«Κλείδωσε την πόρτα και η απειλή ήταν, δεν θα βρεις αλλού δουλειά»

 

 

Η Έλλη Στάη ήταν καλεσμένη το βράδυ της Τετάρτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και μίλησε στην Ράνια Τζίμα για τη δική της δυσάρεστη εμπειρία όταν είχε και εκείνη δεχθεί ως νεαρή δημοσιογράφος, σεξουαλική παρενόχληση. Η Έλλη Στάη με αφορμή το θέμα της Σοφίας Μπεκατώρου έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» στο οποίο αναφέρθηκε στην εμπειρία αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus  

 Στην εφημερίδα «Τα Νέα», η Έλλη Στάη αναφέρθηκε  στο δικό της τραύμα, με αφορμή το κίνημα #Metoo. «Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA, μιλώντας για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η γυναίκα στον επαγγελματικό της χώρο, είχα πει αυθόρμητα για την παρενόχληση που είχα δεχτεί από τον εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα της εποχής, είχαν περάσει ήδη 35 χρόνια. Παρόλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δε θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε. Τότε το έθαψα στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσω αυτά που ήθελα στη ζωή μου»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλλη Στάη: «Έθαψα το τραύμα της τη σεξουαλικής παρενόχλησης στο πέρασμα του χρόνου»

«Ήταν δύσκολο τότε να το αναφέρεις. Δεν υπήρχε αποδοχή, αλλά υπήρχε και λοιδορία. Κάθε γυναίκα την παρενόχληση την αναγνωρίζει από ένστικτο. Απλά δεν ήταν εύκολο να το αναφέρεις και υπήρχε φόβος», είπε η γνωστή δημοσιογράφος.

«Το πρόσωπο το οποίο ασκεί αυτή την εκμετάλλευση της θέσης του είναι τόσο ισχυρό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστείς σοβαρά και να βρεις συμπαράσταση. Δεν μπορούσες τότε να μιλήσεις. Τι να πεις. Κλείδωσε την πόρτα και πήγε να αρχίσει τις τρέλες. Με την απειλή ότι δεν θα βρεις αλλού δουλειά. Η αντίδρασή μου ήταν “θα πατήσω τις φωνές” και η πόρτα άνοιξε και βγήκα, αλλά η απειλή ήταν για τη δουλειά. Την άλλη μέρα, έγραφα τα φαρμακεία», ανέφερε η Έλλη Στάη για τη δική της άσχημη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης

Ανέφερε όμως και ένα άλλο περιστατικό που της έκανε άσχημη εντύπωση χρόνια αργότερα: Χρόνια μετά εγώ είχα μεγαλώσει και θυμάμαι μεγάλο παράγοντα της τηλεόρασης να λέει σε νεαρά κορίτσια να κάνουν μια στροφή για να δει τα οπίσθιά τους.  Αυτό το θεώρησα ότι ήταν από τα πιο βίαια πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει. Πολύ προσβλητικό.

 

ΔIAΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»