«Με κλείδωσε, τον απείλησα ότι θα τον δείρω, την άνοιξε, έφυγα και με απέλυσε»

 

Η βροχή αποκαλύψεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος συνεχίζεται. Νέες επώνυμες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τρεις γυναίκες για σεναριογράφο και σκηνοθέτες. «Βιαστής, ψυχοπαθής, σαδιστής, πέφτουλας..., ο χώρος να καθαρίσει από όλους!»    

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Δύο νέες καταγγελίες βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για δύο γυναίκες που εξιστορούν στα προσωπικά τους προφίλ στο facebook τα όσα βίωσαν…

Πρόκειται για την Έλλη Γιαννακοπούλου και την Αρετή Αγγέλου, οι οποίες βάζουν στο «κάδρο» δύο νέα πρόσωπα, έναν σεναριογράφο κι έναν τηλεοπτικό σκηνοθέτη.   

Η Έλλη Γιαννακοπούλου περιγράφει πως την προέτρεψε να βγάλει τη μπλούζα της και να μείνει με το εσώρουχο, κάτι που στην αρχή θεώρησε ως σεξιστικό αστείο.

Αναλυτικά το post της Έλλης Γιαννακοπούλου: «Ύστερα από αυτή την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, περιστατικών που αφορούν μορφές κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο και κατόπιν σκέψεως, ένιωσα την ανάγκη και τη δύναμη να μοιραστώ κι εγώ το δικό μου περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σκοπός είναι να ανοίξουν στόματα και να πάψουμε πια να φοβόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι ο Α.Κ. που είναι υπεύθυνος για την σεξουαλική παρενόχληση προς το άτομο μου έχει διατελέσει ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και κορυφαίο στέλεχος με ενεργό ρόλο στον χώρο των Ελλήνων σεναριογράφων.

Το 2016 πήγα σε χώρο στην περιοχή των Εξαρχείων προκειμένου να κάνω ένα δοκιμαστικό. Καθώς έφτασα εκεί σχετικά ιδρωμένη αναφέρθηκα στον καιρό και ο Α.Κ με προέτρεψε να βγάλω την μπλούζα μου και να μείνω με το σουτιέν. Παρ’όλη την αμηχανία που αισθάνθηκα προσπάθησα να το εισπράξω ως κακόγουστο σεξιστικό αστείο.

Το 2017 ο Α.Κ με καλεί στο γραφείο του στην περιοχή των Ιλισίων προκειμένου να συζητήσουμε για έναν ρόλο σε θεατρική παράσταση που θα ανέβαζε. Αρχικά κλείδωσε την πόρτα.

Στο διάστημα στο οποίο βρισκόμουν στο γραφείο του ο Α.Κ αναφερόταν στις δεξιές του πεποιθήσεις και χαρακτηρίζοντας με αριστερή τόνιζε πως όλες οι αριστερές γυναίκες της ΕΡΤ1 έχουν περάσει από το κρεβάτι του. Επιπλέον, με μείωνε συστηματικά σχετικά με τα επαγγελματικά βήματα που είχα κάνει μέχρι τότε προσπαθώντας να τονίσει την εξουσία που είχε στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο μονόλογος που ακολούθησε αφορούσε τα χρήματα του, και τις σεξουαλικές του επιδόσεις, προτρέποντας με να αλλάξω ρότα και να ενδώσω σε έναν τρόπο ζωής που ο ίδιος θα με πήγαινε σε ακριβά εστιατόρια και θα γινόμουν μια κυρία της μπουρζουαζίας. Μουδιασμένη και παγωμένη όταν δεν άντεξα άλλο, του υπενθύμισα τον λόγο της συνάντησης μας. Του είπα πως είμαι πιεσμένη χρονικά και αν θέλει να πει κάτι για τον ρόλο να το κάνει τώρα. Μου απάντησε πως δεν μας φτάνει ο χρόνος επιδιώκοντας μια επόμενη συνάντηση. Έφυγα τρέχοντας στον δρόμο.

Όπως καταλαβαίνετε δεν βρέθηκα ποτέ ξανά με τον άνθρωπο αυτόν.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε. Ήρθε η ώρα να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Ήρθε η ώρα να σπάσει ο φόβος και η ντροπή. Είμαστε όλες μαζί και κρύβουμε απίστευτη δύναμη.

Υ.Γ Ο λόγος που δεν αναφέρεται το πλήρες ονοματεπώνυμο του είναι γιατί το ζήτημα έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Υ.Γ 2 Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να μου κάνω κλείνοντας σε λίγες ημέρες τα 30!»

Από την άλλη, η Αρετή Αγγέλου παραδέχεται ότι ο εν λόγω κύριος προσπάθησε να την ακουμπήσει πολλές φορές, χωρίς να τα καταφέρει τελικά. Μάλιστα, της είπε ότι στο γύρισμα θα «φτιαχνόταν» όταν την έβλεπε…

Αναλυτικά το post της Αρετής Αγγέλου: «Ήταν αρχή καλοκαιριού του 2003 όταν υπέγραψα τα πρώτα μου “πρωταγωνιστικά” συμβόλαια τόσο για το θέατρο όσο και για την τηλεόραση…

Με τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη είχαμε ξανασυνεργαστεί με έναν πολύ μικρό ρόλο και με είχε (όπως είπε!) ξεχωρίσει ώστε να μου προσφέρει τον πρώτο γυναικείο ρόλο στην καινούργια του σειρά! Η στιγμή μου δηλαδή… αυτή που όλοι μας περιμέναμε για να ξεχωρίσουμε! Με κάλεσε να βγούμε λέγοντας μου ότι θα είναι κι άλλοι συντελεστές για να γνωριστούμε… δεν ήταν κανείς…ευτυχώς ήταν δημόσιος αν και πολύ απομονωμένος χώρος…

Το τι ακριβώς εκτυλίχθηκε δεν έχει σημασία… δεν με ακούμπησε αν και προσπάθησε πολλές φορές… θυμάμαι καθαρά τα τελευταία μας λόγια…

*Μα τι θέλετε από μένα? Είμαι μόνο 25 χρονών!!!

*Αν δεν θες δεν πειράζει… ο ρόλος είναι δικός σου έτσι κι αλλιώς! Αλλά δεν θα μου απαγορέψεις κιόλας να “φτιάχνομαι” στο γύρισμα, όταν σε βλέπω!

*ΝΑΙ θα σας το απαγορέψω… γιατί δεν θα τον κάνω τον ρόλο! Δεν θα κάνω γύρισμα 6 μήνες με έναν 60αρη απέναντι μου να “φτιάχνετε”!

Φεύγοντας άκουσα να με απειλεί ότι την άλλη μέρα θα με έχει σβήσει από τον χώρο…

Δεν έμαθα ποτέ αν το έκανε! Αλλά ναι… έτσι απλά γίνονται αυτά!

Την επόμενη εβδομάδα είχα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη κοντά στην οικογένεια μου (που πολλά χρόνια αργότερα έμαθε το γιατί!) με τα συμβόλαια πεταμένα στο μικρό μου cinquecento και πολλές “φοβίες” στην ψυχή μου και είχα αποχωρήσει από τον χώρο της τηλεόρασης…

Λίγα χρόνια αργότερα, από την υπεροψία και την άνευ λόγου αντιπάθεια του κυρίου της κυρίας που δεν γνωρίζει κανέναν, αποχώρησα και από το Θέατρο!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθώ σε ονόματα! Δεν υπήρξε καμία ποινική πράξη! Κι όμως ήταν αρκετό για να καταστρέψει τα όνειρα και τις προσπάθειες ενός νέου παιδιού που έφυγε στα 18 από το σπίτι του για να σπουδάσει και να γίνει αυτό που από μωρό ονειρευόταν!

Όχι δεν είναι κανόνας αυτό… όχι δεν είναι κολαστήριο ο χώρος μας… έχω γνωρίσει Κυρίους με Κ κεφάλαιο που με πρόσεχαν σαν παιδί τους! Έχω γνωρίσει σκηνοθέτες που είδανε σε εμένα ταλέντο, δουλειά και σοβαρότητα. Αλλα έχω δει και τόση σαπίλα στα 10 χρόνια που πέρασα από αυτόν που, ακόμα κι αν πια δεν με αγγίζει, θα είμαι μέσα στη μάχη με την ελπίδα να καθαρίσει για τις επόμενες “μικρές” με όνειρα και ταλέντο!

Και όχι δεν ποινικοποιεί κάνεις το φλερτ αλλά όταν φλερτάρεις, δεν απειλείς, δεν εκβιάζεις, δεν ζητάς ανταλλάγματα ούτε χρησιμοποιείς την “θέση εξουσίας” σου για να καταφέρεις το στόχο σου!

Και ναι, άλλο “βιαστής”, άλλο “ψυχοπαθής” άλλο “σαδιστής” και άλλο “πέφτουλας” αλλά αυτός ο χώρος (όπως και οι υπόλοιποι) πρέπει να καθαρίσει από όλους!

18 χρόνια μετά λοιπόν, εκτός χώρου τα τελευταία 12 χρόνια, εκτός Ελλάδας τα τελευταία 9 και με μια ζωή που έχει πάρει μια τελείως διαφορετική πορεία από αυτή που πάλεψα για να φτιάξω εξ αρχής, δεν μετανιώνω ούτε λεπτό που σου απάντησα έτσι εκείνο το βράδυ! Μετανιώνω μόνο που δεν είχα το “στομάχι” να σε αντιμετωπίσω, συνεχίζοντας το όνειρο μου! Και αν ακούσω το όνομα σου, που ελπίζω να μην την γλυτώσεις όπως κανένας, θα είμαι εκεί να μιλήσω και ονομαστικά.

Και για να προλάβω τους “καλοθελητές”

Δεν επιθυμώ κανενός είδους δημοσιότητα, δεν έχω να κερδίσω τίποτα από όλο αυτό, είναι μόνο μια προσωπική μου κατάθεση ψυχής που την χρωστούσα χρόνια και ευχαριστώ όλα τα κορίτσια που μου έδωσαν το θάρρος να την κάνω!»

Η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη μίλησε στο «Happy Day» για την απόπειρα βιασμού που δέχτηκε πριν από κάποια χρόνια από ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, η ίδια σε έντονο τόνο είπε: «Δεν είναι αυτή η δουλειά του ηθοποιού, δεν είναι επίδειξη εξουσίας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας καλύπτει εμάς τις γυναίκες ειδικότερα από την κακοποίηση αυτού του είδους.

Πώς θα αποδείξω εγώ ότι με είχε κλειδώσει κάποιος μέσα σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει; Είτε το κατάφερε, είτε όχι. Πώς θα το αποδείξω; Γιατί δεν ήξερα, όπως μου είπε, πώς γίνονται οι καριέρες. Κι αν ήθελα να κάνω τέτοιου είδους καριέρα, θα την έκανα όταν ήμουν 20 ετών κι είχα άγνοια. Στα 45 που πας να μου επιβάλλεις αυτό το πράγμα, νομίζεις ότι θα το ανεχτώ; Θα σε δείρω, άνοιξέ μου την πόρτα να φύγω. Την άνοιξε, έφυγα και με απέλυσε. Και την επόμενη φορά που με ζήτησε κάποιος σκηνοθέτης, του απάντησε “ό,τι θέλεις από το ελληνικό θέατρο, εκτός από αυτήν”. Δεν έκανα τη δουλειά μου; Δεν έκανα τη δική του τη δουλειά…».

Δες το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»