Τα μηνύματα της Ναταλίας Δραγούμη για το θάνατο του πατέρα της

Δύσκολες ώρες για τη Ναταλία Δραγούμη - Ποιος ήταν ο Μάρκος Φ. Δραγούμης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Δύσκολες ώρες για τη Ναταλία Δραγούμη και την οικογένειά της. Ο πολυαγαπημένος της πατέρας έφυγε από τη ζωή και τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η ίδια η ηθοποιός.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bαρύ πένθος για τον Παύλο Ορκόπουλο - Ένα χρόνο μετά το θάνατο του αδερφού του, ο Παύλος Ορκόπουλος έχασε και την αδερφή του

 

«Σήμερα το πρωί έφυγε ο πατέρας μας… Μάρκος Φ. Δραγούμης. Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών» έγραψε η Ναταλία Δραγούμη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

  

 

 

 

«Για εμένα ο θάνατός του δεν είναι μόνο του πατέρα μου, αλλά σηματοδοτεί την απώλεια ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια: της εποχής που οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για τη γνώση, ακόμη κι αν αυτή δεν είχε άμεση πρακτική και οικονομική σκοπιμότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Φίλιππος Δραγούμης σε ανάρτησή του στο facebook.

 

 

Ποιος ήταν ο Μάρκος Φ. Δραγούμης

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Ελένης Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην μουσική, ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν παντρεμένος με την Βιλελμίνη Αλεξάνδρα Χρήστου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τη Ναταλία Δραγούμη, ηθοποιό, τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων, την Ελένη Δραγούμη, εικαστικό καλιτέχνιδα, και τη Δανάη Δραγούμη, συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφο βυζαντινών εικόνων.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»