Μοιράζει εξώδικα στα Μέσα Ενημέρωσης «ο γνωστός... ηθοποιός και σκηνοθέτης»

 

Ο «γνωστός... ηθοποιός και σκηνοθέτης» καλεί τα Μέσα Ενημέρωσης να μην αναφέρονται στο πρόσωπό του και τις καταγγελίες των συναδέλφων του σε βάρος του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Εξώδικα στα μέσα ενημέρωσης μοιράζει «ο γνωστός... ηθοποιός και σκηνοθέτης», καλώντας τα, ουσιαστικά να κλείσουν μάτια και αυτιά στις καταγγελίες σε βάρος του, που επώνυμα διατυπώνονται από συναδέλφους του. Ο «γνωστός... ηθοποιός και σκηνοθέτης», με το εξώδικό του καταλογίζει παραβίαση των δικαιωμάτων του και αξιώνει να μη γίνεται καμία αναφορά στο όνομά του, αλλά και να «κατέβουν» τα ρεπορτάζ που αφορούν τις καταγγελίες σε βάρος του. Στο εξώδικό του, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών δέχεται απειλές ακόμη και για τη ζωή του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης δήλωσης του «γνωστoύ... ηθοποιoύ και σκηνοθέτη», που κοινοποιήθηκε δια των συνηγόρων του, ακολουθεί:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Κωνσταντίνου ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Χρήστου, κατοίκου Γέρακα Αττικής

ΚΑΤΑ:

1. Του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ (MEGA), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Συγγρού, αριθμ. 340

2. Του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA TV ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Κηφισίας, αριθμ. 10-12

3. Του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ,

όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει Αμπελακίων, θέση Πέτσα - Βακαλόπουλου, ΒΙΟΠΑ Παλλήνης

4. Του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - STAR CHANNEL Α.Ε.,

όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Κάτω Κηφισιά Αττικής, οδός Βιλτανιώτη, αριθμ. 36

5. Του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο 2ο χλμ Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, Κορωπί Αττικής

6. Του τηλεοπτικού σταθμού ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως αρ. 2

7. Του τηλεοπτικού σταθμού Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός Μεσογείων αριθμ. 136 και Κατεχάκη

8. Της ιστοσελίδας TheToc.gr, Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας, αριθμ. 40

9. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγράφων, αριθμ. 5

Κοινοποιούμενη προς:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής, αριθμ. 5   

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 29η.01.2021 τρεις συνάδελφοι μου προέβησαν σε επώνυμη καταγγελία ότι διέπραξα σε βάρος τους «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα». Την εν λόγω καταγγελία ανήρτησαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Στη συνέχεια, δύο ακόμα συνάδελφοι μου προχώρησαν και αυτές σε καταγγελία σε βάρος μου, η πρώτη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η δεύτερη στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Οι καταγγέλλουσες επέλεξαν σκοπίμως ως Forum όχι το Αστικό ή Ποινικό Δικαστήριο, όπως θα έπρεπε, αλλά το λαϊκό Δικαστήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η ανωτέρω επιλογή παραβιάζει δικαιώματά μου, νομίμως κατοχυρωμένα ως ανθρώπου, στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης κοινωνίας και, στην παραβίαση, αυτή συντέλεσαν πολλαπλασιαστικά και σκόπιμα οι καθ ων η παρούσα μου:

Οι καθ ων η παρούσα μου τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites, εφημερίδες, περιοδικά και εν γένει μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαρήγαγαν μαζικά τις ανωτέρω καταγγελίες, προβαίνοντας σε ρητή και πανηγυρική αναφορά του ονόματος μου και της εικόνας μου, με σαφή παραβίαση του πλέγματος εθνικών και ευρωπαϊκών διατάξεων προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητάς του, αλλά και κατά σαφή παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Ενημερωτικών και Ψυχαγωγικών εκπομπών.

Χαρακτηριστικά αναφέρω την εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε τηλεδικείο εις βάρος μου υπό την «προεδρία» της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου, για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις «σεξουαλικές χειρονομίες» που δήθεν υπέστη. Προηγουμένως, την 29η/01/2021, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή της κ. Καινούργιου «Ευτυχείτε», ήδη στα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση της καταγγελίας σε βάρος μου στο Instagram, υπήρξε αναφορά τόσο στην καταγγελία εις βάρος μου, όσο και στο όνομά μου, χωρίς καμία προσπάθεια τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χωρίς σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας που επιβάλλει, τουλάχιστον, τη δέουσα απόσταση του δημοσιογράφου από την οποιαδήποτε καταγγελία και όχι την άκριτη υιοθέτησή της ως ένα επιβεβαιωμένο γεγονός. Αυτού του είδους οι πρακτικές και επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών στόχο έχουν να με εξαναγκάσουν, στην ουσία, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχω σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου, όπου, στο τέλος, οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την «ενοχή» του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας «ποινής» μου. Συνέπειά τους είναι ότι διασύρθηκα στο πανελλήνιο χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ και να δώσω τις δικές μου εξηγήσεις ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, κάνοντας χρήση του πλέγματος των προστατευτικών διατάξεων και των δικαιωμάτων με τα οποία με εξοπλίζει ο νόμος.

Η ξεκάθαρη αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από τους καθ ων η παρούσα μου, αλλά και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων που προκύπτουν από τη φράση «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα», ήτοι μίας αόριστης νομικής έννοιας που έκαστος εξειδικεύει κατά το δοκούν, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι είμαι ένα κτήνος που διαπράττει κακουργήματα και ήδη λαμβάνω από ανώνυμες πηγές μηνύματα που με αναφέρουν ως «βιαστή». Την ίδια ώρα. το παρελθόν μου αναμοχλεύτηκε κατά τρόπο ικανό και πρόσφορο να δημιουργήσει τις χείριστες σε βάρος μου εντυπώσεις, ενώ, ταυτόχρονα, οι προσωπικές μου επιλογές και οι σχέσεις που διατήρησα στη διάρκεια της ζωής μου, όπως και η σχέση που τώρα διατηρώ, ανασύρθηκαν κακόπιστα, εμπλέχτηκαν με τις ανωτέρω καταγγελίες και ελεεινολογήθηκαν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου κυριολεκτικά κουρελιάστηκε από τα «τηλεδικεία» των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου το όνομά μου, η εικόνα μου και τα νέα θραύσματα πληροφοριών που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ιδιόρρυθμης τηλεοπτικής «προανάκρισης» που βρίσκεται εν εξελίξει σε βάρος μου, αναπαρήχθησαν σε «συνέχειες» κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που είναι έτοιμο να με κατασπαράξει.

Η ανωτέρω ενέργεια των καθ ων να δημοσιοποιήσουν χωρίς καμία μέριμνα προστασίας της προσωπικότητάς μου το όνομά μου και την εικόνα μου, σαν να είμαι τελεσίδικα καταδικασθείς, ενώ δεν έχω καν λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αποδεικνύεται πως έχει, πέραν της προσωπικής, επαγγελματικής και ηθικής μου εξόντωσης, και πιο πρακτικές και επικίνδυνες προεκτάσεις: στους λογαριασμούς που διατηρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη χρήστες με προσφωνούν «βιαστή», εύχονται για εμένα τα χειρότερα και εύχονται ακόμα και τη διάπραξη εις βάρος μου πράξεων με στόχο την υγεία μου, αλλά και τη ζωή μου. Ταυτόχρονα, λαμβάνω δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα μίσους με απειλές για τη ζωή τόσο εμού, όσο και της συντρόφου μου, αλλά και του ανηλίκου τέκνου της, λόγος για τον οποίο αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κατ' αυτή νόμιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δικηγόρος μου κ. Αλέξιος Στεφανάκης αναγκάστηκε να εκδώσει την 01η.02.2021 ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται ρητά η αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπο ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites. Παρά την ανωτέρω απαγόρευση και παρά το γεγονός ότι έχω ενημερώσει για την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει, με συνυπαιτιότητα των καθ ων, η υπόθεση αυτή με τις απειλές για τη ζωή μου, για τη σύντροφο μου και το ανήλικο τέκνο της, τα ειδησεογραφικά sites Πρώτο Θέμα και The Toc συνέχισαν ακάθεκτα την αναπαραγωγή ειδήσεων με το όνομα και την εικόνα μου. Μάλιστα, το κάνουν αυτό είτε με νέα άρθρα τους που με αφορούν και με στοχοποιούν ονομαστικά είτε παραθέτοντας στα νεότερα άρθρα τους συνδέσμους (links) οι οποίοι οδηγούν τον αναγνώστη σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τους για την υπόθεση, όπου και πάλι αναφέρεται το όνομά μου και υπάρχει η εικόνα μου.

Κατόπιν των ανωτέρω, με την παρούσα μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου:

1. Επαναλαμβάνω) την απαγόρευση αναφοράς του ονόματος μου καθώς και την χρήση της εικόνας μου και των προσωπικών μου δεδομένων και καλώ τους καθ ων να σεβαστούν το πλέγμα των διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος, της ΕΣΔΑ, της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, του Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και του Αστικού και Ποινικού Κώδικα, με τα οποία προστατεύεται η προσωπικότητά μου, το όνομά μου, η εικόνα μου, η τιμή και η υπόληψή μου.

2. Καλώ τους καθ ων η παρούσα μου να αφαιρέσουν από τους οικείους ιστότοπους κάθε άρθρο για την συγκεκριμένη υπόθεση στο οποίο περιλαμβάνεται η εικόνα και το όνομά μου.

Η παρούσα Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση - Διαμαρτυρία και Καταγγελία επαναλαμβάνει ήδη διατυπωμένες δημοσίως θέσεις μου διά του πληρεξουσίου δικηγόρου μου και κοινοποιείται στο νομικό τμήμα των καθ ων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται όπως επιδώσει την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεσαι προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες καλούμενος ταυτόχρονα να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Με αφορμή συζήτηση που είχαν στο «Ευτυχείτε» με την Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Κατερίνα Καινούργιου αιφνιδίασε τους πάντες, αποκαλύπτοντας εργασιακό bullying που έχει υποστεί η ίδια, από γνωστή παρουσιάστρια, στις αρχές της καριέρας της στην τηλεόραση.Η περιγραφή της κάνει αίσθηση.

«Επίτρεψέ μου να πω το εξής, επειδή και εγώ έχω υποστεί τεράστιο bullying και το έχω πει και εγώ, να κάνω εκπομπή και να ακούω από το ακουστικό «σκάσε γλάστρα» και μετά να γελάνε. Στο ίδιο κανάλι λοιπόν και εγώ που φωτογραφίζεις και εσύ, από γυναίκα.

Εγώ δεν θέλω να πω το κανάλι δεν υπάρχει λόγος, ήταν τότε στην διοίκηση του καναλιού γυναίκα και μου έλεγε «σκάσε γλάστρα» και γελούσε, με φώναζε στο γραφείο και με έκανε σκουπίδι κι έκλαιγα. Με έπιαναν οι οπερατέρ και μου έλεγαν να μη στεναχωριέμαι. Ήταν μία συγκεκριμένη, κανένας άλλος», αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»