«Ο θύτης κακοποίησης είναι πάντα θύτης όσα χρόνια κι αν περάσουν»

 

Μετά την πρώτη πολύ σοβαρή καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης της Χριστιάνας Αρτεμίου, που έγινε στο ραδιόφωνο μέσα από την πρωινή της εκπομπή, έρχεται ακόμα μία αποκάλυψη σωματικής και ψυχολογικής βίας, μέσω ανάρτήσης στα social media, αυτή τη φορά με θύτη και θύμα πολύ γνωστές πρωταγωνίστριες της κυπριακής τηλεόρασης και θεάτρου!
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Καμώματα τζαι αρώματα» του ΡΙΚ και εξαιρετική ηθοποιός Άντρη Κυριαζή, πέρασε σε μια καταγγελία, ωμής σωματικής και ψυχολογικής βίας, από γυναίκα συνάδελφο απέναντι στην ίδια αλλά και σε άλλες κυρίως νεαρές ηθοποιούς και φοιτητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χριστιάνα Αρτεμίου: «Βίωσα σεξουαλική παρενόχληση στα 25 μου... Έβαλε το χέρι του μέσα στη φούστα»

Χωρίς να κατονομάζει για ποια ηθοποιό πρόκειται, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα πέρασε η ίδια στο βωμό της «πειθαρχίας».

Δηλώνει ότι βίωσε έντονα την υποτίμηση, την αγένεια και τον ανταγωνισμό από το γυναικείο φύλο και πέρασε σε μια περιγραφή συγκεκριμένης κατάστασης, που έλαβε χώρα σε πρόβα θεατρικής παράστασης, μετά από πολύ σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε, αλλά μίλησε και για τον προσβλητικό τρόπο της συγκεκριμένης γυναίκας ηθοποιού, σε νεαρότερες συναδέλφους της η οποίες έβαζαν τα κλάματα και έφευγαν από το θέατρο, ενώ επισημαίνει ότι «ο θύτης κακοποίησης είναι πάντα θύτης όσα χρόνια κι αν περάσουν και ειδικά αν δεν αποκαλυφθεί ποτέ»  

Δείτε την συγκλονιστική ανάρτηση της στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Κι όμως δε χάνω την αγάπη και την πίστη μου στους ανθρώπους και την τέχνη μου...ναι με όσα έχουν βγει στη φόρα τον τελευταίο καιρό μένω άφωνη, αν και εν μέρη είμαι παθούσα...

έμεινα άφωνη με τα τερατώδες συμβάντα στο χώρο του θεάτρου/δραματικών σχολών στην Ελλάδα....έζησα στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 για 4 χρόνια σπουδάζοντας οικονομικά....τότε τα είχα βάλει με τον θείο μου που μου έκοψε τα φτερά προσωρινά στο όνειρο...τώρα τον ευχαριστώ δημόσια...ήταν ο λόγος που κυνήγησα το όνειρο μου στην Αμερική δουλεύοντας πολύ σκληρά για να τα βγάλω πέρα...και ναι εκεί ίσως από τον φόβο των μηνύσεων, δεν ξέρω, ίσως λόγω της κουλτούρα τους, δεν συνάντησα ποτέ τέτοιες συμπεριφορές...ήμασταν μία ομάδα 24 φοιτητών, 12 αγόρια & 12 κορίτσια, και οι καθηγητές μας καθοδηγούσαν με αγάπη, σεβασμό κι ευγένεια.

Στήναμε 4 παραστάσεις το χρόνο δουλεύοντας πολλές ώρες πέραν των μαθημάτων μας υπό την καθοδήγηση τους χωρίς φωνές, υποτιμητικά σχόλια και υστερίες. Και η ούτω καλούμενη πειθαρχία που και καλά στον βωμό της γινονται όλα αυτά, υπήρχε και σε αυτό το πλαίσιο όσο κι αν δεν το πιστεύουν κάποιοι!

Όταν επέστρεψα στην Κύπρο δεν συνάντησα αυτό το κλίμα η αλήθεια, εκτός από λίγες εξαιρέσεις. Ναι βίωσα έντονα την υποτίμηση, την αγένεια και τον ανταγωνισμό στο χώρο μας.

Ειδικά στην αρχή...και πολλές φορές κι από το ίδιο το γυναικείο φύλο. Έτυχε τελειώνοντας γενική πρόβα στη 1 το πρωί με κολάρο στο λαιμό, μετά από πολύ σοβαρό αυτοκινητικό ατύχημα που είχα και με βάση τη διάγνωση του γιατρού έπρεπε να παραμείνω στο κρεβάτι, να απαιτεί να ξαναπεράσουμε το έργο....στην σκηνή να μου πιάνει το πόδι γιατί δεν προλάβαινε να κάνει την κίνησή της....να μου βάζει τις φωνές μπροστά σε όλους γιατί το κοστούμι μου ήταν τσαλακωμενο και καλά σε περιοδεία από χωριό σε χωριό στην Πάφο....να μιλά με προσβλητικότατο τρόπο σε νεαρότερες συναδέλφους μέχρι που έβαζαν τα κλάματα κι έφευγαν, να μην θέλω να παίξω ξανά θέατρο για πολλά χρόνια, και πολλά άλλα που δεν θέλω να θυμάμαι....

Ο θύτης κακοποίησης είναι πάντα θύτης όσα χρόνια κι αν περάσουν...και ειδικά αν δεν αποκαλυφθεί ποτέ, συνεχίζει να κακοποιεί τους συναδέλφους/φοιτητές του...ναι υπάρχουν παντού τέτοιοι θύτες σε όλους τους χώρους και θαυμάζω τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν...respect.. είναι καθήκον μας να τις προστατεύσουμε αυτές πρώτα και έπειτα να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας...

έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε πιο πολύ από ποτέ στις όμορφες ψυχές...στους ακέραιους ανθρώπους...πίστη στον άνθρωπο λοιπόν, στην ευγένεια και στο ήθος του....γιατί μόνο ετσί θα σωθούμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας...»​

​​

 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για ποια πολύ γνωστή ηθοποιό πρόκειται, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα την κατονομάσουμε, αφού στο παρελθόν κι άλλη ηθοποιος, έχει μιλήσει και πάλι χωρίς όνομα.

Στην ανάρτηση της ηθοποιού Άντρης Κυριαζή, έσπευσαν να σχολιάσουν και να δηλώσουν την συμπαράσταση τους αλλά και να ζητήσουν ονόματα, οι ηθοποιοί Πόπη Αβραάμ και Βαλεντίνα Σοφοκλέους.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
Οι πρώτες δηλώσεις του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη μετά το οξύ εγκεφαλικό: «Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια»
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Η αποκάλυψη του Τάσου Ιορδανίδη μετά την απώλεια 30 κιλών: «Ξαναπήρα τα 10. Ήμουν 125»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Halle Berry: «Η εμμηνόπαυση δεν είναι καταστροφή αλλά φυσιολογικός κύκλος της ζωής»
Παπαράτσι «έπιασε στα πράσα» την Jennifer Aniston και την Sandra Bullock να βγαίνουν από πλαστικό χειρούργο
Ο φωτογράφος που γρονθοκοπήθηκε από τον πατέρα της Τaylor Swift, τα βάζει με τους αστυνομικούς
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν