Με λυγμούς εξομολογήθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών

 

Μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής έκανε ο Δημήτρης Μοθωναίος στην Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό». Ο ταλαντούχος ηθοποιός και πρώην συνεργάτης της Φαίης σόκαρε μιλώντας για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από την ηλικία μόλις 6 ετών, από κοντινό άνθρωπο της οικογένειάς του. «Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες, να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου... Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω... Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν η σεξουαλική μου ταυτότητα αν αυτό δεν είχε συμβεί.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

«Θέλω να μιλήσω, ήθελα να μιλήσω σε σένα γιατί σε νιώθω πολύ κοντινό μου άνθρωπο. Ακούω πολλά πράγματα τα οποία με θυμώνουν. Αν εγώ βρω το θάρρος και θέλω απλώς να μιλήσω σε σένα, είναι δεκτό… Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δομημένη, με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώσεις, οι γονείς μου έκαναν ό,τι μπορούσαν. Αλλά, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία… Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί… Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ. 

Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να “δουλέψω” αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. 

Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες, να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι. Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το “σύννεφο” που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα ήταν η σεξουαλική μου ταυτότητα αν αυτό δεν είχε συμβεί.

Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν… Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Ο μόνος που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό μου είμαι εγώ. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω, γιατί αισθάνομαι ότι ένας άνθρωπος που το έχει περάσει αυτό και το ακούει κάποια αφήγηση, αναγνωρίζει αυτή τη λειτουργία, που κανείς άλλος δεν μπορεί να καταλάβει. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό…» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος. 

Ακόμα, αναφέρθηκε στην κακοποιητική σχέση που είχε το 2008, η οποία έληξε, αλλά και στους λόγους που συνεργάστηκε ξανά με ανθρώπους που είχαν κακοποιητική συμπεριφορά. Ακόμα, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσοι τον έβλεπαν και φοβούνται να μιλήσουν, κάνοντας τη Φαίη Σκορδά, τον Γιώργο Λιάγκα και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής να «λυγίσουν».

«Ήταν μια σχέση που προέκυψε στα πλαίσια συνεργασίας μέσα στο θέατρο. Αυτό την καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολη. Το 2008. Διήρκησε μέχρι το ατύχημα, στις 22 Ιουλίου του 2009, ημερομηνία που δε μπορώ να ξεχάσω. Ήταν μια σχέση κακοποιητική σε εμένα για αρχή αλλά υπήρχαν και άλλα πράγματα που αισθανόμουν, αλλά δε μπορώ να στα περιγράψω.

Έφυγα από αυτή τη σχέση λόγω του ατυχήματος. Αμέσως μετά το ατύχημα και με το σοκ, αν μπορώ να το περιγράψω, είναι σαν να βρήκα μια λίγο μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα. Έφυγα κατευθείαν. Τώρα αισθάνομαι πραγματικά καλά, είναι τουλάχιστον 4 με 5 χρόνια που έχω νηφαλιότητα στο μυαλό και τη ψυχή. Γι’ αυτό, επειδή έχω μάθει ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, είναι μοιραζόμενοι τις προσωπικές μας ιστορίες με όποιο κόστος, θεωρώ και ελπίζω ότι θα μπορέσει να βοηθηθεί όποιος έχει κακοποιηθεί.

Έχω να κοιμηθώ μια βδομάδα με 10 ημέρες. Δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί ξαναβιώνω τον πόνο αυτών των ανθρώπων και τον δικό μου μαζί. Και μία καταγγελία που διάβασα πολύ πρόσφατα, που είδε το φως της δημοσιότητας, τη διάβασα ξανά για να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά. Δεν έφαγα όλη μέρα, έκανα εμετό. Δεν χωράει το μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Έχω έρθει σε επικοινωνία με όλους τους ανθρώπους που έκαναν τις καταγγελίες γιατί δε γνώριζα κανέναν προσωπικά. Γι’ αυτούς βγαίνω και μιλάω…

Με κάποιους αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς. Είμαστε λίγοι! Το 2017 είχα 3 προτάσεις για θέατρο και προσπαθούσα να ζυγίσω ποιος από αυτούς είναι λιγότερο κακοποιητικός. Γιατί στην πρεμιέρα είμαστε πέντε άνθρωποι και είμαστε όλοι ευγενείς» είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Όσο για το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε κάποιον που έχει ζήσει παρόμοια συμβάντα: «Καθημερινά ξυπνάω και κάνω μία άσκηση, μια σειρά ασκήσεων με αναπνοές και επαναλαμβάνω στον εαυτό μου ότι αξίζω και έχω δικαίωμα στην ευτυχία και στην ομορφιά. Και ακόμα όσο και να το επαναλάβω δεν το πιστεύω. Έχω την τάση να είμαι τελειομανής, να μη στενοχωρώ κανέναν. Νομίζω ότι έκανα εγώ λάθος. Κουβαλάω πάνω μου την ενοχή όλων των ανθρώπων και δεν μου αντιστοιχεί» κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»