Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Σπουδάσαμε για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν;»  

  05/02/2021 09:54
«Σπουδάσαμε για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν;»  

«Σπουδάσαμε για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν;»  

  05/02/2021 09:54

Σοφία Μουτίδου εναντίον Σταμάτη Φασουλή: «Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα. Παραπέμπετε τον κόσμο στη δικαιοσύνη.» Η Σοφία Μουτίδου, σε ένα νέο βίντεο διάρκειας 20 λεπτών στο κανάλι της στο Youtube, θέλησε να μιλήσει γι’ άλλη μια φορά έξω από τα δόντια.
Η γνωστή ηθοποιός παραδέχεται ότι μίλησε με πολύ κόσμο τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος όμως φοβάται να μιλήσει για διάφορους λόγους και τα έβαλε με τον Σταμάτη Φασουλή, με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε ότι το θέατρο περνάει την πιο δύσκολη περίοδο, παραδέχθηκε ότι φοβάται πολύ με τον κορωνοϊό, ενώ μίλησε για το θέμα των ημερών με τις καταγγελίες για βία ή σεξουαλική παρενόχληση από ηθοποιούς.
«Θα ήθελα εμείς να προστατεύσουμε το θέατρο και η δικαιοσύνη να αναλάβει τις καταγγελίες. Να πάψει αυτό να γίνεται μια τσιχλόφουσκα σε όλες τις πρωινές εκπομπές. Ό,τι είναι να ελεγχθεί, να ελεγχθεί εκεί που πρέπει, να συμπαρασταθούμε στα θύματα, όποια υπάρχουν, αλλά εμείς να αναπαράγουμε το θέμα και να μιλάμε το βρίσκω λάθος. Δεν λέω να είμαστε σιωπηλοί στο θέμα, να είμαστε ενεργοί στο θέμα, να προστατέψουμε τα θύματα και να μην αναπαράγουμε τις ιστορίες. Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό, είναι και πολλά άλλα. Μόλις είδαν μία – δύο καταγγελίες άρχισαν να γεμίζουν τις εκπομπές τους και να είναι περήφανοι γι’ αυτό. Όταν είναι να καταγγείλεις κάτι να το καταγγείλεις στον εισαγγελέα. Στα social media ο καθένας λέει τη γνώμη του. Ποιος τη ζήτησε τη γνώμη σου; Κατηγορούν, καταδικάζουν ή άλλες φορές υπερασπίζονται. Καθίστε φρόνιμα. Εμείς στο συνάφι ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν.  Εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά», ήταν τα λόγια του Σταμάτη Φασουλή.

Δες το βίντεο:

«Την εβδομάδα που πέρασε πολλοί με πήραν τηλέφωνο. Με πήραν άνθρωποι του χώρου, μου έστειλαν μηνύματα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, θαυμασμού. Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο να μου ζητήσουν συνέντευξη. Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο για να με ψαρέψουν σε περίπτωση που θυμάμαι κάτι που θα μπορούσε να… δεν ξέρεις καμιά φορά. Μίλησα και με αυτούς. Έκανα κι εγώ ένα τηλεφώνημα σε κάποιον, ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει πάρα πολλά στοιχεία, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλήσει. Ήταν παρών σε πάρα πολλά πράγματα, όμως δεν θέλει  να μιλήσει και όταν έκλεισα το τηλέφωνο ήμουν προδομένη θαρρείς και ήταν υποχρεωμένος να μου μιλήσει, προδομένη που αρνήθηκε αυτός που ήξερε τα πάντα, που ήταν πραγματικά μια αδιάσειστη μαρτυρία να μην πει τίποτα. Πάσο.

Και ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει, είναι ο φόβος. Ο φόβος να μιλήσουν οι άνθρωποι που είναι θύματα από διάφορες καταστάσεις. Άνθρωποι λοιπόν που έχουν εμπλακεί δεν μιλάνε. Δε μπορώ να καταλάβω τώρα που το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασφαλές για να εξοβελίσει και τους παραμικρούς φόβους, γιατί οι άνθρωποι δε βγαίνουν να μιλήσουν.

Έχω μιλήσει με ανθρώπους, έχω μιλήσει με το σωματείο, με θύματα που με ρωτάνε “τι να κάνω;”. Τι να πω; Χωρίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες οι άνθρωποι. Μου λένε ότι δεν παίρνουν για καταγγελίες παιδιά που είναι στρέιτ γιατί αν μάθουν ότι τους την έπεσε γκέι οι οικογένειές τους θα θορυβηθούν και θα πουν “μήπως τα ήθελες;”. Βρωμίζει αυτός που το έκανε. Με ποιον μαγικό τρόπο έχετε συνδέσει ότι θα βρωμίσει το όνομά σας εάν βγείτε και μιλήσετε, δεν το καταλαβαίνω.

Αν αυτή τη στιγμή που όλοι οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί για να βγει όλη η σαπίλα στη φόρα δε βγείτε να μιλήσετε όσοι έχετε πληχθεί, τότε είστε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί ατομική ευθύνη δεν είναι μόνο στη μάσκα.

Πάμε και σε μια δήλωση που έκανε ο Σταμάτης Φασουλής που με θορύβησε πάρα πολύ. Ήταν μια δήλωση για τα τρέχοντα ζητήματα, στην οποία είπε: “Καθίστε φρόνιμα”. Κύριε Φασουλή καθίστε εσείς φρόνιμα, εμάς βράζει το αίμα μας ακόμα. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς και ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα. “Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό” είπε ο Σταμάτης Φασούλης. Εννοείτε κύριε Φασουλή. Πιστεύετε ότι σπουδάσαμε θέατρο για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν; Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα. Παραπέμπετε τον κόσμο στη δικαιοσύνη. “Ποιος ζήτησε τη γνώμη των social media. Τα social media να σας ενημερώσω είναι ένα μέσο στο οποίο έχει ο κάθε άνθρωπος δικαίωμα πρόσβασης. Μην υποτιμάτε το κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις σας. Από τα social μας ζητάτε να μας προωθήσουμε τις παραστάσεις μας. Τώρα από τα social ήρθε η ώρα να βγάλουμε κάποιους ανθρώπους. (…)

Και επίσης κύριε Φασουλή δεν έχουμε όλη την τύχη να έχουμε τη δική σας ζωή. Δεν έχουμε ένα καμαρίνι σαν μικρό πεντάστερο ξενοδοχείο με μόνιμες προδιαγραφές. Εμείς φτιάχνουμε τα καμαρίνια μας για έξι μήνες, δεν τα φτιάχνουμε για μια ζωή. Δεν είμαστε παράγοντες, ούτε αφεντικά, ούτε υπάλληλοι».

Δες όλο το βίντεο από το κανάλι της παρακάτω:

Και ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» με αφορμή τη συνέντευξη του Σταμάτη Φασουλή στην εκπομπή «Happy Day», στην οποία ανέφερε να καθίσουμε φρόνιμα και να σταματήσουν οι πρωινές εκπομπές να αναπαράγουν το θέμα των καταγγελιών. 

«Στο νομικό δίκαιο υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αν υπάρχει επίσημη καταγγελία, γιατί το ΣΕΗ είναι ένας φορέας, μπορούμε να πούμε το όνομα. Αν όμως οι ίδιες οι καταγγέλλουσες διά του δικηγόρους τους επιλέγουν να μην δημοσιοποιήσουν τη καταγγελία, εμείς τι είμαστε; Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα κύριε Φασουλή, δεν είμαστε τηλεδικαστήριο. Ακολουθούμε κανόνες δεοντολογίας και δημοσιογραφίας. Βγαίνουν οι ηθοποιοί και λένε ότι γίνονται τηλεδικαστήρια, τελικά να αποφασίσουν οι ηθοποιοί αν θέλουν να σπάσει όλο αυτό ή αν θέλουν να τα κουκουλώσουν πάλι. Εμείς το παιχνιδάκι τους δεν θα το παίξουμε πάλι», ήταν τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα.

Δες το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας