«Είμαι ουμανιστής. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ζω σε ολιστικό περιεχόμενο-επίπεδο»

Καλεσμένος της Τασούλας Επτακοίλη βρέθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, στην πρεμιέρα του νέου κύκλου για την εκπομπή #PlanaMeOura στην ΕΡΤ2, στο μοναστήρι των Γάτων στη Λεμεσό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε από καρδιάς για την αδυναμία που τρέφει στα ζώα, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του έναν σύγχρονο ουμανιστή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εξομολογήθηκε πως «δεν θεωρώ τα ζώα πλάσματα δεύτερης κατηγορίας, τα θεωρώ ισότιμα. Εγώ είμαι κατά κάποιο τρόπο ένας σύγχρονος ουμανιστής. Δηλαδή δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ζω σε ένα ολιστικό περιεχόμενο και επίπεδο. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε μια μεγάλη περιοδεία στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτό που έκανε σε όλους μας εντύπωση και μας άφησε άφωνους είναι ότι σε καμία πόλη της Βόρειας Ευρώπης δεν έβλεπες ούτε ένα αδέσποτο, ούτε ένα γατάκι. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι και όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη θέληση και η αντίστοιχη εκπαίδευση να αγαπάμε τα ζώα σαν να είναι συνάνθρωποι μας. Να μπορούμε να συμβιώνουμε μαζί τους χωρίς κανένα πρόβλημα ή οποιαδήποτε διαχωριστική γραμμή».

«Ο ουμανισμός πλέον είναι μια θεωρητική φιλοσοφία και μιλάω προσωπικά, ούτε διδακτισμό κάνω ούτε τίποτα. Εμένα μαλακώνει την ψυχή μου και γαληνεύει την εσωτερική μου κατάσταση το να νιώθω ότι όλοι είμαστε ένα. Δεν μιλάω μόνο για την διατροφή, η οποία για μένα ξεκίνησε χρόνια πριν για ιδεολογικούς λόγους. Επειδή καταννοώ και αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ευρέως για αυτό το πράγμα οπότε ας μιλήσουμε προσωπικά. Ουμανισμός είναι και ο παγκόσμιος αφοπλισμός, υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα σε αυτή τη θεωρία που ουσιαστικά θα έπρεπε να ήταν η ζωή μας ως επί το πλείστον. Συμπεριλαμβάνονται πολλά πράγματα, κάποια μπορούμε να τα κάνουμε και κάποια μας αφήνει η κοινωνία να τα κάνουμε ενώ κάποια δεν μας αφήνει να τα κάνουμε γιατί στην δύσκολη καθημερινότητα, σε μια κοινωνία σκληρή και ανταγωνιστική, δεν μπορείς να είσαι ένας σοφός που θα ίπτασαι πάνω από τα προβλήματα. Όσο μπορείς όμως φτάνεις σε ένα επίπεδο που τουλάχιστον έχεις μια εσωτερική γαλήνη» πρόσθεσε, επίσης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο εναλλακτικό μαγκαζίνο της δημόσιας

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Είπα "όχι μωρέ, γιατί;" στην πρόταση γάμου που μου έκανε η σύντροφός μου»
Στάθης Σχίζα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα σχέση. Έβαλα οριστική τελεία στην προηγουμένη»
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Έφτασα σε ένα χείλος, δεν ήθελα να χαρίσω την ψυχική μου ηρεμία & γαλήνη σε κανέναν
Άλκηστις Ζιρώ – Γιώργος Λέντζας: Ποζάρουν μαζί στην πρώτη τους κοινή φωτογραφία
Χρύσα Ρώπα: «Δεν υπήρξα ποτέ ευτυχισμένη στη ζωή μου»
Δημήτρης Καμπόλης: «To σπίτι μας πήρε φωτιά, έχασα την μάνα μου από τις αναθυμιάσεις»
Η εντυπωσιακή μεταμφίεση της Πάολας με την κόρη της στο καρναβάλι της Χαλκιδικής
Ο ημίγυμνος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε υπαίθριο τζακούζι, με θέα το δάσος
Μαριάννα Τουμασάτου: «Ακούω αυτά τα πράγματα με την 12χρονη θέλω να πάω να “σπάσω” το δικαστήριο»
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για τo '74. Είναι σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν το τι έζησαν»