Γιος δέχθηκε πυροβολισμό και προσποιήθηκε τον νεκρό. Συγχωρέσε τον πατέρα του;

 
 
Πατέρας έγινε φονιάς πυροβολώντας τη γυναίκα, τον γιο και την κόρη του. Ο 20χρονος σήμερα Κλεόπας είναι ο επιζώντας του οικογενειακού μακελειού που συγκλόνισε την Κύπρο. Περιγραφές που σοκάρουν και ξυπνούν μνήμες από το πιο τρομακτικό, οικογενειακό μακελειό στη Λευκωσία... 6 χρόνια μετά τη σοκαριστική ενέδρα θανάτου, με δράστη τον ίδιο του τον πατέρα, ο μοναδικός επιζών και 20χρονος σήμερα Κλεόπας λύνει τη σιωπή του σε μία συνέντευξη κατάθεση ψυχής
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Δέχθηκε πυροβολισμό και προσποιήθηκε τον νεκρό για να γλιτώσει τη ζωή του από τον άνθρωπο που του έδωσε ζωή…

Συγχωρέσε ή όχι τον πατέρα του;

O δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ρίχνει φως σε μία από τις μεγαλύτερες, ίσως, οικογενειακές τραγωδίες που συγκλόνισαν την Κύπρο.

Συνάντησε τον μοναδικό επιζώντα Κλεόπα, ο οποίος περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς βίωσε μπροστά στα μάτια του τον ξεκληρισμό της οικογένειάς του και πώς κατάφερε να γλιτώσει ο ίδιος από βέβαιο θάνατο.

 

Η μαρτυρία του σοκάρει και συγκινεί, ενώ με πόνο ψυχής φέρνει ξανά στη μνήμη του την ενέδρα θανάτου που έστησε ο ίδιος ο πατέρας του σε μια γειτονιά στο Στρόβολο. Ανασύροντας στρατιωτικό τυφέκιο G3, σκοτώνει διαδοχικά την 35χρονη μητέρα του Μαργαρίτα και την 9χρονη αδελφή του Αντωνία. Ακολούθως, σε κατάσταση αμόκ, καταδιώκει τον Κλεόπα και τον πυροβολεί.

Ο τότε 14χρονος σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος και σε κλάσματα δευτερολέπτου παίρνει μια απόφαση που θα αποβεί σωτήρια...

Παριστάνει τον νεκρό και έτσι ο πατέρας του, νομίζοντας ότι έχει ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη του, στρέφει το όπλο επάνω του και δίνει τέλος στη ζωή του.

Ο Κλεόπας μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου μετά από μέρες, αφότου κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με το θάνατο, ξυπνά από το κώμα και ξεκινά τη νέα του ζωή, «παρέα» με τους εφιάλτες, τις πληγές στο κορμί του, αλλά και τα τραύματα στην παιδική ψυχή του.

Δείτε την κατάθεση ψυχής του, τα βιώματα και συνθήκες που επικρατούσαν πριν από το μακελειό, σε όλα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα που πάγωσε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν.

Πώς κατάφερε να προχωρήσει τη ζωή του, τι κάνει σήμερα, ποιους ανθρώπους θεωρεί οικογένειά του, ποια είναι τα παράπονά του και ποια μηνύματα στέλνει στους νέους, τους γονείς, αλλά και στις κρατικές υπηρεσίες;

 

Μια άκρως συγκινητική ιστορία που πραγματεύεται τη ζωή, το θάνατο τη μετά θάνατον ύπαρξη του ανθρώπου και την προσφορά στον συνάνθρωπο, μας παρουσιάζουν αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι «24 ΩΡΕΣ».

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου φέρνει στο προσκήνιο μια σπουδαία γυναίκα που δεν βρίσκεται σήμερα ανάμεσα μας και οποία ωστόσο καταφέρνει να είναι με τον τρόπο της δίπλα στην οικογένεια της και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους που στηρίζονται μέσα από το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου.

Η Χριστίνα στο άνθος της ζωής της, έφυγε νικημένη από τον καρκίνο στα 44 της χρόνια την πρωτοχρονιά του 2006 αφήνοντας πίσω της τον αγαπημένο της σύζυγο και τα 4 λατρεμένα παιδιά της.

Η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο που τις μέρες που ξεψυχούσε, ο γιος της Ανδρέας σε ένα διπλανό δωμάτιο του ογκολογικού έδινε τη δική του μάχη γιατί είχε διαγνωστεί με καρκίνο λίγες μέρες πριν η μητέρα του φύγει από τη ζωή και χωρίς να της πει κάτι.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της οικογένειας Λάκης Αποστόλου ο οποίος θα έπρεπε να διαχειριστεί έναν διπλό γολγοθά.

Η ανακάλυψη του μεγέθους του αθόρυβου φιλανθρωπικού έργου της Χριστίνας μετά το θάνατο της δίνει δύναμη στον κύριο Λάκη και στα 4 του παιδιά να πατήσουν στα πόδια τους και να βρουν ένα κίνητρο να συνεχίσουν.

Αφού ο Ανδρέας καταφέρνει να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο, ιδρύουν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου για να συνεχίσουν και να διευρύνουν το έργο της.

Η Χριστίνα καταφέρνει να είναι μέχρι σήμερα ανάμεσα τους με διάφορους τρόπους που θα δούμε μέσα από ένα συγκλονιστικό επεισόδιο και με τις "ανεξήγητες" Θεϊκές παρεμβάσεις στις ζωές των ανθρώπων να έρχονται πάλι στο προσκήνιο.

Η τελευταία επίσκεψη της Χριστίνας στον Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης και το προμήνυμα της πτώσης του αεροσκάφους της Ήλιος είναι μερικά από όσα συγκλονιστικά θα δούμε μεταξύ άλλων σε άλλο ένα επεισόδιο με τη σφραγίδα των 24 ΩΡΩΝ.

Το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου στηρίζει παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν μακροχρόνιες ασθένειες. Επίσης έδωσε βοήθεια σε πολλές φτωχες και δυσπραγούσες οικογένειες ενώ ολοκλήρωσε διάφορα έργα σε άλλα ιδρύματα, νοσοκομεία και δημόσιους χώρους με επίκεντρο πάντα το παιδί.

Λόγω της πανδημίας το Ίδρυμα δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη εκδήλωση του για φέτος που ήταν και η κύρια πηγή εσόδων του. Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν το ίδρυμα στέλντοντας SMS στο 7060: idrima 1 για εισφορά 1 ευρώ, idrima 3 για εισφορά 3 ευρώ και idrima 5 για εισφορά 5 ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»