Η Νένα Χρονοπούλου καταγγέλλει κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ σε Κέντρο Θεραπειών

 «Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ΑμεΑ, σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αττική, ερευνά η Υποδιεύθυνση Υπηρεσίας Ανηλίκων ερευνά.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 #ΚαλημέραΕλλάδα η Νένα Χρονοπούλου, η οποία είναι Εθελόντρια Γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4amea.

Όπως είπε, με τον σύζυγό της Τάσο Μητρόπουλο, έχουν ιδρύσει το υποστηρικτικό ίδρυμα για παιδιά ΑμεΑ από όλη την Ελλάδα και τόνισε ότι έχουν συλλέξει πολλές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.

Σύμφωνα με την κ. Νένα Χρονοπούλου οι πληροφορίες ήρθαν μέσω του ιστορικού που παίρνουν για τα παιδιά. Στην πρώτη καταγγελία που ήρθε, μια γιαγιά τους είπε ότι το εγγόνι της βγήκε έξω από το συγκεκριμένο κέντρο έχοντας μια δαγκωνιά στο πρόσωπο. Όταν ρώτησε τι είναι αυτό της είπαν «μην τολμήσεις να κάνεις καταγγελία γιατί θα πούμε ότι το παιδί ήρθε έτσι από το σπίτι».

Η άλλη καταγγελία ήταν από μια μητέρα η οποία παρατήρησε ότι άλλαξε η συμπεριφορά του παιδιού της, ενώ είχε αλλαγή και στην ερωτική συμπεριφορά. «Προφανώς έβλεπε πράγματα και τα έκανε στο σπίτι», είπε η Νένα Χρονοπούλου. 

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή που να μπορεί κάποιος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε να της επισημάνουν τα κενά του νόμου  

«Ζητάμε αλλαγή της νομοθεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρξει έλεγχος σε αυτές της δομές», ανέφερε η κ. Χρονοπούλου επισημαίνοντας ότι οι υπεύθυνοι του κέντρου το οποίο καταγγέλλεται απειλούν τους γονείς.

Καλεσμένη και της Κατερίνας Καινούργιου βρέθηκε η Νένα Χρονοπούλου. Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στις καταγγελίες γονέων και υπαλλήλων για κακοποίηση ΑΜΕΑ αποκαλύπτοντας και η ίδια ένα περιστατικό που σοκάρει.

Ειδικότερα, η Νένα Χρονοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μου έχει πει γιαγιά ότι έχει γυρίσει στο σπίτι το παιδάκι της, το εγγόνι της δαγκωμένο στο αυτί από το συγκεκριμένο κέντρο που λέμε. Μία καταγγελία μου ήρθε εμένα. Η δεύτερη καταγγελία ήταν μια μητέρα που το παιδί της άλλαξε ερωτική συμπεριφορά και η τρίτη καταγγελία ήταν ο ξυλοδαρμός με τις φωτογραφίες που είδαμε και σας έχω στείλει με έγκριση της μητέρας».

«Εκεί λοιπόν λέω «παιδιά, επειδή έχετε γίνει τρεις υπάρχει ένας δρόμος και αυτός είναι της ΓΑΔΑ στο Ανηλίκων. Όταν θα πάτε εκεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε». Πήγαν οι άνθρωποι και άνοιξαν ασκοί του αιόλου και δεν πήγαν μόνο αυτές οι γυναίκες. Πριν από πέντε μέρες πήγε άλλη μια κυρία που το παιδί της επέστρεψε κακοποιημένο και μελανιασμένο από το ίδιο κέντρο».

«Αυτό το ίδιο κέντρο κάνει κατασκήνωση, υπνωτήριο παράνομο και φύλαξη» πρόσθεσε ακόμα η Νένα Χρονοπούλου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη