Lisa Marie Presley: Σε 20 χρόνια εξαφάνισε 100 εκατ. της κληρονομιάς του Εlvis

Ποιος θα πάρει την έπαυλη #Graceland του Elvis; Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το τέλος του γιου της και τα χρέη 16 εκατ.  που αφήνει στις κόρες της - Tο μήνυμα του πρώην συζύγου της, Nicolas Cage «Είναι ολέθριο»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Η Lisa Marie Presley που έφυγε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 54 ετών, θα αναπαυθεί δίπλα από τον γιο της, Benjamin, που χάθηκε σε ηλικία 27 ετών και τον πατέρα της, Elvis.

«Το τελευταίο μέρος ανάπαυσής της θα είναι το Graceland, δίπλα στον αγαπημένο της γιο», αναφέρει άνθρωπος από το κοντινό της περιβάλλον.

 

 

 

O θάνατος της Lisa Marie Presley σε ηλικία 54 ετών οδηγεί στο ερώτημα ποιος θα κληρονομήσει την Graceland, το διάσημο σπίτι του βασιλιά του ροκ εντ Ρολ, Elvis, που είναι και ό,τι έχει απομένει από την περίφημη κληρονομιά των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στα χέρια της η Lisa Marie Presley , όταν έγινε 25 ετών το 1993.

Στην πραγματικότητα, σε λιγότερο από 20 χρόνια όχι μόνον δεν έχει απομείνει δεκάρα από τα 100 εκατομμύρια που της άφησε ο Elvis, αλλά αφήνει πίσω της και ένα χρέος 16 εκατομμυρίων δολαρίων στις 3 κόρες της.

Και μέσα σε όλα τα χρέη, είναι και οι μαζεμένες διατροφές για τις δίδυμες κόρες της, ύψους 4.600 ευρώ τον μήνα που έπρεπε, από το 2016, να καταβάλει στον πρώην (τέταρτο) σύζυγό της, Michael Lockwood. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και η κατάσταση των οικονομικών της είναι στον αέρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε στα 54, η κόρη του Εlvis και σύζυγος του Michael Jackson, Lisa Marie

 

Πάνω από 600.000 επισκέπτονται την Graceland ετησίως

H Graceland πιθανότατα θα περάσει στα τρία επιζώντα παιδιά της - τις κόρες της Riley Keough, μια 33χρονη ηθοποιό, και τις δίδυμες Harper Vivienne Ann Lockwood και Finley Aaron Love Lockwood 14 ετών.

Ο μονάκριβος γιος της, Benjamin, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών, τον Ιούλιο του 2020. Τα τρία παιδιά της Lisa Marie πιθανότατα θα κληρονομήσουν επίσης το μερίδιο 15% της μητέρας τους στην Elvis Presley Enterprises καθώς το υπόλοιπο 85% πωλήθηκε το 2005 για να καλύψει τα χρέη της.

Τα δικαιώματα των τραγουδιών του «βασιλιά» Elvis ανήκουν επί του παρόντος στις Universal Music και Authentic Brands Group, στην οποία ανήκουν και τα δικαιώματα της Μarylin Monroe και του Μohamed Ali.

Η Lisa Marie Presley κληρονόμησε 100 εκατομμύρια δολάρια το 1993, στα 25α γενέθλιά της, αλλά σύμφωνα με την ίδια μέχρι το 2016 είχαν σχεδόν εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου χάρη στην κακοδιαχείριση και τις κακές επενδύσεις aka ναρκωτικά, αλκοόλ και American Idol...

Η Graceland, ωστόσο, περιέργως πως, παρέμεινε, εκτός αν εμφανιστούν από το πουθενά οικονομικά βάρη και σε αυτήν...

 

 

Η αυτοκτονία του γιού της Benjamin

Η Lisa Marie που μεγάλωσε μέσα στην Graceland, είναι πιθανότερο να το είχε μεταβιβάσει πριν από χρόνια στα τρία παιδιά της Benjamin, αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2020 έπειτα από μακρά μάχη με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη.

Στις 12 Ιουλίου 2020, ο Benjamin, ο γιος της Lisa Marie, αυτοκτόνησε στην οικογενειακή έπαυλη στο Calabasas έπειτα από καυγά με την κοπέλα του. Εκείνη την εποχή, πηγές αποκάλυψαν ότι ο θάνατός του, δεν ήταν «τεράστια έκπληξη» για τη μητέρα του ή άλλους συγγενείς.

Δεν είναι σαφές πόση ποσότητα αλκοόλ ή κοκαΐνης βρέθηκαν στον οργανισμό του αλλά υπήρχαν ίχνη και των δύο, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. Η έκθεση του ιατροδικαστή περιέγραφε επίσης το ιστορικό του Benjamin με ψυχικές ασθένειες.

Ο γιος της Lisa Marie είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει τη ζωή του έξι μήνες νωρίτερα, στη συνέχεια πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο ψυχικής αποκατάστασης και τέσσερις μήνες αργότερα, αυτοκτόνησε. Στα 28α γενέθλιά του το 2020, η Lisa Marie δημοσίευσε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο instagram.

«Όμορφε όμορφε άγγελέ μου», έγραψε η Λίζα Μαρί σε μια φωτογραφία του Benjamin καθώς ετοιμάζεται να σβήσει τα κεράκια γενεθλίων σε μια τούρτα. «Λάτρεψα το χώμα στο οποίο περπάτησες, σε αυτή τη γη και τώρα στον Παράδεισο. Η καρδιά και η ψυχή μου είναι μαζί σου. Χρόνια πολλά γλυκό μου αγόρι. Ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο»

  

 

 

Η Riley και ο Benjamin προέρχονται από τον πρώτο γάμο της μητέρας τους Lisa Marie, με τον ηθοποιό Danny Keough.

Παρά το γεγονός ότι η Lisa Marie τον εγκατέλειψε το 1994 και παντρεύτηκε τον Μichael Jackson 20 μέρες αργότερα, ο Danny και η Lisa Marie διατήρησαν φιλικές σχέσεις.

 

 

Έμενε μαζί της μέχρι τη στιγμή του θανάτου της και τη βρήκε σωριασμένη στο σπίτι τους μετά την επιστροφή από το σχολείο στο οποίο συνόδευσε τα δίδυμα. Της έκανε Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσουν οι γιατροί.

 

 

 

Η 30χρονη κόρη της Lisa Marie

Η μεγάλη της κόρη Riley Keough, είναι ηθοποιός και παίζει στην σειρά του Amazon Prime, «Daisy Jones and the Six». Η σειρά περιγράφει την ιστορία ενός ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του 1970. Η 33χρονη Riley Keough πέρυσι ενώ προωθούσε τον ρόλο της ως Zola δήλωσε ότι «ο θάνατος του αδελφού της την είχε χτυπήσει σκληρά». Δήλωσε χαρακτηριστικά στους New York Times ότι άντεξε «έναν χρόνο νιώθοντας σαν να με πέταξαν στον ωκεανό και δεν μπορούσα να κολυμπήσω. Τους πρώτους τέσσερις ή πέντε μήνες, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήμουν εντελώς εξασθενημένη. Δεν μπορούσα να μιλήσω για δύο εβδομάδες».

Ακόμη και σήμερα, η Riley Keough δυσκολεύεται να αποδεχτεί την τραγωδία. «Είναι πολύ περίπλοκο για το μυαλό μας να το αποδεχθεί γιατί είναι τόσο εξωφρενικό», είπε. «Αν χωρίσω, ξέρω τι να το κάνω και πού να το καταγράψω στο μυαλό μου, αλλά αυτοκτονία του αδερφού σου; Που το βάζεις αυτό; Πώς καταπίνετα αυτό; Απλώς δεν γίνεται».

 

 

Ενώ πάλευε να συμφιλιωθεί με τον θάνατο του αδερφού της Benjamin η Riley Keough εκπαιδεύτηκε ως «μαία θανάτου», (όπως λέγεται στις ΗΠΑ), ο άνθρωπος δηλαδή που βοηθά τις οικογένειες που χάνουν τους ανθρώπους τους τόσο με τα πρακτικά θέματα της κηδείας και των τελετών, όσο και με τα πνευματικά, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη. «Αυτό ήταν πραγματικά κάτι που με βοήθησε, καθώς μπόρεσα να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που περνούσαν τις ίδιες δραματικές καταστάσεις με μένα. Ετσι, λοιπόν, βοηθώντας τους άλλους ανθρώπους, μπόρεσα να βρω τον τρόπο να βοηθήσω τον εαυτό μου».

Σε όλα αυτά την υποστήριξε ο σύζυγός της, ο Αυστραλός κασκαντέρ Ben Smith-Petersen, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα του Mad Max: Fury Road. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015, αφού ταξίδεψαν στο Νεπάλ για να περάσουν χρόνο χτίζοντας σπίτια στα Ιμαλάια... Η Graceland θα μπορούσε να αφεθεί από κοινού στην Ράιλι και τις δύο έφηβες αδερφές της.

 

 

Οι δίδυμες κόρες της

Η Harper Vivienne Ann Lockwood και Finley Aaron Love Lockwood, είναι κόρες του μουσικού Michael Lockwood και εμφανίζονταν συχνά με τους γονείς τους στο κόκκινο χαλί. Τα 14χρονα ζούσαν μαζί με την μητέρα τους στο Calabasas, αν και κατά καιρούς είχαν ζήσει με τη γιαγιά τους Priscilla Presley, καθ' όλη τη διάρκεια του σκληρού διαζυγίου των γονιών τους. Τον Οκτώβριο ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε.

 

Η αυτοκτονία του Benjamin δημιούργησε φόβους και για την υγεία της κατεστραμμένης από τα ναρκωτικά Lisa Marie, με τον πρώην σύζυγό της Μichael Lockwood να δηλώνει στα δικαστικά έγγραφα για την κηδεμονία των παιδιών, τους φόβους του ότι η πρώην σύζυγός του θα υποτροπιάσει.

 Μετά το θάνατο της Lisa Marie, τα κορίτσια μετακόμισαν με τον πατέρα τους.

 

 Tο μήνυμα του πρώην συζύγου της, Νicolas Cage

Είχε βιώσει τέσσερις αποτυχημένους γάμους - μεταξύ των οποίων με τον Michael Jackson και τον ηθοποιό Νicolas Cage, ενώ πρόσφατα είχε αναφερθεί στον εθισμό της στα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένων των παυσίπονων, των οπιοειδών και της κοκαΐνης. 

«​Είναι ολέθριο» είπε χαρακτηρίζοντας τη δυσάρεστη είδηση που έμαθε και πρόσθεσε: «Η Lisa Marie είχε το μεγαλύτερο χαμόγελο από οποιονδήποτε γνώρισα ποτέ». «Βρίσκω κάποια παρηγοριά στην ελπίδα ότι θα βρεθεί και πάλι με τον γιο της, Μπέντζαμιν» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νicolas Cage ήταν παντρεμένος με την Lisa Marie Presley από το 2002 έως το 2004.

 

 

Η περίφημη Graceland

Η Graceland, το κτήμα στο Μέμφις, στο Τενεσί, αγοράστηκε από τον πατέρα της Lisa Marie, Elvis Presley o οποίος είχε γεννηθεί στο Μισισιπή, την άνοιξη του 1957, όταν ήταν 22 ετών και μόλις είχε γίνει διάσημος.

Το σπίτι του 1939 και το κτήμα του, αγοράστηκαν από τον νεαρό τότε ρόκερ για 100.000 δολάρια και με το θάνατό του το 1977 πέρασαν στο μοναχοπαίδι του, τη Lisa Marie.Η μητέρα της, Priscilla - η οποία χώρισε από τον Elvis το 1973 - μετέτρεψε το κτήμα σε τουριστικό αξιοθέατο μετά τον θάνατό του, ανοίγοντάς το στους επισκέπτες το 1982.

Το σπίτι δέχεται πλέον 600.000 επισκέπτες ετησίως - καθιστώντας το, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα κτίριο μετά τον Λευκό Οίκο.

Και ενώ το σπίτι το επισκέπτονται συνεχώς οι φαν, περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα κιτς μπλε και λευκά σαλόνια της δεκατετία του 1970 αλλά και το δωμάτιο της ζούγκλας, ταυτόχρονα παραμένει σε χρήση ως οικογενειακό σπίτι - όπου συγκεντρώνονται οι Πρίσλεϋ για δείπνα, συναντήσεις και γιορτές.

 

 Η κληρονομιά

Το πόσα χρήματα θα κληρονομήσουν οι τρεις κόρες της Lisa Marie παραμένει ασαφές. Παρά το γεγονός ότι ο παππούς τους ήταν ένας από τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, τα οικονομικά της οικογένειας ήταν πάντα προβληματικά - χάρη στον πλούσιο τρόπο ζωής και τις σπατάλες του «βασιλιά».

Όταν ο Elvis πέθανε το 1977, είχε μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, και αυτά λόγω μιας συμφωνία που έκανε ο μάνατζέρ του, συνταγματάρχης Τομ Πάρκερ, πέντε χρόνια πριν από το θάνατό του. Το 1973 ο Parker πούλησε όλες τις κύριες ηχογραφήσεις του Presley στην RCA Records για 5,4 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα για κομμάτια που κυκλοφόρησαν πριν από το 1973.

Από τα 23 στούντιο άλμπουμ του Elvis μόνο πέντε κυκλοφόρησαν μετά το 1973. Ο κατάλογος των τραγουδιών του Elvis έχει πουληθεί εδώ και χρόνια. Το 2013 τα δικαιώματα για τη μουσική και την εικόνα του αγοράστηκαν από την Authentic Brands. Πέρυσι, η Authentic ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Universal Music για να μοιραστεί τα δικαιώματα.

Όμως τα δικαιώματα δεν είναι το μόνο θέμα. Το κατεπίστευμα που είχε δημιουργήσει ο Elvis για την Lisa Marie, και το οποίο είχε αποτιμηθεί στα 100 εκατομμύρια δολάρια, είχε γίνει καπνός μέχρι το 2015.

Η Lisa Marie διόρισε τον Barry Dingell το 2003 για να διαχειριστεί το κατεπίστευμα. Την ίδια χρονιά η Lisa Marie ξεκίνησε και αυτή μια μουσική καριέρα, η οποία όμως πήγε άπατη.

 

 Η οικονομική κατάρρευση

Ο Singel, ήταν ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Provident Financial Management και εξέχων διευθυντής επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, με πελάτες του τον Al Pacino, τον Elijah Wood, τον βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό συγγραφέα David Mamet και τον Frankie Valli and the Four Seasons.

Αλλά το 2005 ο Singel πούλησε το 85% του μεριδίου της Lisa Marie στην Elvis Presley Enterprises, για να πληρώσει τα χρέη της, με αποτέλεσμα η Lisa Marie να χάσει τον έλεγχο του ονόματος και των δικαιωμάτων video-film του πατέρα της. Ο Singel είπε ότι με τη συμφωνία «εκκαθάρισε χρέη άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δημιουργήσει η Λίζα και συμπλήρωσε πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μια ροή εισοδήματος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο κατεπίστευμα».

Στη συνέχεια η Lisa Marie έχασε τα εκατομμύρια της χάρη σε μια μετέπειτα αποτυχημένη επένδυση της, στην Core Entertainment, την εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την παραγωγή του American Idol και η οποία χρεοκόπησε το 2016. Έτσι, φέρεται να άρχισε να ρευστοποιεί ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της για να συμπληρώσει το εισόδημά της από το κατεπίστευμα που της άφησε o Έλβις. Η Lisa Marie υποστήριξε επίσης ότι οι επιχειρηματικές του αποφάσεις της άφησαν χρέος 500.000 δολαρίων σε πιστωτική κάρτα.

Η Lisa Marie χώρισε από τον τέταρτο σύζυγό της, Μichael Lockwood, το 2016 και στη διαδικασία διαζυγίου τους ισχυρίστηκε ότι είχε χρέος 16 εκατομμυρίων δολαρίων - κάτι που, όμως, ο Lockwoodκατεθεσε ότι δεν ήταν αλήθεια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Lisa Marie εκείνη την εποχή όφειλε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2012 έως το 2017 και είχε χρεοκοπήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάνοντας των 6 εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι της εκεί.

Χρωστούσε επίσης 263.050 δολάρια σε διάφορους επαγγελματικά, 47.844 δολάρια σε χρέη πιστωτικής κάρτας και περίπου 250.000 δολάρια σε διάφορους απλήρωτους λογαριασμούς.

Η Lisa Marie αποκάλυψε τις οικονομικές δυσκολίες της ως απάντηση σε αίτημα του Λόκγουντ να βοηθήσει να πληρώσει μέρος των 450.000 δολαρίων του ως αμοιβή δικηγόρου.

Το 2018, μήνυσε τον Singel, κατηγορώντας τον για κακοχιαχείριση των οικονομικών της. Ο Singel και η εταιρεία του, η Providence Financial Management, αντέκρουσαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι οι «εκτός ελέγχου δαπάνες» της Lisa Marie την οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Lisa Marie περνάει μια δύσκολη στιγμή στη ζωή της και ψάχνει να κατηγορήσει άλλους αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της». Ωστόσο, η Lisa Marie ήταν ανένδοτη ότι η οικονομική κατάρρευση ήταν δικό του λάθος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»