Celebrities που έπεσαν θύμα bullying και μίλησαν γι’ αυτό

 

To bullying αποτελεί φαινόμενο των καιρών και πολλοί είναι οι celebrities που παραδέχτηκαν δημοσίως ότι υπέστησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Αν και τώρα αποσπούν ως επί το πλείστον θετικά σχόλια και έχουν μεγάλα fan clubs, υπήρξαν στιγμές στη ζωή τους που βίωσαν τον λεκτικό εκφοβισμό. Δεν δίστασαν να αναφερθούν σε αυτό, λοιπόν, και να μιλήσουν για όσα έζησαν ως παιδιά.

Μαίρη Συνατσάκη

Η παρουσιάστρια το παραδέχτηκε πως της συνέβη στην παιδική της ηλικία, καθώς κάποιες συμμαθήτριές της την κορόιδευαν συχνά. Μάλιστα, όταν συμμετείχε στο Dancing with the stars είχε κάνει χορογραφία εμπνευσμένη από αυτό, θέλοντας με τον τρόπο της να επικοινωνήσει ότι οφείλουμε να μιλάμε γι’ αυτό και να το προβάλλουμε.

 

Μαντώ Γαστεράτου

Η παρουσιάστρια μίλησε πρόσφατα για την περίοδο που βίωνε εκφοβισμό και έκανε μια εκ βαθέων εξομολόγηση!

«Δέχτηκα λεκτικό μπούλινγκ και σωματική κακοποίηση. Κυρίως ψυχική, στο γυμνά­σιο. Ήμουν ένα παιδί πολύ διαφορετικό. Ήμουν σαν αγοράκι. Ντυνόμουν αγορίστικα, με τα ρούχα του αδελφού μου. Δέ­χτηκα μπούλινγκ και από καθηγητές», ανέφερε η παρουσιάστρια, που φέτος είναι της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στο σχολείο που ήμασταν μπροστά την ώρα της προσευχής και πίσω τα αγόρια. Ήρθε ένας καθηγητής και με έπιασε από τη φαβορίτα και με έσυρε πίσω στα αγό­ρια. Και του φώναζα: "Κορί­τσι είμαι". Δεν ήταν εμφάνές πως είμαι κορίτσι. Είχα πολύ κοντά μαλλιά, ξυρισμένα, και καρφάκια και φόραγα τα ρούχα του αδελφού μου».

 

Καλομοίρα

Η τραγουδίστρια δεχόταν τις προσβολές των συμμαθητών της στο σχολείο, λόγω του τρόπου που μιλούσε.

Πολλοί ήταν και αυτοί μά­λιστα που την κορόιδευαν γιατί οι γονείς της ήταν φτωχοί.

«Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε ευάλωτη ηλικία και πιστεύετε τις αρνητικές ηλιθιότητες που σας λένε οι άλλοι ακούστε με, σας παρακαλώ: Αγνοήστε όλους αυτούς τους ηλίθιους που σας κοροϊδεύουν. Να είστε ο εαυτός σας. Εγώ ως παιδί υπήρξα θύμα μπού­λινγκ στο σχολείο όλη την ώρα. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν επειδή τραγουδούσα παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσα και επειδή οι γονείς μου ήταν φτωχοί και με πή­γαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνη­το».

 

Αντίνοος Αλμπάνης

Θεωρείται ένας από τους πιο γοητευτικούς 'Ελληνες ηθοποιούς αλλά και αυτός σε μικρή ηλικία είχε υποστεί λεκτική κακοποίηση. Για τους συμμαθητές του, λοιπόν, ήταν το αγόρι με την ακμή και τα λίγα παραπανίσια κιλά. Έχει παραδεχτεί ότι το μονα­δικό «όπλο» του προκειμέ­νου να αποφύγει την απομόνωση ήταν να δουλέψει σκληρά με τον εαυτό του.

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος

Ο παρουσιαστής είχε υποστεί λεκτικό μπούλινγκ ως μαθητής. Οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν, γιατί είχε επιπλέον κιλά, αφάνα μαλλί, ενώ δεν ήταν και τόσο καλός στα αθλήματα.

«Όταν ήμουν πιτσιρικάς, με έγραφε η μάνα μου σε διάφορες δραστηριότητες, έπαιρνα τον εξοπλισμό και δεν ξαναπάταγα! Ήταν τραυματική εμπειρία, με κορόιδευαν τα παιδάκια, με φώναζαν "χοντρούλη" και "κεφτέ". Γυμνάζομαι ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια, απλά κάνω μεγάλες παύσεις», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

 

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ούτε η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια ξέφυγε από το μπούλινγκ στα χρόνια του σχολείου.

Οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν «Σαραβάκο», γιατί είχε πολύ γυμνασμένα πόδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ντρέπεται για τα πόδια τη και για πολλά χρόνια δεν φορούσε φούστες.

«Είχα πάντα γυμνασμένο σώμα και μυες και όταν πήγαινα σχολείο, υπήρξα κατά κάποιον τρόπο κι εγώ θύμα μπούλινγκ. Οι συμμαθητές μου με έλεγαν διάφορα πράγματα, αλλά το... Σαραβάκος ήταν το κυριότερο. Με έλεγαν "Σαραβάκο" γιατί είχα πολύ γυμνασμένα πόδια. Κατέληξα να μη φοράω φούστες μέχρι πολύ μεγάλη. Ξεκίνησα να είμαι εντάξει, με, όλο αυτό με το που έμεινα έγκυος», έχει πει σε συνέντευξή της.

 

Ησαΐας Ματιάμπα

Ο τραγουδιστής έζησε κι εκείνος την έννοια του εκφοβισμού κι ο λόγος ήταν το χρώμα του δέρματός του. Τα παιδιά στο σχολείο δεν μπορούσαν να το αφήσουν ασχολίαστο με αποτέλεσμα να τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι συμμαθητής του τον είχε χτυπήσει, αποκαλώντας τον «μαύρο».

 

Αλέξης Παππάς

Ο ηθοποιό των «8 λέξεων» ως παιδί βίωσε «ρατσισμό» επειδή ήταν παχουλός.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αντίκριζα στον καθρέφτη ένα παχουλό παιδί που προσπαθούσε να φορέσει τα στενά τζιν του αδελφού του κουμπώνοντας μόνο τα δύο κουμπιά. Ο καημός μου δεν ήταν να αδυνατίσω. Πάντα μέσα μου έψαχνα την εσωτερική γαλήνη. Και ένιωθα ότι αυτή διαταράσσεται κάθε φορά που μου έλεγε κάποιος "είσαι χοντρός, πρέπει να αδυνατίσεις". Δεν με ενοχλούσε τόσο το πάχος μου όσο το γεγονός ότι έδινε αφορμή στους άλλους να λένε αρνητικά πράγματα για εμένα, αλλά δεν το άφησα να με επηρεάσει. Ποτέ δεν με ενδιέφερε να κάνω παρέα με το "μάγκα" του σχολείου, γιατί συνήθως αυτοί φέρονται έτσι. Η παρέα μου ήταν τα καλά παιδιά. Ποτέ δεν θέλησα να γίνω το "κακό" παιδί ή το πιο περιζήτητο και δημοφιλές του σχολείου».

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη