σε καλύψει μέχρι ενός σημείου. Γι’ αυτό χρειάζεται να βγουν και τα υπόλοιπα θύματα να μιλήσουν. Πρέπει να βγουν όλοι. »

«Το πρόβλημα δεν είναι το θέατρο στην ολότητά του. Αλλά το πρόβλημα είναι συγκεκριμένα αισχρά άτομα τα οποία εκμεταλλεύονται τη δύναμη που τους έχει δοθεί για να έχουν προσωπικό όφελος.»

«Εγώ το πέρασα! Δεν θα ανεχτώ με τον οποιοδήποτε τρόπο να περάσουν άλλα άτομα, νεαρά άτομα τα ίδια! Πρέπει τώρα να κοπεί τούτη η κατάσταση. Όλοι αυτοί που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους να φοβούνται να κάνουν το παραμικρό στον οποιονδήποτε. Να φοβούνται να παρενοχλούν, να βρίζουν, να χειρονομού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»
Ηράκλης Γιωργαλλής: «Το 2ο παιδί μας, γεννήθηκε Δευτέρα του πραξικοπήματος & πέθανε Κυριακή της εισβολής»