Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Ο William ζητά την αλήθεια στην έρευνα για τη συνέντευξη της Diana στο BBC!

  20/11/2020 12:44
Ο William ζητά την αλήθεια στην έρευνα για τη συνέντευξη της Diana στο BBC!

Ο William ζητά την αλήθεια στην έρευνα για τη συνέντευξη της Diana στο BBC!

  20/11/2020 12:44
 
 

Σε εξέλιξη έρευνα για τη συνέντευξη! Γιατί ο William βρισκόταν επί δύο εβδομάδες σε επαφή με το BBC; Θα ζούσε η Diana αν δεν είχε δώσει την πολύκροτη συνέντευξη;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Όταν η μητέρα του παραχώρησε το 1995 την «συνέντευξη-βόμβα» στον δημοσιογράφο του BBC, Μάρτιν Μπασίρ, εκείνος ήταν, μόλις, 13 ετών. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά να λάμψει η αλήθεια σχετικά με το αν η μητέρα του παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο και έδωσε την πολύκροτη συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του Μπασίρ, δημιούργησε «πονοκέφαλο» στο παλάτι και τελικά, οδήγησε στο διαζύγιο της Νταϊάνα με τον Κάρολο ένα χρόνο αργότερα.Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας βρισκόταν σε επαφές με το BBC τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσει πως η έρευνα που θα διενεργήσει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για την συνέντευξη που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην εκπομπή του Μπασίρ «Panorama», «θα αποκαταστήσει την αλήθεια», σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες ώρες.

H λαίδη Νταϊάνα απέναντι στον Μπασίρ στην συνέντευξη που σόκαρε την βρετανική κοινωνία


 

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με επιφύλαξη καλωσόρισε την έρευνα. «Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στην συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε εδώ  ολόκληρη της συνέντευξη της Νταϊάνα στο ΒΒC πρίν 25 χρόνιαΠηγή κοντά στον μέλλοντα βασιλιά δήλωσε για το θέμα: «Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την "κληρονομιά" της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον Ουίλιαμ. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί ο Ουίλιαμ είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας.

Εξέχων συνταξιούχος δικαστής τέθηκε επικεφαλής της ανεξάρτητης έρευνας γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».


Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον, γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Από την πλευρά του ο Τίμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να φτάσει στην αλήθεια για τα γεγονότα και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Ο Τσαρλς Σπένσερ, αδερφός της λαίδης Νταϊάνα, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε ώστε να ανοίξει ο φάκελος της συνέντευξης Νταϊάνα στην εκπομπή πανόραμα του ΒΒC. Στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ και τον Κάρολο


 

Πρόσφατα, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, είχε κατηγορήσει τον Μπασίρ πως μεταχειρίστηκε «ανέντιμους τρόπους» για να πείσει την ευάλωτη εκείνη την περίοδο πριγκίπισσα να του παραχωρήσει την πολύκροτη συνέντευξη, που είχαν παρακολουθήσει περίπου 23 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σύμφωνα με τον Σπένσερ, ο δημοσιογράφος είχε πλαστογραφήσει τραπεζικά έγγραφα, ώστε να πείσει την Νταϊάνα να δώσει την συνέντευξη. Σε επιστολή του προς τον Τιμ Ντέιβι, γενικό διευθυντή του BBC, ο Σπένσερ κατηγόρησε τον δημοσιογράφο, πως του παρουσίασε δύο πλαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς σύμφωνα με τους οποίους ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού χρηματίστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες για να παρέχουν πληροφορίες για την πριγκίπισσα.

«Αν εγώ δεν είχα δει αυτά τα έγγραφα δεν θα είχα συστήσει τον Μπασίρ στην αδελφή μου», έγραψε πρόσφατα σε επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του BBC, ο αδελφός της Νταϊάνα.

Ο γραφίστας, που κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του στο ντοκιμαντέρ του ITV «The Diana Interview, Revenge of a Princess»Λόγος για πλαστά έγγραφα, που παρουσιάστηκαν στην «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού», είχε γίνει και μερικές εβδομάδες μετά την συνέντευξη, αλλά το BBC σε εσωτερική έρευνα που πραγματοποίησε τότε δεν ανακάλυψε κάτι εναντίον του Μπασίρ. Όμως, 25 χρόνια μετά, η υπόθεση άνοιξε και πάλι, όταν δύο τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία από τον γραφίστα Ματ Γουίσλερ, που είχε κάνει την πλαστογράφηση. Ο Γουίσλερ «έσπασε τη σιωπή του» μετά από 25 χρόνια και κοιτώντας τις κάμερες στο ντοκιμαντέρ του ITV «The Diana Interview, Revenge of a Princess» αποκάλυψε πως ο Μπασίρ του ζήτησε να του φτιάξει μερικά πλαστά τραπεζικά έγγραφα, τα οποία εκείνος θεώρησε πως προορίζονταν για τις ανάγκες ταινιών, κάτι το οποίο ήταν φυσικό για τηλεοπτικές σειρές.

Βρετανικό κοινό και Τύπος σοκαρισμένοι την επόμενη μέρα της συνέντευξης -βόμβα της λαίδης Νταϊάνα στην εκπομπή Πανοράμα του BBC.


Στην επίμαχη συνέντευξη η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διάσταση με τον Κάρολο, αποκάλυψε την σχέση της με τον αξιωματικό του Ιππικού Τζέιμς Χιούιτ και είπε την περίφημη φράση: «Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο», υπονοώντας την σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η συνέντευξη προκάλεσε αναστάτωση στο παλάτι και ένα χρόνο αργότερα η βασίλισσα απαίτησε από τον διάδοχο και την λαοφιλή πριγκίπισσα να πάρουν διαζύγιο. Τον Αύγουστο του 1997 η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Αριστερά Κάρολος με τους πρίγκηπες Ουίλιαμ και Χάρι την ημέρα της κηδείας της λαίδης Νταϊάνα και δεξιά οι δύο πρίγκηπες στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε 20 χρόνια μετά τον θάνατό της


 

Γιατί η έρευνα για την συνέντευξη της Νταϊάνα στο BBC έχει τόσο μεγάλη σημασία

Σε άρθρο σήμερα στον βρετανικό Τύπο ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν αναφέρει, πως μετά την πολύκροτη συνέντευξη, η βασίλισσα ζήτησε το διαζύγιο της Νταϊάνα και του Κάρολου να επισπευσθεί, έτσι, η πριγκίπισσα έχασε τους έμπειρους σωματοφύλακές της. Στο τροχαίο στο Παρίσι οδηγός στο αυτοκίνητο που επέβαινε η πριγκίπισσα και ο αιγυπτιακής καταγωγής σύντροφός της ήταν ένας Γάλλος, σεκιούριτι ξενοδοχείου, ο Ανρί Πολ, ο οποίος έτρεχε πολύ πάνω από το όριο ταχύτητας, είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι επιβάτες δεν φορούσαν ζώνες. «Πάντα πίστευα ότι, αν αυτή είχε την υψηλά εκπαιδευμένη, απίστευτα επαγγελματική βασιλική ομάδα φύλαξης να την προσέχει εκείνη τη νύχτα, η Νταϊάνα θα ζούσε σήμερα», γράφει ο Μόργκαν και συμπληρώνει πως αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα του BBC για την πολύκροτη συνέντευξη έχει τόσο μεγάλη σημασία.

ΠΗΓΗ: ProtoThema
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας