«Σκηνοθέτες έλεγαν εν ψυχρώ: αν δεν έρθεις μαζί μου, δεν θα πάρεις το ρόλο»

 

 

Σεξουαλική παρενόχληση και εκβιαστικές προτάσεις αποκάλυψε η Ελένη Φιλίνη! Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για αντίστοιχα περιστατικά στο χώρο του θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Την δική της εμπειρία από περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου περιέγραψε η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γνωστή ηθοποιός ανακάλεσε περιστατικά στα οποία σκηνοθέτες της είχαν πει εν ψυχρώ πως «εάν δεν έρθεις μαζί μου δεν θα πάρεις τον ρόλο» ενώ μίλησε για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και εκβιασμούς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ελένη Φιλίνη, είχε περιγράψει περιστατικό με γνωστό επιχειρηματία που εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός, όταν εκείνη είχε πάει στην εταιρεία του για δειγματισμό ρούχων. «Ήμουν μια φορά σε μια βιοτεχνία ρούχων, δειγμάτιζα ρούχα με κόσμο, δούλευαν δίπλα οι υπάλληλοι, η γυναίκα του βιοτέχνη και με το που βγαίνω με τα ρούχα τον βλέπω γυμνό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να με κυνηγάει και να αρπάζω ένα μπουκάλι ουίσκι και να του λέω: «Θα στο φέρω στο κεφάλι αυτή τη στιγμή. Γιατί θα φωνάξω και θα γίνει κόλαση. Το μόνο που σκέφτηκα για να μην ουρλιάξω ήταν η γυναίκα του. Από τότε φυσικά δεν ξαναπήγα εκεί ούτε κατά διάνοια» περιέγραψε η ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Φιλίνη: «Μπήκα & τον βλέπω τσίτσιδο... βρίσκω ένα μπουκάλι & του το φέρνω στο κεφάλι»

Αναφερόμενη στην παλαιότερη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη, σχολίασε: «Μόλις είχα βγει στο θέατρο, κάνα δυο χρόνια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν έχω κάτι να πω. Δεν έτυχε να ξαναδουλέψουμε. Με τον αδερφό του έχω δουλέψει πολλές φορές, ο οποίος είναι εξαιρετικό παιδί».

    

Η Ελένη Φιλίνη φιλοξενήθηκε σήμερα στο «T-Live», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες για σεξουαλική και λεκτική βία στον χώρο του θεάτρου. Η ηθοποιός, θύμα και η ίδια σεξουαλικής παρενόχλησης στα πρώτα της βήματα, είχε μιλήσει σε συνέντευξή της, πριν από 20 χρόνια περίπου, για τα όσα είχε βιώσει.

«Είχα μιλήσει για περιστατικά, για δουλειές που έχασα, για ευκαιρίες… Δεν το έβαλα, όμως, κάτω, μπορεί να μην πήγα εκεί, πήγα παρακάτω… Μου έχει τύχε να τα μαζέψω και να φύγω σε τζενεράλε θεατρικής παράστασης επειδή μου έκοψαν το κείμενό μου. Ήμουν ήδη ηθοποιός 10 χρόνια. Σηκώθηκα και έφυγα.

Μου είχε πει ο υπεύθυνος ταινιών, πως αν δεν πάω μαζί του, δε θα πάρω τον ρόλο. Που γι’ αυτόν τον ρόλο με είχε επιλέξει ακόμα και η μητέρα της ηρωίδας που θα έκανα. Εν ψυχρώ. Δεν πήρα τον ρόλο. Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς και, μάλιστα, είχαν βγει την επόμενη ημέρα κάποιοι και ειρωνεύονταν τα όσα είχα πει για τη σεξουαλική παρενόχληση.

Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Έχω κλείσει δουλειά, σίριαλ, κανάλι, με πήρε ο σκηνοθέτης, μίλησα με την παραγωγή, τα βρήκαμε στα οικονομικά, τα κάναμε όλα, έχω πάρει τα κείμενα και ξεκινάμε γυρίσματα. Και παίρνω τηλέφωνο γιατί δεν με ειδοποίησαν για το που θα γίνει το γύρισμα και μου λένε από την παραγωγή ότι το κανάλι επέλεξε κάποια άλλη γι’ αυτόν τον ρόλο. Τι είναι όλα αυτά; Που είναι η αξιοκρατία που έχουμε; Όλα αυτά είναι θέμα εξουσίας» εξομολογήθηκε η Ελένη Φιλίνη.

v

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»