Η Τέχνη πενθεί! «Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια»

 
 

Συγκινημένη η Καβογιάννη! Κουρής, Τρουφάκου, Κωνσταντάκη, Πουρσανίδης, Πούλης, Νικολαϊδης, Κίτσου, Μπουρδούμης... πι ηθοποιοί ξεσπούν... «Στο θέατρο κολλάει και στην εκκλησία, δεν κολλάει ο κορωνοϊός;» 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Πριν από 15 ημέρες έκανε πρεμιέρα η παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» στο θέατρο «Παλλάς» και χθες η παράσταση κατέβηκε μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού που περιλαμβάνει και το κλείσιμο των θεάτρων.

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης Μαρία Κίτσου μίλησε αποκλειστικά στο Πρω1νό και την Μαίρη Αρώνη, εκφράζοντας την ανησυχία της για το χώρο του θεάτρου και αναφέροντας πως δεν περίμενε αυτό το μέτρο.

«Τελευταία παράσταση. Θέλω να πω ότι ο πολιτισμός είναι το ψωμί του λαού και όχι το παντεσπάνι του. Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε πάλι.

Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν το περίμενα. Περίμενα να γίνει κάτι άλλο. Περίμενα να αρχίζουμε νωρίτερα ας πούμε. Περίμενα η απαγόρευση να ξεκινά νωρίτερα να μπορούμε να παίζουμε κι εμείς. Ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Συνεχίζουμε κανονικά γυρίσματα. Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι. Ελπίζουμε το κράτος να αποζημιώσει το χώρο του πολιτισμού, γιατί πραγματικά ματώνει. Οι καλλιτέχνες βρίσκονται στα όρια της φτώχιας», ανέφερε ηυ ηθοποιός.

Δείτε όσα ανέφερε η Μαρία Κίτσου:

 

Συγκινημένη η Μαρία Καβογιάννη μίλησε αποκλειστικά στην Μαίρη Αρώνη και στο Πρω1νό για το κλείσιμο των θέατρων.

«Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και έκλεισε. Αυτό για εμάς όλους είναι πάρα πολύ στενάχωρο, έχουμε πάρα πολύ λυπηθεί με αυτή την έκβαση. Βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό.

Μένουμε όλοι χωρίς δουλειά. Ελπίζω να μην μας ξεχάσει το κράτος και να μεριμνήσει για εμάς, για τον πολιτισμό, γιατί νομίζω η ψυχή του ανθρώπου χρειάζεται αυτό το φάρμακο.

Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση σήμερα και χθες. Χθες έκλαιγαν όλα τα παιδιά, όλοι μας. Την έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ αυτή την παράσταση. Είμαστε μια ομάδα που σπάνια συμβαίνει στο θέατρο και μια σπάνια παραγωγή. Όλα αυτά δεν είναι πολύ εύκολα και δεν είναι τίποτα δεδομένο. Με το κοινό χθες ήταν κάτι απίστευτο. γιατί έκλαιγαν όλοι και το κοινό και εμείς.»

 

Μεταξύ άλλων, μίλησαν στον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα οι Νίκος Κουρής, Βασιλική Τρουφάκου, Μαρία Κωνσταντάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Σπύρος Πούλης, Σταύρος Νικολαϊδης.

«Το θέατρο με τον τρόπο που γίνεται είναι πιο ασφαλές από οποιοδήποτε άλλο μέρος» τονίζει η Βασιλική Τρουφάκου. «Είναι το αμέσως επόμενο πιο ασφαλές από το να είσαι απολύτως κλειδωμένος στο σπίτι σου. Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, όπου θα γίνονται συνέχεια πανδημίες, το θέατρο δεν θα κλείνει ποτέ γιατί είναι αδύνατο να μεταδοθεί ο ιός. Από ακίνητους ανθρώπους με μάσκες σε αποστάσεις, 30% πληρότητα, εξαερισμό και απολύμανση. Δηλαδή συγνώμη, γιατί εμείς έχουμε κάνει μόλις τέσσερις παραστάσεις και εργαζόμαστε από το καλοκαίρι. Το θέατρο δεν είναι πιτσαρία ή καφετέρια! Να πάρουμε τον καφέ να φέρουμε και τον υπάλληλο! Το θέατρο θέλει πολύμηνη, πολυάνθρωπη, πολυπρόσωπη προσπάθεια για να γίνει».

Επίσης, ο Νίκος Κουρής σημείωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα πως «είμαστε εντελώς πεταμένοι από την πολιτεία. Αυτό έχω να πω μόνο. Όπως πάντα. Το γενικό αίσθημα είναι κυρίως ότι τιμωρούμαστε για κάτι. Πρέπει όμως και να ζήσουμε! Και δεν εννοώ να φάμε, εννοώ να ζήσουμε γιατί κινδυνεύουμε από κατάθλιψη, κινδυνεύουμε να μείνουμε μέσα στο σπίτι μας σε πολύ σοβαρή ψυχική ασθένεια».

 

Στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Open φιλοξενήθηκε σήμερα ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης που φέτος βλέπουμε στη σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Ο ηθοποιός μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα θέατρα για ένα μήνα και δεν… μάσησε τα λόγια του.

«Στα θέατρα ο ένας κάθεται μακριά από τον άλλο, παίρνει ηλεκτρονικά το εισιτήριό του και δεν έχει ακουστεί κανένα κρούσμα από θέατρο. Το θέατρο έχει μεγάλη προετοιμασία. 

Υπάρχει μια διάκριση. Δηλαδή, στα θέατρα κολλάει και στην εκκλησία δεν κολλάει; Για ποιο λόγο αυτή η επιμονή με το θέατρο; Μη φέρω κι άλλο παράδειγμα για τα αεροπλάνα. Φοβάμαι ότι θα είμαστε και οι τελευταίοι που θα ανοίξουμε. Δυστυχώς στη βαριά βιομηχανία, όπως πολλές φορές διαφημίζουν τον πολιτισμό στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι δίνεται η πρέπουσα προσοχή. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο, διότι είναι ένα πράγμα το οποίο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη λογική, είναι ότι βλέπουμε ακόμα σε μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού να κλείνουν τα θέατρα όπου πάρα πολύ εύκολα μπορούν τα πάντα να ελεγχθούν. Αυτό αποδείχτηκε και από τις λίγες παραστάσεις που παίχτηκαν το καλοκαίρι και όλα πήγαν καλά»

 

ΔIΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»
Ιβάν Σβιτάιλο: «Βρήκα διέξοδο στο αλκοόλ γιατί φοβόμουν να αντιμετωπίσω τα τραύματά μου»
Αιμίλιος Χειλάκης: «Mπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο και οι άλλοι κλαίγανε!»
Δεν προχώρησε ούτε σήμερα η διαδικασία αποσωλήνωσης του Δημήτρη Κόκοτα - Οι τελευταίες εξελίξεις
Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Η αγκαλιά Μαρίνας Ψάλτη με Ξένια Καλογεροπούλου & η χειραψία με την Μιμή Ντενίση
Η στιγμή που o Αντώνης Ρέμος ζητά συγγνώμη από τους Αλβανούς: «Η Ελλάδα σας πλήγωσε»
Τροχαίο ατύχημα για τη Μαρία Αντωνά – Το αμάξι της «πετάχτηκε» σε βιτρίνα μαγαζιού
Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η οπλουργός της ταινίας #Rust για τον θάνατο της Halyna Hutchin
Ο Sin Boy φωτογραφήθηκε μέσα σε φέρετρο: «Έχω πεθάνει, έχω φάει ξύλο, τι άλλο να κάνω για να με κάνετε viral;»
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Οι εκπλήξεις, τα ηχηρά ονόματα & οι celebrities