«Υπάρχουν ισχυροί άνθρωποι με τους οποίους έχω κόψει επαφές και το πλήρωσα»

Θάλεια Ματίκα: «Όταν βρίσκεται σε κακοποιητικές σχέσεις δεν πρέπει να τις δικαιολογείς μέσα σου και να παίρνεις το μερίδιο ευθύνης που δεν σου αναλογεί»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

  

Η ηθοποιός μίλησε για την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» που πρωταγωνιστεί μαζί με τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη.

«Επειδή ξυπνάει αναμνήσεις, λειτουργεί μόνο θεραπευτικά γιατί ανακαλύπτεις ότι σε μια μακροχρόνια σχέση δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα. Πάνω στη σκηνή συνειδητοποιείς ότι έχεις φτάσει στα άκρα με τον/την σύντροφό σου, και αν άξιζε να φτάνεις έτσι στα άκρα και να μην κάνεις πίσω. Η σχέση θέλει δουλειά, όλες οι σχέσεις ζωής θέλουν δουλειά, και δεν είναι ρόδινες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν το ανακαλύπτουμε μόνο εμείς αλλά και οι θεατές της παράστασης. Ο κόσμος έρχεται δυο και τρεις φορές, μας λένε ότι προσπαθούν με τη σχέση τους, ότι η παράσταση έχει έναν ψυχαναλυτικό χαρακτήρα. Αγγίζει το συναίσθημα. Όλα τα ζευγάρια έχουν προστριβές», είπε αρχικά η Θάλεια Ματίκα. 

«Με τον Τάσο, στα 14 αυτά χρόνια, επειδή έχουμε βρεθεί και πολύ μαζί κι επαγγελματικά και προσωπικά, έχουμε τσακωθεί πλείστες φορές. Δεν θυμάμαι τον πρώτο μας καυγά. Μου έχει τύχει να τσακωθούμε και να πηγαίνουμε στο θέατρο. Όταν ένα ζευγάρι έχει παιδιά, το μέρος που τσακώνεται και εκτονώνεται είναι το αυτοκίνητο. Ο Τάσος κάνει πάντα την πρώτη κίνηση να τα ξαναβρούμε», πρόσθεσε.

Για την σειρά «Πτώση» που θα συμμετάσχει και θα προβληθεί στη δημόσια τηλεόραση, η Θάλεια Ματίκα ανέφερε πως, «το έχει γράψει η Τίνα Καμπίτση μαζί με τις δύο κόρες της, έχουν γράψει ένα υπέροχο σενάριο και έχει να κάνει με έναν χειρουργό – τον οποίο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης – σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ο οποίος βρίσκει ένα κορίτσι ανήλικο ετοιμοθάνατο έξω από το νοσοκομείο, το χειρουργεί και ανακαλύπτει ότι λείπει ο ένας νεφρός της. Μπαίνει έτσι σε ένα κυνήγι που έχει να κάνει με το εμπόριο οργάνων. Η σειρά έχει πολύ ενδιαφέρον και αγγίζει ένα ζήτημα που στη μυθοπλασία δεν το έχουμε ξαναδεί. Γίνεται μία δίκη και φυλακίζεται και προκύπτει ότι έχει στηθεί μία σκευωρία εναντίον του, γιατί προσπαθεί να τα βάλει με μία τεράστια οργάνωση. Εγώ παίζω την γυναίκα του χειρουργού που είναι 8 μηνών έγκυος και μετά κάνει συμβαίνει και τους απομακρύνει».

«Στην Ελλάδα είμαστε στο καλύτερο σημείο όσον αφορά στη μυθοπλασία. Αυτό που συμβαίνει με το Maestro είναι πολύ συγκινητικό αποδεικνύει ότι μία ομάδα με έναν υπέροχο επικεφαλής και τόσο εμμονικό και υπέροχο με την δουλειά του, όπως είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Θα ήθελα να παίξω και σε μία κωμωδία με επιλέγουν συνήθως για δράμα. Το αποτέλεσμα σε όλα είναι πάντα ομαδικό», αποκάλυψε η ηθοποιός.

«Δεν πρέπει να δικαιολογείς μέσα σου κακοποιητικές συμπεριφορές»

Τέλος, για το METOO και τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Θάλεια Ματίκα υπογράμμισε πως, «έχει συντελέσει πολύ το METOO στο να βγουν οι άνθρωποι και να μιλήσουν. Τα θύματα βρίσκουν τη δύναμη και μιλούν και δεν λέω για επώνυμους αλλά και για «ανώνυμους» ανθρώπους που δεν είχαν το σθένος να βγουν προ τα έξω. Το δεύτερο είναι ότι η πολιτεία οφείλει, όπου υπάρχουν ευάλωτες ομάδες να υπάρχει σοβαρή μέριμνα. Ακόμα και στο οικογενειακό περιβάλλον να υπάρχει μέριμνα. Οι άνθρωποι που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές, κάτι συμβαίνει με τα παιδιά χρόνια τους»

«Όταν βρίσκεται σε κακοποιητικές σχέσεις δεν πρέπει να τις δικαιολογείς μέσα σου και να παίρνεις το μερίδιο ευθύνης που δεν σου αναλογεί. Πρέπει να αντιδράς και να μην συγχωρείς εύκολα. Όταν θαυμάζεις ανθρώπους ή εξαρτάσαι από αυτούς για κάποιους λόγους να διστάζεις να μιλήσεις. Έχω εμπειρίες κακοποιητικών σχέσεων ,όχι στο σεξουαλικό κομμάτι έχω δεχθεί άλλου τύπου, Μίλησα αλλά…», κατέληξε η ηθοποιός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Με τον παππού μου Αλέξη Μινωτή τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά & τα συνδικαλιστικά»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
Μπαράζ αναρτήσεων του Δημήτρη Παπανώτα μετά την διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοί είναι στο πλευρό του
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»
Κλέλια Ρένεση για Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο: «Δεν τον ρώτησα ποτέ και δεν με ένοιαξε αν έπαιξε φρουτάκια»
Κατερίνα Στανίση: «Όταν μίλησα για την κακοποίησή μου δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα»
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία εις βάρος μου. Δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ»