Οι πρώτες ώρες του Λιγνάδη στη φυλακή! Η καραντίνα και ο θάλαμος των 20 ατόμων

   

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στις φυλακές Τριπόλεως. Ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός που κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορείται μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Μηνύσεις εναντίον όσων αμφισβήτησαν το τεκμήριο αθωότητας του από τον Α.Κούγια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιόπουλος από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 938 μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Σίσσυ Χρηστίδου, «Έλα Χαμογέλα», για τις πρώτες ώρες του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ο κ. Λιγνάδης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έφτασε εμφανώς καταβεβλημένος λόγω και της προηγούμενης διαδικασίας, της πολύωρης απολογίας του στην Αθήνα. Ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, έκανε τεστ covid, βρέθηκε αρνητικός, και μετά κατέληξε στον θάλαμο καραντίνας, στον οποίο προβλέπεται να κρατούνται οι καινούριοι τρόφιμοι του καταστήματος κράτησης. Είναι μόνος του, προαυλίστηκε μετά το κλείσιμο της φυλακής που ταυτίζεται χρονικά με τη δύση του ηλίου, γύρω στις 6.20 μ.μ.

Δεν υπήρξε απολύτως καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους, ούτε κάποια όχληση προς τον κύριο Λιγνάδη, είτε λεκτική, είτε κάποιας άλλης φύσεως. Από όσο γνωρίζουμε, ο προαυλισμός του έγινε παράλληλα με κάποιον άλλο κρατούμενο για λίγο, λόγω καραντίνας. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα, μετά τις 12.30 μ.μ. Οι θάλαμοι είναι δυναμικότητας περίπου 20 ατόμων» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» για την υπόθεση Λιγνάδη, τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι», τις μηνύσεις που ετοιμάζει για όσους κατηγόρησαν τον πελάτη του και τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» στον Σπύρο Μπιμπίλα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή σε τέτοιες υποθέσεις να είμαι ο δικηγόρος που καλείται να τους αντιμετωπίσει όλους, αρκεί να ακολουθώ το σύστημα αξιών που εγώ θέλω, να διαβάζω τη δικογραφία και να βλέπω αν πράγματι ο εντολέας μου έχει διαπράξει τα οποία τον κατηγορούν. Και με τα στοιχεία που μου έχει δώσει αν μπορώ να τον βοηθήσω. Δεν μου λείπει ούτε δημοσιότητα, ούτε τα χρήματα.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έγιναν δύο μηνύσεις από δύο ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, δεν ήρθαν οι ίδιοι εδώ στην Ελλάδα. Ο ένας μιλούσε για μια πράξη πριν 25 χρόνια, και ο άλλος για μια πράξη του 2010. Γι’ αυτές τις μηνύσεις είναι υποχρεωτικό να γίνει μια προανάκριση, να ελεγχθεί η βασιμότητα των μηνύσεων. (…)

Αυτό είναι μία επιλογή που υποκρύπτει υπόγειες διαδρομής, κατασκευή. Η στόχευση Λιγνάδη, η αποδοχή από τη δικαιοσύνη, χωρίς να μπορώ να έχω στοιχεία να δω τι έχει συμβεί. Κρύβεται αυτό το ακραίο πολιτικό θρίλερ που είδαμε με τη συμμετοχή του κ. Λιγνάδη, την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση; Και απέναντι μερίδα της αντιπολιτεύσεως; (…)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βασίλης: «Ο γνωστός ηθοποιός με κακοποιούσε 4 χρόνια, ήθελε να συνευρεθώ και με άλλους»

Δεν έχουμε παιδιά που κάνουν τις καταγγελίες. Ο ένας είναι 40 χρονών, ο δεύτερος και είναι 30 πλέον χρονών και ο τρίτος είναι ένας Αιγύπτιος που είναι 21 ετών. Όταν λοιπόν έχουμε αυτή την υποδομή και η δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την προσωπικότητα κάποιου που καταγγέλλει. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και σέβεται το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου. Εδώ το καταρράκωσαν όλοι, από τον εισαγγελέα, την ανακρίτρια κτλ. Είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Για τον χαρακτηρισμό «επαγγελματίες – ομοφυλόφιλοι», ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Μίλησα για τους καταγγέλλοντες. Ξεκίνησαν όλα από έναν Ν.Σ. Εγώ δεν τον ξέρω. Μου έστειλαν προχθές φωτογραφίες του Ν.Σ. ανηρτημένες στο διαδίκτυο τις οποίες σήμερα έχει κατεβάσει. Να σας πω ότι σε μία από αυτές τις φωτογραφίες που είναι ολόγυμνος και προτείνει προς τα πίσω τον πρωκτό του, λέει “ο πρωκτός μου δεν έχει σιλικόνη, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”. Δεν κατονόμασα τυχαία κάποιους. Κατονόμασα αυτούς που έχουν ως επιλογή ζωής τους να ζουν επαγγελματικά, πουλώντας το σώμα τους σε ομοφυλόφιλους».

Για τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» στον Σπύρο Μπιμπίλα: «Δεν είναι δικά μου λόγια, είναι του κυρίου Λιγνάδη. Εγώ είμαι κριτικός τέχνης και θεάτρου; Είναι η θέση του κ. Λιγνάδη. Όπως μας το απέδωσε ο κ. Λιγνάδης, ότι είναι ένας μέτριος ηθοποιός-γιατί δυστυχώς υπάρχει ο φθόνος και η ζήλεια- που παρά την ηλικία του δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα του κ. Λιγνάδη, όντας πρόεδρος του ΣΕΗ, μαζί με κάποιους άλλους που μισούν τον κ. Λιγνάδη για ιδεολογικούς λόγους για την εξέλιξή του και τη θέση».

Μετά το κλείσιμο της τηλεφωνικής γραμμής, η Σίσσυ Χρηστίδου ευχαρίστησε τον κ. Κούγια που δεν της έκλεισε το τηλέφωνο

Το επώνυμο μάρτυρα

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Αλ. Κούγιας κατονομάζει έναν από τους μάρτυρες με το επώνυμό του: «Είναι η μοναδική υπόθεση βιασμού που την καταγγελία δεν την κάνουν οι 3 καταγγέλλοντες (η μια πράξη εις βάρος του κ. Κυπαρισσόπουλου είναι παραγεγραμμένη), αφού άλλωστε ο ένας φέρεται ότι είναι κάτοικος Βερολίνου Γερμανίας, ο άλλος φέρεται ότι είναι κάτοικος Σουηδίας, αλλά και ο τρίτος πηγαινοέρχεται στην Αίγυπτο, αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του μέχρι πρότινος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούγιας μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και έκανε εκ νέου λόγο για αναξιοπιστία της 40χρονης μάρτυρος, όπως περιγράφεται στην αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε.

«Η 40χρονη αυτή δεν είναι τίποτα στην υπόθεση, όλο το θέατρο γνωρίζει την εμμονική στάση που είχε απέναντι στον κ. Λιγνάδη», είπε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πριν ασκηθεί ποινική δίωξη θα έπρεπε οι Αρχές να καλέσουν τον κ. Λιγνάδη να πάρει αντίγραφα της δικογραφίας και να πει την άποψή του σχετικά με αυτήν, κάτι το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν έγινε.

«Του εκδίδουν ένταλμα και περιορίζουν τον χρόνο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

«Δεν βρισκόταν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο Δ. Λιγνάδης και στις δύο περιπτώσεις που κατηγορείται για βιασμό δεν βρισκόταν στον τόπο της φερόμενης τέλεσης των αδικημάτων.

Μάλιστα, για τη δεύτερη περίπτωση βιασμού, ο δικηγόρος ανέφερε τα εξής: «Την 1η Αυγούστου του 2015 μετέβη στην Ιθάκη και έμεινε όλο τον Αύγουστο εκεί με τον ιδιοκτήτη του Action24 και πρώην υπουργό Πολιτισμού».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος των δύο καταγγελλόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party