Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει τον εφιάλτη της, ...όνειρο - Δημιουργεί Ίδρυμα

Ιoanna Paliospyrou Foundation: Η πρωτοβουλία που πήρε και το Ίδρυμα που δημιουργεί. Η Ιωάννα δίνει ένα ισχυρό μήνυμα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστο, όταν μία γυναίκα όπως η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατορθώνει δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, να μετουσιώσει τον εφιάλτη της σε μία γενναιόδωρη χειρονομία. Η πρωτοβουλία της, είναι ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται η ελπίδα των άλλων. Αυτών που έζησαν ή ζουν ακόμη τον ίδιο εφιάλτη με εκείνη.  

 Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Μάιο του 2020, από το θλιβερό εκείνο πρωινό που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα, λίγο πριν μπει στο ασανσέρ του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία που εργαζόταν. Μετά από μία μεγάλη ψυχική και σωματική περιπέτεια και πολλαπλά χειρουργεία, κατόρθωσε να βρει την δύναμη να γυρίσει σελίδα στην ζωή της. «Η ευτυχία είναι επιλογή» έγινε το σύνθημα της.

Η Ιωάννα επιστρέφει ξανά σε αυτό το σημείο που ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Αλλά αυτή τη φορά για να δώσει το σύνθημα «We heal together» (Θεραπεύουμε μαζί). Σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άλλαξε η ζωή της, θα ανακοινώσει την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά της, ως Ιoanna Paliospyrou Foundation (IPF). Είναι ένα όνειρό που γίνεται πραγματικότητα μετά από πολύ σκέψη και αρκετή έρευνα.

Ο σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθά εγκαυματίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια τραύματα με εκείνη. Να τους παρέχει επιστημονική κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη. Να τους βοηθά να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να τους παρέχει πολύτιμες πληφορορίες για την ιατρική τους αποκατάσταση. Επώδυνη και πολύχρονη τις περισσότερες φορές.

Η Ιωάννα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός ο δρόμος προς την επανένταξη, όσων αντιμετωπίζουν τέτοια τραύματα είτε από επιθέσεις, είτε ενός σοβαρού ατυχήματος, είναι μακρύς και δύσκολος. Και εκείνη άλλωστε συνεχίζει την θεραπεία της και σε λίγες εβδομάδες θα κάνει ένα ακόμη χειρουργείο.

Θέλει να δώσει ένα μήνυμα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Πως αξίζει να το παλέψουν και πως έχουν αρωγούς σε αυτόν τον αγώνα. Όπως είχε και εκείνη και κατάφερε να βρει την δύναμη να συνεχίσει.

Και όπως αναφέρει στο μήνυμά της στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος που δημιούργησε: «Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που μου προσφέρουν βοήθεια αλλά και που μου ζητούν υποστήριξη, μέσα από τα social μου, μέσα από τα νοσοκομεία, ακόμη και στον δρόμο. Αναγνωρίζοντας λοιπόν, ως ασθενής, τα κενά στην ενημέρωση και στην περίθαλψη των εγκαυματιών στη χώρα μας, αλλά και τη λαχτάρα για επικοινωνία και για αλληλουποστήριξη μεταξύ μας, είναι πραγματικά ανάγκη μου να δημιουργήσω μια οικογένεια που θα μας αγκαλιάζει και που θα συμβάλλει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν, σε ένα καλύτερο και πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για εμάς.

Μία καλύτερη ζωή, ένα πιο φωτεινό μέλλον για τους συνανθρώπους μας με εγκαύματα και ουλές. Μία οικογένεια στην οποία κάθε εγκαυματίας πάντα θα έχει μία θέση. Μία ομπρέλα κάτω από την οποία πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη».

Η Ιωάννα εκτός από την βοήθεια γιατρών φίλων και χορηγών ζητά και την συμμετοχή εθελοντών που θέλουν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με όποιο τρόπο μπορούν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»