Οι θεωρίες του Λιγνάδη για τον έρωτα και το σεξ μέσα από συνεντεύξεις του

Μια φράση που θα στοιχειώνει τον Δημήτρη Λιγνάδη τις επόμενες ημέρες, μήνες ή και χρόνια, είναι αυτή που είχε πει το 2016 σε μια τηλεοπτική συνέντευξη: «Είμαι εθισμένος στο σεξ».

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για κάποιον άνθρωπο ο εθισμός στο σεξ είναι κακός, όταν αυτή η φράση λέγεται από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, τότε λαμβάνει διαφορετική διάσταση.

Κι όταν οι αποκαλύψεις που έρχονται απανωτές κάνουν λόγο ακόμη και για σεξουαλικά όργια με ανήλικους, ακόμη και για παιδεραστία ή για κυκλώματα διακίνησης μικρών παιδιών, προσφυγόπουλα σε ΜΚΟ ή και όχι, τότε οι… θεωρίες του Δημήτρη Λιγνάδη περί έρωτος έχουν άλλο στάτους.

Ας δούμε ορισμένες από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Λιγνάδης για τη ζωή του, για τον έρωτα, για το σεξ.

  • «Το σεξ, νομίζω ότι όπως σε όλο τον κόσμο, μου αρέσει πάρα πολύ. Το σεξ είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακούω κάποιον να λέει “έχω εθισμό”».
  • Ο πατέρας μου (σ.σ.: ο σημαντικός φιλόλογος, δάσκαλος, συγγραφέας, θεατράνθρωπος και κριτικός θεάτρου Τάσος Λιγνάδης) γάμ…ε τη ζωή και την υγεία του για τον έρωτα. Αυτά τα λίγα λεπτά χαράς, όταν συναντιούνται δύο σώματα ή δύο βλέμματα μπορούν να σου γαμ…ν χρόνια ζωής. Κατά τη γνώμη μου βέβαια, δεν σ’ τα γαμ…ε. Σ’ τα γονιμοποιούν. Είναι η ίδια πράξη, αλλά αν υπάρξει γονιμοποίηση, κάτι βγήκε»
  •  «Δεν έχει υπάρξει φάση της ζωής μου που να μην ήθελα καθόλου σεξ. Οταν είμαι πολύ πιεσμένος ίσως, αλλά όχι πάντα».
  • Δεν μπορώ καν να καταστρέψω γιατί και αυτό μια δημιουργία είναι. Στη δική μου ζωή, ο έρωτας παίζει σχεδόν καταστρεπτικά σημαντικό ρόλο».
  •  «Ο έρωτας; Εχω φάει πολύ τα µούτρα µου, πόσο πια να αντέχω; Μεγαλώνω»
  • «Με εμπνέουν οι αρχές ζωής του πατέρα μου, Τάσου Λιγνάδη, η ερωτικότητα και η σωκρατικότητά του. Δε με εμπνέει τίποτα στο παρόν, παρά μόνο ο έρωτας και τίποτε άλλο. Αυτή είναι η πηγή έμπνευσής μου»
  • «Ας μου τύχει η καψούρα και ας πάει στον διάολο η αξιοπρέπεια. Αν πρέπει να τη διατηρήσεις είναι γιατί λειτουργεί αφροδισιακά. Είναι αφροδισιακό δηλαδή, να κάνεις τον δυνατό. Καψουρεύτηκα και θα κοιτάξω την αξιοπρέπεια; Τι λέτε ρε; Δεν με ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια. Με ενδιαφέρει να είμαι ερωτευμένος»
  • «Ο έρωτας με έχει κάνει πολλές φορές ρόμπα. Χωρίς έρωτα είμαι σε μαρασμό. Δεν μπορώ να δημιουργήσω.
  • «Αυτός που πάει προς το φως του έρωτα και ας ξέρει ότι θα καεί, αυτός είναι ο αληθινός Τσε Γκεβάρα. Θα ήθελα να είμαι ο Τσε Γκεβάρα του έρωτα».
  • «Για μένα, ο έρωτας εμπεριέχει τη φιλομάθεια, δηλαδή τη διάθεση να ψάχνομαι, να κινούμαι, να ρισκάρω, να δοκιμάζομαι σε αυτό που αγαπώ. Ο έρωτας είναι το καρδιοχτύπι που σου προκαλεί αυτό που ερωτεύεσαι, ο κραδασμός, η δόνηση, το διονυσιακό στοιχείο».
  • «Δεν θέλω να γίνω σκατόγερος. Από αυτούς τους μίζερους, που γκρινιάζουν και τους φταίνε όλα και ‘Αχ, αυτοί οι νέοι’. Καμιά φορά κατηγορούμε αυτό που δεν μπορούμε να είμαστε. Και η νιότη βέβαια είναι πολύ ρατσιστική με τους μεγάλους. Ακούς ατάκες όπως “Φύγε από εδώ, ρε γέρο”, “Άντε, βρε θεία”. Αγαπώ πολύ τη νιότη, όχι μόνο ως ηλικία αλλά και ως στάση ζωής. Ομως ο Τσε ήταν ένας. Πολλοί θέλησαν να γίνουν Τσε, κρεμώντας απλώς μια αφίσα στον τοίχο τους».
  • «Νομίζω ότι ο έρωτας είναι ακόμη ταμπού. Οπως ταμπού θεωρείται και το σεξ και ας το παίζουμε άνετοι.
  • «Μ’ αρέσει το σεξ, αλλά όχι ως φαστφουντάδικο. Θα έλεγα καλύτερα ως καλή κουζίνα. Σε ποιον δεν αρέσει το σεξ; Μόνο το cyber sex θεωρώ θλιβερό. Λυπάμαι τη νέα γενιά γι’ αυτήν την εικονική πραγματικότητα. Χάνεται η καύ…α. Γνωρίζεις τη σάρκα μέσα από εικόνες, αντί να πας να την κυνηγήσεις, να την πιάσεις. Είναι σαν να έχεις δει θάλασσα με πολλές λεπτομέρειες αλλά μόνο μέσω ίντερνετ, σαν να έχεις κολυμπήσει εικονικά. Μην πεις στον άλλον “έλα να μιλήσουμε για έρωτα”. Πες του “έλα να κάνουμε έρωτα”».
  • «Στον “Οιδίποδα”, η γυναίκα πότε είναι η Εύα της Βίβλου, πότε η Παναγία της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής Διαθήκης. Και, δυστυχώς, πιστεύω ότι στον σημερινό άνδρα αυτά αδυνατούν να συνυπάρξουν. Δηλαδή αν αγαπάς μια γυναίκα, δεν μπορείς να έχεις και σεξουαλική σχέση μαζί της. Δεν μπορείς να αποφασίσεις αν η γυναίκα είναι μήτρα που γεννάει ή κόλπος που δέχεται».
  • «Η αγάπη είναι δύσκολο πράγμα, πρέπει να ματώσεις – δεν μιλάω για τον έρωτα. Η αγάπη θέλει κόπο για να υποχωρήσει το εγώ απέναντι στον άλλον, μαθαίνεται με πολύ υψηλά δίδακτρα».
  • «Ο έρωτας είναι διαφορετικός από την αγάπη. Ο έρωτας είναι εγωιστικό συναίσθημα. Ο έρωτας έχει να κάνει με το εγώ μας. Εμένα μου λείπεις, εγώ δεν μπορώ να κάνω χωρίς εσένα, για μένα είσαι ο σκοπός της ζωής μου. Τον έρωτα τον καταλαβαίνεις στην απουσία του άλλου. (…) Οταν θα μιλήσω για τη ζωή μου, θα είμαι απόλυτα ειλικρινής και αποστομωτικός. Δεν αφορά κανέναν τι χρώμα είναι το βρακί μου. Κανέναν, όμως! Γιατί, στην τελική, και το βρακί είναι ένα ρούχο».

Για σεξουαλική παρενόχληση

«Ότι τι; Ότι δεν το γνωρίζουμε πως υπάρχει σε όλες τις δουλειές; ∆εν ξέρουμε πως πολλοί προσπαθούν µέσω της όποιας εξουσίας τους να “εκβιάσουν” σεξουαλικά υφιστάμενούς τους; Ή δεν ξέρουμε πως κάποιοι-κάποιες, προκειµένου να ανέλθουν, ‘προσφέρονται’ σεξουαλικά; ∆εν πάνε κάποιες µε μίνι σε συνεντεύξεις µε στελέχη για να κερδίσουν την όποια θέση; ∆εν κοιµούνται νέα κορίτσια µε εκδότες-καναλάρχες-διευθυντές τραπεζών κ.λπ. για να κερδίσουν ‘πόντους’ στο χώρο τους; Πέφτουμε από τα σύννεφα που γίνονται αυτά; ∆εν τα γνωρίζουμε; Τα ξέρουμε καλά».

Για το σκάνδαλο Κέβιν Σπέισι

«Από τη μία το αγόρι που είχε βρεθεί στο πάρτι με τον Spacey πάνω του, γιατί δεν αντέδρασε τότε; Γιατί δεν βγήκε να τον καταγγείλει;

Μπορεί γιατί ήταν μικρός και φοβήθηκε. Πώς βρέθηκε σε εκείνο το πάρτι; Πού ήταν οι δικοί του; γιατί τόσα χρόνια δεν μίλησε; Γιατί τώρα; Γιατί έγινε “μόδα” να καταγγέλουν τις όποιες σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Όταν με παρενοχλήσεις θα βγω να το φωνάξω. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα. Δεν θα το θυμηθώ χρόνια μετά –είτε πρόκειται για το αγόρι αυτό, είτε για τις ηθοποιούς που παρενοχλήθηκαν από τον Weinstein. Είναι άθλια η σεξουαλική παρενόχληση, άρα οφείλεις να την καταγγείλεις την ίδια στιγμή, για να μη συμβεί σε άλλους… Και από την άλλη ο Spacey βγήκε να δηλώσει ομοφυλόφιλος για να δικαιολογήσει την πράξη που λέγεται ότι έκανε, τονίζοντας πως ήταν μεθυσμένος και δεν… θυμάται; Για αυτό κάνω λόγο για θλιβερή οπερέτα».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς