«Είμαι 100% με το μέρος του Γιώργου Κιμούλη που είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης»

 

Στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης και εν μέρει η Βάνα Μπάρμπα: «Έκαναν κρα για να συνεργαστούν με τους δήθεν βασανιστές τους» #Εimasteoloimazi: Οι Έλληνες ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

Ο δημοσιογράφος μέσα από ένα κείμενο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστήριξε ότι μπορεί να πάρει θέση για ένα γεγονός που δεν ήταν μάρτυρας και αυτή θα είναι υπέρ του Γιώργου Κιμούλη που είναι ένας μεγάλος, αυθεντικός καλλιτέχνης και γνωρίζει τη δουλειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δες όσα έγραφε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης:

«Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα από την αρχή…

Η «παρενόχληση», είτε λεκτική είτε σωματική, είναι κάτι που ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Υπάρχει και κάποια υπερβολή τελευταία στο όλο θέμα, άλλοι δεν σηκώνουν πολλά –που λένε– άλλοι σηκώνουν περισσότερα.

Σίγουρα μετά από 5, 10, 20 χρόνια αν πας να καταγγείλεις κάτι, τότε δεν αξίζει και τον κόπο. Εκτός ίσως και αν το κάνεις για να ξεφοβηθούν οι νέοι άνθρωποι σήμερα, στους οποίους μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο.

Μετά από χρόνια, όταν φτάνεις να καταγγέλλεις κάτι και ειδικά αν έχει συμβεί σε χώρο εργασίας, λυπάμαι πολύ αλλά δεν είσαι και τόσο αθώος του αίματος τούτου…

Αυτό βέβαια δεν ισχύει όταν είσαι νεαρός αθλητής και ο θύτης είναι ο προπονητής σου, γιατί εκεί η σχέση είναι διαφορετική. Πολύ περισσότερο άμα είσαι αθλήτρια στα 11… 12… 13 σου.

Και εννοείται, όσο κι αν βρίσκω πολύ συμπαθητική τη Ζέτα Δούκα, τάσσομαι 100% με το μέρος του Γιώργου Κιμούλη που είναι ένας αυθεντικός, μεγάλος καλλιτέχνης, που είναι σκεπτόμενος άνθρωπος και που ώρες ώρες είναι και εκρηκτικός σαν χαρακτήρας – χωρίς αμφιβολία. Δεν ήμουν μπροστά, άρα μπορώ να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου με βάση την εν γένει προσωπικότητά του και την άποψη που έχω γι’ αυτόν και τη δουλειά του, και όχι για ένα γεγονός που δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυς. Λυπάμαι, όμως, περισσότερο για όλους αυτούς που βγαίνουν καθυστερημένα να υπερασπιστούν τα «αθώα θύματα» του Γιώργου Κιμούλη – δεν μου είναι και τόσο «αθώοι», μάλλον χρόνια περίμεναν την ευκαιρία για να του επιτεθούν…

Λυπάμαι, αλλά ακόμα κι αν ξεχάσω όλους αυτούς που όρμησαν σαν τα κοράκια πάνω στο φαινομενικά εύκολο θύμα που ονομάζεται Κιμούλης αυτή τη στιγμή, μετά από 13 χρόνια ούτε το πρόσωπο που θυμήθηκε καθυστερημένα και είπε δημοσίως τι πέρασε από τον Κιμούλη, ούτε βεβαίως τους άλλους που ήταν μπροστά εκείνη την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά τα «τερατώδη βασανιστήρια» και δεν αντέδρασαν, όπως θα όφειλαν, μπορώ να λυπηθώ… Ολα έχουν τα όριά τους… Και όπως έλεγε και η Ρένα Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα»… «μη με κάνεις να ανοίξω το στόμα μου».

Μια συνέντευξη, με αφορμή τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, τις οποίες διαχωρίζει από αυτές στον αθλητισμό, παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα.

Η ηθοποιός παραδέχεται πως «θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις» και συνεχίζει: «Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον. Ένας εξ αυτών (σ.σ.: λέει το όνομά του στον δημοσιογράφο) είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και η περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του. Κι όμως όλοι και όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους».

Η ηθοποιός εξηγεί: «Πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων. Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση, καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός».

Όσον αφορά στον Γιώργο Κιμούλη, η ίδια παραδέχεται: «Εννοώ ότι τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Όλοι και όλε. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε «καλός άνθρωπος». Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

Δες όσα είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» 

 

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τη συγκλονιστική καταγγελία της Ζέτας Δούκα για σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη. Ακολούθησαν η Κατερίνα Γερονικολού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, με τον ασκό του Αιόλου να ανοίγει για τα καλά στο θεατρικό στερέωμα.
 
Μετά το πρώτο 24ωρο, και με τις αρνητικές αναρτήσεις να πέφτουν «βροχή» στα social media, ο Γιώργος Κιμούλης αφού πρώτα κλείδωσε τα σχόλιά του στο Instagram, σήμερα αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό του.

Χθες, οι Έλληνες ηθοποιοί με αφορμή όλα αυτά, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε μια προσπάθεια να προτρέψουν όλους όσους έχουν πέσει θύματα κάποιες μορφής παρενόχλησης να μιλήσουν προχώρησαν σε μια συλλογική κίνηση. Δημοσίευσαν στους λογαριασμούς τους στο instagram ασπρομαυρες φωτογραφίες στις λεζάντες των οποίων έγραφαν,

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν . Είμαστε εδώ με σεβασμό κ αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκαμε τέτοιες συμπεριφορές κ υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή . Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά κ να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε . Μια κοινωνία ισότητας , δικαιοσύνης ,σεβασμού κ παιδείας . Μη φοβάστε ! Είμαστε όλοι μαζί ...»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια