Δίκη Φιλιππίδη: Για κατάθεση Δανδουλάκη & Δροσάκη - Μαζί τους το μισό θέατρο

Δανδουλάκη για Φιλιππίδη: «Η Λένα Δροσάκη βρέθηκε σε εγκλωβισμό, προσπαθούσε να ικανοποιήσει την ερωτική του αναζήτηση»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συνεχίζεται σήμερα 24/11 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια και Λένα Δροσάκη καταθέτουν. 

 Ειδικότερα, η κατάθεση της Λένας Δροσάκη η οποία είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό για κακοποιητική συμπεριφορά αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η δίκη Φιλιππίδη συνεχίζεται με τις καταθέσεις Δανδουλάκη, Δροσάκη, Παπούλια - H κατάθεση της Τζούλης Σούμα

 

Η ηθοποιός είχε ισχυριστεί, πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 2007 ενώ σπούδαζε στη δραματική σχολή και εκείνος έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπο της. Ωστόσο, όπως έχει περιγράψει, αν και αρχικά την προσέγγισε με φιλικό τρόπο στη συνέχεια η συμπεριφορά του άλλαξε και την παρενόχλησε σεξουαλικά. «Στην αρχή κινήθηκε πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”» φέρεται να καταγγέλλει η Λένα Δροσάκη.

Μάλιστα, η ηθοποιός είχε αναφερθεί και στην συνεργασία της με τον κατηγορούμενο ως σκηνοθέτη σε παράσταση της Κάτιας Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη είχε υποστηρίξει πως αρχικά αρνήθηκε την πρόταση για συνεργασία την οποία τελικά αποδέχθηκε όταν η Κάτια Δανδουλάκη την διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. «Μια ημέρα και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε (σ.σ. ο Πέτρος Φιλιππίδης) φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου. Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιο βράδυ απευθύνθηκα κατ’ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη» είχε δηλώσει η ηθοποιός και γι’ αυτό το περιστατικό καλείται να καταθέσει η Κάτια Δανδουλάκη.

 

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Θάνος Βάγιος στο #Πρωινό, το κλίμα στη δικαστική αίθουσα είναι έντονο, με την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη να έχει φτάσει ήδη σχεδόν τις δύο ώρες.

Η ηθοποιός έκανε λόγο, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, για «ψυχολογικό κυνηγητό» από τον Πέτρο Φιλιππίδη προς τη Λένα Δροσάκη, ότι είχε «καταχρηστική και καταπιεστική συμπεριφορά», και εξήγησε ότι η Λένα Δροσάκη βρέθηκε σε έναν «εγκλωβισμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη που προσπαθούσε να ικανοποιήσει την ερωτική του αναζήτηση».

Ακόμη, η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για τις πρόβες που έγιναν στο θεατρικό έργο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», κατά το οποίο η Λένα Δροσάκη είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το έργο ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη προσπάθησε να βρει ποια ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν εγκλωβισμό.

 

 

 

Η Λένα Δροσάκη έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη

  

Μαζί τους ήταν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Σάννυ Χατζηαργύρη. 

 

 ​

Παρών στο δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας και η Δώρα Χρυσικού.

 

  

 

Η Κάτια Δανδουλάκη, έφτασε συνοδευόμενη από τον δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Μίντζια

 

Η άφιξη του Πέτρου Φιλιππίδη

 

  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν τρόμαξα, πανικοβλήθηκα κι ένιωσα ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω πουθενά»
Πάνος Μουζουράκης: «Το παιδί μου έχει ξυπνήσει μια νέα ευτυχία.  Την κάναμε κιόλας τη βάφτιση!»
Θεοφανία Παπαθωμά: «Προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη!»
Bαρύ πένθος για τη Βίκυ Καγιά - Πέθανε ο πατέρας της - Το μήνυμα και η φωτογραφία στα social media
Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής, βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»
H Βέφα Αλεξιάδου απαντά στο: «Έχει περάσει τα 80α! Δεν έχει να προσφέρει κάτι. Ένας κουρασμένος άνθρωπος»
H Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήρθε αντιμέτωπη με καρχαρία στον Ινδικό Ωκεανό - Όσα είπε on camera
Αθηναΐς Νέγκα: «Αισθάνομαι μονίμως ανεπιθύμητη, κανείς δε θέλει να είναι μαζί μου. Με χαρακτήριζαν μάγισσα»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»