Ζητά νέα προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του ο Λιγνάδης

 

Πρόσωπο με πρόσωπο με την 19η τακτική ανακρίτρια αναμένεται να βρεθεί και πάλι σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος από χθες ανακοίνωσε δια του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ότι σκοπεύει να μεταβεί αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο για να ζητήσει και νέα προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Μια απολογία, κατά την οποία θα πρέπει να αντικρούσει το βαρύ κακούργημα του βιασμού κατά συρροή για το οποίο συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Έτσι, μετά από τέσσερις ημέρες παραμονής του στο κελί του στην ΓΑΔΑ ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης θα μεταβεί σήμερα στα δικαστήρια για ζητήσει τη νέα προθεσμία, όπως δικαιούται από το νόμο, η οποία είτε θα είναι για αύριο Πέμπτη ή ακόμη και για μεθαύριο Παρασκευή.

Και ενώ ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα περνά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, στο ίδιο γραφείο θα βρεθούν σήμερα και οι νομικοί παραστάτες ενός ακόμη προσώπου που έχει καταγγέλλει τον σκηνοθέτη ως βιαστή.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Νίκου Σ., ο οποίος με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 2020mag είχε καταγγείλει ότι είχε υποστεί βάναυση σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτη – ηθοποιό, θα προσέλθουν σήμερα στην ανακρίτρια για να δηλώσουν τα στοιχεία του εντολέα τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι δικηγόροι του Νίκου Σ. – Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος – ανέφεραν ότι έχουν καταθέσει ήδη την καταγγελία του εντολέα τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και πως σήμερα θα υποβάλλουν αντίγραφό της και στην ανακρίτρια. Επίσης, θα γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία του Νίκου Σ. και θα δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Παράλληλα, σήμερα στην εισαγγελία θα προσέλθει και ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και να προσκομίσει στον εισαγγελέα τους φακέλους με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση η κακοποίηση που έχουν υποβληθεί στο σωματείο.

Οι νέες καταγγελίες

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτήρισε χθες τη δικογραφία για τον εντολέα του «τηλεγραφική» και άνευ στοιχείων ενώ έβαλλε κατά μαρτύρων που κατέθεσαν εναντίον του σκηνοθέτη κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας ανέφερε επί λέξει: «Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες. Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, …».

Επίσης, ο κ. Κούγιας σε δημόσιες τοποθετήσεις του επανέλαβε τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων που κρύβονται πίσω από τη σύλληψη του σκηνοθέτη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Βλάχου, δικηγόρου θύματος και μηνυτή. Σε δήλωσή του ο κ. Βλάχος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα κα μάρτυρες. Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση».

Παρ’ όλα αυτά και πέρα από την αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων, στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για την δράση του Δημήτρη Λιγνάδη τόσο μέσα από στοιχεία της δικογραφίας όσο και από άλλα πρόσωπα που προχωρούν σε δημόσιες καταγγελίες. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως στις δικαστικές αρχές επρόκειτο να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον τρεις νέοι μάρτυρες που έχει προτείνει ένας εκ των μηνυτών.

Συγκεκριμένα, στο φάκελο της υπόθεσης βρίσκεται μαρτυρία Αιγύπτιου άνδρα, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να λέει πως βιάστηκε από τον σκηνοθέτη, σε ηλικία 17 ετών ενώ οι δυο τους βρίσκονταν σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του. Ο άνδρας αυτός φέρεται να περιγράφει: «Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου, ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε».

Επιπρόσθετα σε άλλη σημαντική μαρτυρία μουσικοσυνθέτη, αναφέρεται κατά πληροφορίες πως ο Δημήτρης Λιγνάδης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με ανήλικα σε σχολείο όπου δίδασκε.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η δημόσια μαρτυρία φοιτήτριας στη lifo, σύμφωνα με την οποία ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην αίθουσα ενώ διατηρούσε σχέση και με ένα φοιτητή του. Τα όσα αφηγείται η κοπέλα, συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Κατερίνα Στανίση: «Έφυγα κι από το σπίτι μου & πήγα να μείνω με την μητέρα μου. Είναι δύσκολο, αλλά συνηθίζεται»
Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν άντρες στην ηλικία του γιου μου. Το βλέμμα τους είναι απόλυτα διαθέσιμο»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα