Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Σκηνοθέτης και τη στιγμή των εγκλημάτων»-Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Λιγνάδη

  23/02/2021 16:05
«Σκηνοθέτης και τη στιγμή των εγκλημάτων»-Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Λιγνάδη

«Σκηνοθέτης και τη στιγμή των εγκλημάτων»-Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Λιγνάδη

  23/02/2021 16:05

Την ώρα που ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, εξακολουθεί να αρνείται συλλήβδην τις κατηγορίες που του αποδίδονται, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να χειραγωγεί τα ανήλικα θύματά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο 56χρονος ηθοποιός – σκηνοθέτης, ο οποίος παραμένει κρατούμενος για τέταρτη ημέρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προετοιμάζει την απολογία του με τη βοήθεια του νέου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, αφού όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, ο δικηγόρος Νίκος Γεωργουλέας αποχώρησε από την υπεράσπιση του γνωστού θεατρανθρώπου.

Μία απολογία που όπως φαίνεται θα γίνει τελικά την Πέμπτη, καθώς ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου. Ο ίδιος δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι παρέλαβε τη δικογραφία, την οποία χαρακτήρισε «τηλεγράφημα»:

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων.

Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Με πολύ περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωσή μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Πλήρης άρνηση - σκοπιμότητα μηνυτών - αποδόμηση μαρτύρων

Σύμφωνα πάντως με το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που έδωσε χθες ο νέος συνήγορος του ο κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης θα κινηθεί:

- Στη γραμμή της πλήρους άρνησης των βαρύτατων κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί δηλώνοντας παντελώς αθώος.

- Στη γραμμή της σκοπιμότητας εκ μέρους των μηνυτών τους οποίους παραδέχεται ότι γνωρίζει και

- Στη γραμμή της αποδόμησης των μαρτύρων ως αναξιόπιστων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπερασπιστικής γραμμής θα επιχειρηθεί η αποδόμηση ως αναξιόπιστης της γυναίκας που κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα το βράδυ της Παρασκευής στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Η κατάθεση της μάρτυρος, που υπήρξε στο παρελθόν πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του 56χρονου σήμερα κατηγορούμενου, υπήρξε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση του κατηγορουμένου. Μάλιστα σύμφωνα με την κατάθεση της όταν το 2016 του είπε:

«Θα πάω στην Αστυνομία και θα σε δώσω. Μου απάντησε: Αν τολμήσεις να μιλήσεις θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Σύμφωνα, πάντως με τον κ. Κούγια ο εντολέας του δηλώνει «παντελώς αθώος» και αναζητά το κίνητρο των καταγγελιών και τη σκοπιμότητα πίσω από το οποία κρύβονται οι μηνυτές του τους οποίους παραδέχεται ότι γνωρίζει. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, στη διάθεσή των δικαστικών αρχών βρίσκονται δυο μηνύσεις και τρεις σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις για βιασμό δύο ανηλίκων τα έτη 2010 και 2015.

Αποκαλυπτικές καταθέσεις

Στις καταθέσεις τους, τα θύματα του φερόμενου ως βιαστή κατά συρροή έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές του τρόπου με τον οποίο ο Δημήτρης Λιγνάδης τα προσέγγιζε με απώτερο σκοπό την ερωτική επαφή.

Σε αυτές αναφέρθηκε ο συνήγορος του ενός θύματος, Ιωάννης Βλάχος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ο κατηγορούμενος είχε μονίμως γύρω του έναν κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.

«Δεν σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους» είπε ο κ. Βλάχος, αποκαλύπτοντας ακόμη πως υπήρχαν και περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει» δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε ισχυρό ένστικτο για το πώς θα επιλέγει τα θύματά του και με τι τρόπο θα μεταχειρίζεται το κάθε ένα από αυτά.

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών. Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.

Μιλάμε για κύκλο παιδιών που μονίμως είχε γύρω του. Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους. Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν κι άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε δε, πως πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο περνούν οι μέρες και προχωράει η υπόθεση.

«Όσο προχωράει η ιστορία όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι αυτοί τη δική τους μαρτυρία στα συμβάντα για όσα έχουν ακούσει από θύματα ιστορίες για κακοποιήσεις που έχουν υποστεί» δήλωσε.

Υπογράμμισε, ωστόσο, πως για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η μαρτυρία αυτών των ανθρώπων μέχρι και το ακροατήριο, εάν κι εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος, πρέπει να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους.

«Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν εμπειρία προσωπική από τον χώρο του θεάτρου, τον ίδιο τον κατηγορούμενο ή και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του κατηγορουμένου και δεν ανήκουν στον χώρο του θεάτρου», κατέληξε λέγοντας.

Στο στόχαστρο και δεύτερος ηθοποιός

Στο στόχαστρο των Αρχών τις τελευταίες ώρες βρίσκεται ακόμη ένας ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και το πρόσωπό του αναφέρεται σε τρεις μαρτυρίες.

Το πρόσωπο αυτό αναφέρει στην μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης, ένας 40χρονος που εμφανίστηκε επωνύμως και κατήγγειλε ότι στην περιγραφή του ηθοποιού, σε δημοσίευμα που αναφερόταν στην εγκληματική δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, αναγνώρισε τον δικό του βιαστή.

Τη Δευτέρα μάλιστα δόθηκε από την Εισαγγελία εντολή για προκαταρκτική έρευνα για το πρόσωπο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 37χρονο απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου, με αξιόλογες θεατρικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία σε πετυχημένα σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας