Τρεις ώρες η κατάθεσή της Κάτιας Δανδουλάκη - Ξεσπασε σε λυγμούς η Λένα Δροσάκη

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στέλεχος του ΑΝΤ1 κατέθεσε για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο «Υour Face Sounds Familiar» - Χαλασμός στη δίκη - Αποχώρησε η έδρα του δικαστηρίου – Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Λένας Δροσάκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, με την μαρτυρία της να αμφισβητείται έντονα από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Η μάρτυρας συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2016 στο τηλεοπτικό σόου του ΑΝΤ1, «Υour Face Sounds Familiar», και περιέγραψε στη δίκη πως στα παρασκήνια ο κατηγορούμενος την φώναξε στο καμαρίνι του, την υποδέχθηκε φορώντας μόνο μία άσπρη μπλούζα, ήταν γυμνός από κάτω και, είχε σταθεί μπροστά στη πόρτα για να την εμποδίσει να βγει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Φιλιππίδη: Για κατάθεση Δανδουλάκη & Δροσάκη - Μαζί τους το μισό θέατρο

 

Το στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού περιέγραψε πως εκείνη την ημέρα νωρίτερα ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε γίνει έξαλλος λόγω ενός περιστατικού στο σόου και είχε αρχίσει να πετάει χαρτιά και να φωνάζει μες στο κόσμο. Ωστόσο στη συνέχεια την κάλεσε στο καμαρίνι του. 

«Μου λέει “έλα λίγο στο καμαρίνι”. Ζήτησα από δύο συναδέλφους να βρίσκονται στο διπλανό καμαρίνι. Άνοιξε την πόρτα και κάλυπτε με αυτήν το σώμα του. Όταν μπήκα φορούσε μία λευκή μπλούζα και ήταν γυμνός από κάτω. Όταν τον είδα τα έχασα. Είχε σταθεί μπροστά στη πόρτα για να με εμποδίσει του είπα “τι κάνεις ρε μ…” και μου είπε “πάρ’ τον στον στόμα σου”. Τον σπρώχνω και γυρνάω το κλειδί και φεύγω τρέχοντας προς το πάρκινγκ» περιέγραψε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, όπως είπε η μάρτυρας, επικοινώνησε με τον διευθυντή, Τζώνη Καλημέρη και το κανάλι, και τους ενημέρωσε τι συνέβη. «Κάλεσα τον διευθυντή μου και του εξήγησα τι συνέβη. Μου είπε αν είναι να βρεθούμε και του λέω πρέπει να πάω στο παιδί και άνδρα μου. Τι θέλεις να κάνω με ρωτούσε συνέχεια. Του είπα δε θα σου πω τι θα κάνεις. Απλά ζήτησα να μην είμαι στο τελευταίο live. Ζήτησα και συνάντηση με το κανάλι και έλαβα διαβεβαιώσεις ότι θα με στηρίξει», περιέγραψε η μάρτυρας.

Το τηλεοπτικό στέλεχος περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος της έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου ενώ ένα βράδυ την είχε πάρει βιντεοκλήση και φορούσε κόκκινα γυαλιά, ήταν γυμνός, το μόριο του φαινόταν και το άγγιζε.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2019 η μάρτυρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να βρεθούνε.

«Του είπα αν θέλει να με δει θα έρθει στο χώρο της εργασίας μου. Μαζί μου ήταν και ένας συνάδελφος που είχε καθίσει πιο εκεί. Ήταν φανερά καταβεβλημένος. Μου είπε ότι έχει τρομερή ανάγκη από δουλειά και ότι ζούσε μία σκοτεινή περίοδο και ότι η τότε βοηθός του πήγε να τον καταστρέψει. Του είπα ότι θα ενημερώσω τον γενικό διευθυντή και αν είναι θα δώσει κάτι. Μου είπε ένας ηθοποιός σαν εμένα δεν μπορεί να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες!», τόνισε η μάρτυρας, η οποία στη συνέχεια ξεσπώντας σε κλάματα είπε ότι πήγε στον διευθυντή της και του είπε να πάρει τον Πέτρο Φιλιππίδη για δουλειά, επειδή τον λυπήθηκε.

 

 

Συνήγορος υπεράσπισης: Εμείς από το 2018 και το 2019 έχουμε μηνύματα σας. Εσείς έχετε μηνύματα Φιλιππίδη;

Μάρτυρας: Όχι τα έσβηνα. Τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου προηγήθηκαν της βιντεοκλήσης.

Συνήγορος υπεράσπισης: Πως απαντούσατε στα ερωτικά μηνύματα; Στο μήνυμα « τι κάνεις κ@&»;

Μάρτυρας: Δεν απαντούσα με τον ίδιο αισχρό τρόπο.

Πρόεδρος: Έχει κατηγορούμενος μηνύματα μάρτυρος;

Συνήγορος υπεράσπισης: Εσείς πως του απαντούσατε;

Μάρτυρας: Κάποιες φορές με πλάκα ή αντίστοιχο τρόπο.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπέβαλε «βροχή» ερωτήσεων στην μάρτυρα για το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά το περιστατικό στο καμαρίνι είχε πάει να δει τον κατηγορούμενο σε παράσταση που έπαιζε στην Επίδαυρο και στη συνέχεια τον είχε καλέσει σε ντισκοτέκ που βρισκόταν με φίλη της, η οποία, όπως είπε η μάρτυρας, ήταν εκείνη που την προέτρεψε να τον καλέσει.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ περιστατικό. Είναι ένα σενάριο. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Η μάρτυρας είναι αναξιόπιστη. Δε λέει την αλήθεια», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή δίκη κατέθεσε και η ηθοποιός, Λένα Δροσάκη, η οποία ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη όταν περιέγραφε όσα έζησε από το 2007 και μετά, από όταν γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη, δηλώνοντας ότι της είπε μεταξύ άλλων ότι «αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις».

 

 
 
 

Στο δικαστήριο κατέθεσε η ηθοποιός κ. Λένα Δροσάκη, η οποία με έντονη συναισθηματική φόρτιση και ξεσπώντας πολλές φορές σε λυγμούς είπε στους δικαστές για όλα όσα έγιναν με τον θιασάρχη από όταν τον γνώρισε το 2007, όποτε είχε πάει με συμφοιτήτριες της σε γυρίσματα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και ότι κάποιες φορές η επικοινωνία είχε σεξουαλική διάσταση. «Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: “Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις"».

«Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές.. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει “στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις”. Δεν πέρασα…».

Η κ. Δροσάκη κατέθεσε πως η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία την «βομβάρδιζε» για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο σε τηλεοπτική σειρά, πλην όμως η ίδια έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται, ενώ κάποιες φορές ζητούσε υπέρογκα ποσά ως αμοιβή ώστε να μην προχωρά η συζήτηση.

 

 

Όπως μετέφερε στο #Πρωινό ο δημοσιογράφος, Θάνος Βάγιος, κατά την διάρκεια που κατέθετε η Λένα Δροσάκη ξέσπασε μια «έκρηξη» μεταξύ των δικηγόρων, Δημητρακόπουλου και Σαλούστρου, (που εκπροσωπεί την δεύτερη  γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού). 

Ο κος Δημητρακόπουλος κάνοντας ερώτηση προς τη Λένα Δροσάκη, αναφέρθηκε σε ερωτόλογα τα οποία φέρεται να έστελνε ο Πέτρος Φιλιππίδης προς την δεύτερη καταγγέλλουσα. Σε αυτό το σημείο αντέδρασε έντονα ο δικηγόρος της, τονίζοντας πως δεν ήταν ερωτόλογα, αλλά προστυχιές, κάτι το οποίο έκανε και με την Λένα Δροσάκη.

Ακολούθησε η  «έκρηξη» ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ χτύπησαν τα χέρια στα έδρανα και προκειμένου να επανέλθει η τάξη αναγκάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Όλο αυτό το διάστημα, υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από τον λόγο που ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δέχτηκε να συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη σε σειρά της ΕΡΤ, εφόσον γνώριζε την παρενόχληση που είχε δεχτεί η σύζυγός του από τον ηθοποιό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία μόλις είχε γεννηθεί το παιδί του ζευγαριού, ενώ είχαν ανοιχτεί οικονομικά με την αγορά ενός σπιτιού. Εκείνο το διάστημα η Λένα Δροσάκη διαγνώστηκε με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, γυναικολογικής φύσεως. Επομένως το ζευγάρι δεν μπορούσε να αρνηθεί την οποιαδήποτε επαγγελματική πρόταση.

 

 

Σε δήλωση - απάντηση για όσα προσάπτουν οι γυναίκες μάρτυρες που καταθέτουν εναντίον του στη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, προέβη σήμερα ο κατηγορούμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

«Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση», φώναξε ο Φιλιππίδης την ώρα που κατέθετε  η συνάδελφός του Λένα Δροσάκη.

Νωρίτερα, η κυρία Δροσακη, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Πέτρο Φιλιππίδη, είχε αναφερθεί σε μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δε μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.

Δροσάκη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Τότε, ακούστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο και φώναξε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;».

Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, τον κάλεσε να ηρεμήσει. Τότε ο κατηγορούμενος ηθοποιός ζήτησε να κάνει μια δήλωση στο δικαστήριο, στην οποία και ανέφερε ότι τον προκαλούν για να δουν τις αντιδράσεις του.

 

 

 

 

Η Κάτια Δανδουλάκη κατέθετε για τρεις συνεχόμενες ώρες

Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, περιέγραψε την τρίτη και δύσκολη συνεργασία της με τον κατηγορούμενο στο θέατρο, μια συνεργασία που διαλύθηκε από δική της απόφαση, όταν η ίδια διαπίστωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης ενδιαφερόταν έντονα για τη Λένα Δροσάκη.

«Είδα φλερτ αλλά δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό; Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα, ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Από την πρώτη στιγμή, υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα και έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσάκη». 

«Η Λένα είναι ένα πολύ ευγενικό και ντροπαλό παιδί. Την έβλεπα κλαμένη πολλές φορές και της είπα ότι εάν συνεχίζει να την καταπιέζει έτσι να μην συνεχίσουμε. Μου έλεγε “θέλω να φύγω” και της έλεγα “όχι δεν θα φύγεις εσύ, πρέπει να φύγει ο άλλος”», πρόσθεσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Τέλος, η Κάτια Δανδουλάδη, χαρακτήρισε τον ηθοποιό απρόβλεπτο, λέγοντας: «Ένας ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Ένας άνθρωπος όμως, ο οποίος απρόβλεπτα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια, να περάσει στην απέναντι όχθη και να δημιουργήσει τόσο κακό. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις. Πολλές φορές είχε εκρήξεις». 

Στην κάμερα του #Πρωινού μίλησε η Κάτια Δανδουλάκη μετά τη κατάθεσή της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Ήταν κάτι που δεν ήταν καθόλου ευχάριστο για κανένα από εμάς. Είναι πολύ λεπτά πράγματα και ό,τι είχα να πω το είπα εκεί που έπρεπε. Είναι απαγορευτικό από την ψυχή μου. Εγώ το έκανα γιατί η ψυχή μου μού μίλησε και την ακολουθώ πάντα»

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»