Ξανά ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης! Ζήτησε νέα προθεσμία

 

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 12 το πρωί ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να ζητήσει να του δοθεί προθεσμία για την απολογία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Φορώντας μάσκα, έχοντας σκυμμένο το κεφάλι, με ισχυρή αστυνομική δύναμη γύρω του και χωρίς να πει κουβέντα στους δημοσιογράφους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας, όπου με τον συνήγορό του θα ζητήσουν τη μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας, ώστε να προετοιμάσουν τις απαντήσεις του κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

H πρόθεση του Νίκου Σ. να καταθέσει με λεπτομέρειες ενώπιον των αρμοδίων αρχών όσα δημόσια κατήγγειλε στις 6 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο 2020mag περί άγριας σεξουαλικής κακοποίησης του από δράστη που τότε δεν κατονόμασε πλην σαφώς φωτογράφισε δρομολογεί νέες δικαστικές εξελίξεις.

Ο Νίκος Σ., ο οποίος δεν υπέβαλε μήνυση λόγω παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος, καθώς έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από το νόμο 15ετια, προσέφυγε ωστόσο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου προσκόμισε έγγραφη καταγγελία, στην οποία φέρεται να κατονομάζει ως δράστη του βιασμού του τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Για το λόγο αυτό σήμερα, οι συνήγοροι του Νίκου Σ., Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος, θα βρεθούν στην Εισαγγελία της Αθήνας για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας του εντολέα τους, το περιεχόμενο της εν λόγω καταγγελίας του και να δηλώσουν ότι είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των αρχών.

Στον Εισαγγελέα και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Στον Εισαγγελέα το πρωί και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, όπου παρέδωσε τον φάκελο του Σωματείου, με τις καταγγελίες κατά ηθοποιών. Σε δηλώσεις του ο κ.Τσαρούχας δήλωσε ότι ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει να κατατεθούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν φτάσει στα γραφεία του σωματείου, περισσότερες από 200 καταγγελίες. Ο κ. Τσαρούχας εξερχόμενος της Εισαγγελίας δήλωσε: “Καταθέσαμε τους φακέλους. Ευχαριστήσαμε τον εισαγγελέα και μας ευχαρίστησε κι αυτός. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεσμευθήκαμε ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο μας υποβληθεί θα το συμπληρώσουμε στους φακέλους”.

Ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις.

Εκτιμάται ότι οι καταγγελίες που θα παραδοθούν στον εισαγγελικό λειτουργό είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως όλες αφορούν σοβαρά περιστατικά σεξουαλικής βίας που μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής, αλλά και ως προς την δυνατότητα συλλογής επιπλέον στοιχείων. Ανάμεσα στους φακέλους που αναμένεται να παραδοθούν θα είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Στην Εισαγγελία θα μεταβούν και οι συνήγοροι του 35χρονου Νίκου Σ., ο οποίος είναι ο πρώτος που κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Οι δύο συνήγοροι θα γνωστοποιήσουν στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία του εντολέα τους ώστε να τεθεί στη διάθεση των αρχών.

Εξάλλου, την Παρασκευή θα καταθέσει στις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος τέλεσης βιασμού, κατά νεαρού άνδρα, γνωστός ηθοποιός που συμμετέχει σε δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Αποκάλυψη σοκ για την Κate Middleton: «Πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και υπεβλήθη σε υστερεκτομή»
Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου