Νέες καταγγελίες για τέσσερις γνωστούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς

 

Νέες καταγγελίες για ψυχολογική και σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. Η αιχμηρή ανάρτηση του Πασχάλη Τσαρούχα για τους συναδέλφους του που έχουν καταγγελθεί. Σε απόγνωση ο Σπύρος Μπιμπίλας!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με παρουσιαστή τον Σπύρο Λάμπρο: «Τα θέατρα είναι κλειστά αλλά τα στόματα δεν κλείνουν. Υπάρχει μπαράζ καταγγελιών, τουλάχιστον τέσσερις γνωστοί σκηνοθέτες του θεάτρου μπαίνουν στο κάδρο.  

Οι καταγγελίες αυτές φορούν ψυχολογική, σωματική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. Οι καταγγελίες γίνονται από γυναίκες αλλά κι από άντρες ηθοποιούς.

Κάποιοι έπαιζαν με τα όνειρα αλλά και το ψωμί νέων ηθοποιών, απορρίπτοντας τους από ακροάσεις όταν δεν ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις κι επιθυμίες. Οι καταγγελίες θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πολλές εξελίξεις από αύριο.»

 

Μία νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή «Πρωινό». Αυτή τη φορά, το θύμα ήταν μια θαυμάστρια. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαι 26 χρονών και με λένε Κατερίνα. Για τη δική μου προσωπική εμπειρία δεν έχω κάπου να απευθυνθώ προφανώς έχει συμβεί και σε άλλες κοπέλες όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπειρία μου ξεκινάει ως εξής. Δεν είμαι απόφοιτη της δραματικής σχολής ή κάτι ανάλογο. Είμαι απλά μία κοπέλα που πριν από κάποια χρόνια είχα συναντήσει τυχαία τον κύριο … μετά το τέλος του της παράστασης όχι εντός του θεάτρου αλλά εκτός. Επαναλαμβάνω τυχαία και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βγάλουμε μια φωτογραφία. Μου φάνηκε πολύ φιλικός και καλός μέχρι που μια κίνησή του με έκανε να αναθεωρήσω. Με πλησίασε λέγοντάς μου “Α είσαι καλό εσύ” και τρίφτηκε επάνω μου. Πίσω μου. Εγώ εκείνη την ώρα έπαθα ένα σοκ, τρόμαξα. Δεν περιμένεις από τέτοιους ανθρώπους, τέτοιες αισχρές κινήσεις πόσο μάλλον σε μια θαυμάστρια. Οι εικόνες που είχα χτίσει γι’ αυτόν τον άνθρωπο χάθηκαν. Ήθελα απλώς να καταθέσω τη δική μου ιστορία που δεν θα ξεχάσω όσο χρόνια κι αν περάσω».

 

Η  εκπομπή «Το Πρωινό» αποκάλυψε και την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ηθοποιός από γνωστό κωμικό.

«Με τον κύριο… γνωρίστηκα την περίοδο που φοιτούσα στη σχολή που δίδασκε. Αρχικά, με προσέγγισε ερωτικά κινούμενος αυστηρά στα πλαίσια του φλερτ. Σε ώρα διαλείμματος με πλησίασε λέγοντάς μου ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου. Ευγενώς απέκρουσα τη εκδήλωση των συναισθημάτων του, κυριευμένη από έκδηλη αμηχανία.

Μεταγενέστερα με κάλεσε στο γραφείο του διευθυντή της σχολής. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση και κατά την εκεί συνάντηση μας μου πρότεινε να με συστήσει στον… προκειμένου να συνεργαστούμε επαγγελματικά. Η απάντησή μου ήταν αρνητική και δια αυτής εξέπεμψα ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν είμαι ανεκτική σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι παρερμηνεύω την πρωτοβουλία του και ίσως στο μέλλον του δοθεί η ευκαιρία να το αποδείξει.

Μετά την αποφοίτησή μου έτυχε να τον συναντήσω δύο τρεις φορές τυχαία παρουσία κόσμου. Κατά τις εν λόγω συναντήσεις μας πάντα μου έλεγε ότι θέλει από καρδιάς να με βοηθήσει. Ακριβώς αυτή η στάση του ήταν που με έκανε να πιστέψω ότι ίσως τον είχα παρεξηγήσει.

Το έτος 2011 πήγα σε οντισιόν του και έχοντας κατά νου ότι τα παραπάνω συμβάντα τα είχα αξιολογήσει εσφαλμένως. Επικοινώνησα μαζί του στέλνοντας sms, ενημερώνοντάς τον σχετικά. Παρερμηνεύοντας, προφανώς, τη συγκεκριμένη ενέργειά μου επιδόθηκε στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου (σε φαντάζομαι πώς είσαι στο κρεβάτι και άλλα). Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά του, έπραξα το αυτονόητο, αποκλείοντάς τον. Μη έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί μου μέσω γραπτών μηνυμάτων, κατέφυγε σε τηλεφωνικές κλήσεις δια αποκρύψεως. Όποτε απήντησα και ήταν αυτός τον άκουγα να αυνανίζεται», καταγγέλλει η ηθοποιός.

Το δικό του αιχμηρό σχόλιο έκανε ο Πασχάλης Τσαρούχας. Ο ηθοποιός, που είναι και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει συγκληθεί προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες στο ΣΕΗ κατά διαφόρων ηθοποιών και σκηνοθετών φαίνεται πως έχει γίνει έξαλλος με κάποιους συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Τσαρούχας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με όσους εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος που ενδεχομένως κατέχουν στο θέατρο για να ικανοποιήσουν άλλες ορέξεις τους. Μάλιστα μέσω αυτής του της ανάρτησης δεν απαντά μόνο σε αυτούς που έχουν καταγγελθεί αλλά και στον Σταμάτη Φασουλή για την περιβόητη φράση, «καθίστε φρόνιμα».

«Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας. Όχι για την ψ**η μας. Κανείς μη καθίσει φρόνιμα»

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Ευτυχείτε» μίλησε το πρωί της Δευτέρας η αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει συγκληθεί προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες κατά ηθοποιών και σκηνοθετών που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Η Ντίνα Αβαγιάνου, ανέφερε ότι σήμερα πρόκειται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του πειθαρχικού ενώ σχολίασε και την ανάρτηση του Πασχάλη Τσαρούχα μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Για εμάς και οι θύτες και τα θύματα είναι συνάδελφοί μας και χρειαζόμαστε πάρα πολύ λεπτούς χειρισμούς. Είμαστε πάντα με την πλευρά του θύματος. Σήμερα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού και θα δούμε πόσοι φάκελοι έχουν κατατεθεί. Δεν ξέρω για τι αριθμό μιλάμε, δεν είναι τόσο μεγάλος όμως αυτός ο αριθμός όσο των τηλεφωνημάτων που έχει δεχτεί το σωματείο. Δίκιο έχει ο Πασχάλης Τσαρούχας, Για αυτό μπήκαμε στο θέατρο. Δε ξέρω αν υπάρχει καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και αν το ήξερα δε θα σας το έλεγα μέχρι να ανοίξει ο φάκελος. Το πειθαρχικό είναι ένα όργανο που όσο ίσχυε η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος είχε κάποιο νόημα, ο θύτης υπήρχε πιθανότητα να μην ξαναδουλέψει ποτέ. Αυτή τη στιγμή το πειθαρχικό αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διαγράψει τον θύτη από το σωματείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντίνα Αβαγιάνου.

 

Σε απόγνωση ο Σπύρος Μπιμπίλας! Η μία εκπομπή τον είχε σε σύνδεση μέσω Skype και η άλλη στο τηλέφωνο!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα πρόσωπα για τις ψυχαγωγικές εκπομπές αυτές της μέρες, λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος του ΣΕΗ. Τι συμβαίνει όμως όταν δύο ζωντανές εκπομπές τον διεκδικούν ταυτόχρονα; Χάος…

Το «Πρωινό» τον έβγαζε μέσω Skype και το «Ευτυχείτε» τον είχε στην τηλεφωνική γραμμή.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, φανερά εκνευρισμένος, εξέφρασε έντονα την ενόχλησή του στους συντελεστές και των δύο εκπομπών.

Τελικά, η λύση βρέθηκε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε διαδοχικά και στις δύο αντίπαλες εκπομπές και τα πνεύματα ηρέμησαν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»