Η συγκινητική αποκάλυψη για τα προβλήματα στην κύηση των διδύμων της

 

 

Συγκινητική αποκάλυψη για τα δίδυμα της έκανε η Γιώτα Παπαδοπούλου με αφορμή τον ντοκιμαντέρ στο #Νetflix που αφορά τον Κύπριο γιατρό με την τεράστια καριέρα, Κύπρο Νικολαΐδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Αφιέρωμα του Netflix στον «πατέρα» της αυχενικής διαφάνειας, που εντοπίζει το σύνδρομο Down στην 12η εβδομάδα κύησης, και της ενδοσκοπικής επέμβασης laser, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες παιδιά και μητέρες

Αν η αίσθηση του δέους για την ζωή είχε όνομα, ίσως να ονομαζόταν, Κύπρος Νικολαΐδης. Ένα πολύ συνηθισμένο κυπριακό όνομα και επώνυμο, όπως αυτό του παιδιού που γεννήθηκε το 1953 στον Πάφο για να φτάσει σήμερα στον κορυφή της ιατρικής έρευνας, με παγκόσμιες διακρίσεις και αναγνώριση.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης είναι ο ένας εκ των τεσσάρων χειρουργών που επέλεξε το Netflix για την πρωτοποριακή σειρά «The Surgeon's Cut». Το αφιέρωμα στον Ελληνοκύπριο γιατρό, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και παρουσιάστηκε χθες στην πρεμιέρα της σειράς, αποτελούσε έναν πραγματικό ύμνο στη ζωή… πριν από την γέννηση.

Ο Δρ Κύπρος Νικολαίδης έχει καταφέρει να σώσει χιλιάδες παιδιά, γιατί ασχολήθηκε με τα προβλήματα της κύησης της μητέρας τους. Κατάφερε να κάνει «θαύματα» παρεμβαίνοντας στη μήτρα και στο έμβρυο, εντοπίζοντας και διορθώνοντας προβλήματα.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο ίδιος διαγνώστηκε με λευχαιμία και αντιμετωπίζει την ασθένεια του, με την αισιοδοξία που αντιμετώπισε και την πρώτη επιπλοκή κύησης που κλήθηκε να διαχειριστή ως ερευνητής και γιατρός. Μιλώντας πριν ένα μήνα περίπου στον Αντένα Κύπρου, ανέφερε πως η λευχαιμία εντοπίστηκε στα αρχικά στάδια. Είπε ότι υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και νιώθει καλά. Είπε πως ο κόσμος πρέπει να είναι αισιόδοξος μια και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε πολλά είδη καρκίνων.

Κρατάει μακριά από τα αδηφάγα βλέμματα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή, καθώς συχνά λέει σε φίλους πως παντρεύτηκε την Ιατρική. Έχει δυο παιδιά, τον Ηρόδοτο και τη Δέσποινα που μεγάλωσαν στην Αθήνα με τη μητέρα τους.

Το 1996, με πρωτοβουλία του Ελληνοκυπρίου επιστήμονα, ιδρύθηκε το Fetal Medicine Foundation.

Το αφιέρωμα του Netflix στον Κύπρο Νικολαΐδη επικεντρώθηκε στην μέθοδο που ανέπτυξε με την ενδοσκοπική επέμβαση laser την οποία χρησιμοποιεί για να καυτηριάσει τα αιμοφόρα αγγεία που μοιράζονται μονοχοριακά δίδυμα κατά την κύηση. Σε 5 από τις 10.000 κυήσεις το ένα εκ των δύο εμβρύων αιματώνεται εις βάρος του άλλου (σύνδρομο της εμβρυοεμβρυϊκής μετάγγισης (TTTS). Τόσο το έμβυο που αιματώνεται περισσότερο όσο και αυτό που αιματώνεται λιγότερο κινδυνεύουν. Ο Δρ Νικολαίδης με την παρέμβαση του αποκαθιστά την ισορροπία και τα δύο παιδιά μπορούν να γεννηθούν υγιή χωρίς προβλήματα.

«Ένα βράδυ, χρησιμοποιήσαμε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Ήμασταν τρομοκρατημένοι! Αλλά η διαδικασία ήταν επιτυχής και οι γονείς βάφτισαν ένα από τα μωρά Κύπρο»

Η παρέμβαση με λέιζερ ενώ τα δίδυμα βρίσκονται ακόμα στη μήτρα έγινε πειραματικά από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Yves Ville, το 1992. Σε μια συνέντευξη του είχε αναφέρει πως, «ένα βράδυ, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για να καυτηριάσουμε τα αιμοφόρα αγγεία που μοιράζονταν τα μωρά. Ήμασταν τρομοκρατημένοι! Αλλά η διαδικασία ήταν επιτυχής και οι ευγνώμονες γονείς βάφτισαν ένα από τα μωρά Κύπρο». Σημειώνει πως αν σήμερα με τους περιορισμούς που υπάρχουν επιχειρούσε κάποιος να κάνει κάτι παρόμοιο, θα κατέληγε στη φυλακή. «Είναι μια δύσκολη ισορροπία» σημείωνε, καθώς «από τη μία πλευρά, πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενείς από περίεργες ιδέες, αλλά, από την άλλη, η υπερβολική γραφειοκρατία περιορίζει την επιστημονική πρόοδο».

Ο Κύπρος Νικολαΐδης ζει για σχεδόν πέντε δεκαετίες στην Βρετανία.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης έχει εφαρμόσει την συγκεκριμένη μέθοδο πάνω από 2000 φορές. Οι γονείς που διαπιστώνουν μη ισορροπημένη ανάπτυξη των διδύμων κατά την κύηση, και καταφεύγουν στον Κύπρο Νικολαΐδη, ενημερώνονται ενδελεχώς για τους κινδύνους της επέμβασης γνωρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Διαφορετικά κινδυνεύουν να γεννηθούν νεκρά και τα δύο παιδιά. Η τελική απόφαση ανήκει στο ζευγάρι.

 

Αυτόν τον εκπληκτικό γιατρό με καταγωγή από την Κύπρο, εκθείασε η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του προέδρου του ΔΗ.ΚΟ., Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα τρυφερά φιλιά της Γιώτας το σύζυγό της Νικόλα Παπαδόπουλο!

 

Ο γιατρός εξάλλου, ήταν αυτός που την βοήθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κύησης της, στα δίδυμα της.

 

Ανάρτησε φωτογραφίες και έγραψε στην λεζάντα:

«Γιατρέ μου, Κύπρο μου, χωρίς εσένα θα έχανα τα δίδυμα μου.
Σε ευχαριστώ για όλα!
Θα σε ευγνωμονώ όλη μου την ζωή!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»