Νίκος Κουρής: «Έχω ένα πρόβλημα υγείας, θα το πω τώρα για πρώτη φορά δημόσια…»

 
 

«Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2night Show” ήταν ο Νίκος Κουρής. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε ανοικτά και αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είναι διαβητικός από 13 χρονών. Εξομολογήθηκε πως τον αντιμετώπιζαν όλοι τότε, το 1987, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιο λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…

 

Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα.

Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής.

 

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Γεράσιμο Γεννατά πριν από τρία χρόνια.

Θυμίζουμε πως ο Γεράσιμος Γεννατάς είχε σχολιάσει αρνητικά στο Facebook την «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, στην οποία συμμετείχε ο Νίκος Κουρής.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Γεννατά

Ο ηθοποιός είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Αρνούμαι να μιλήσω με τον Γεράσιμο Γεννατά. Αρνούμαι να σχολιάσω. Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε-δεν μιλάω για τον Γεράσιμο Γεννατά, μιλάω γενικά-ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ένα όνομα είναι ύποπτο. Να βγω εγώ στα media και να χρησιμοποιήσω το όνομά σου είναι από μόνο του, για τη δική μου ηθική, ύποπτο. Ποιος είμαι εγώ που χρησιμοποιώ το όνομά σου; Ποιος είσαι εσύ που κρίνεις;».

Και τόνισε: «Ένας ηθοποιός μπορεί να κρίνει έναν άλλον ηθοποιό, αλλά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στα media με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να τον κρίνει αν τον δει, μπορεί να τον κρίνει με τους φίλους του, μπορεί να μιλήσει γι’ αυτόν, να μάθει από αυτόν, αλλά δεν μπορείς να βγεις και να πεις “πως παίζεις έτσι ρε;”. Γιατί το κάνει μένα με ενδιαφέρει.»!

Και πρόσθεσε ο Νίκος Κούρης: «Εγώ πίσω από αυτό βλέπω κάτι άλλο. Βλέπω ότι εγώ βγαίνω στην επικαιρότητα χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Ο Χρήστος Λούλης μίλησε για τη Ζέτα Μακρυπούλια κι έγινε επικαιρότητα μέσα από ένα άλλο όνομα. Αυτό εμένα μου φαίνεται ύποπτο. Αυτό μόνο λέω. Δε λέω τίποτα άλλο»!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
Η Βασιλική Τρουφάκου αποκάλυψε το φύλο του μωρού που περιμένει στο baby shower party
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας»
Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου για τον πατέρα του, έφερε αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»