Τα έσπασαν γονείς on camera στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Aπίστευτες εικόνες

Έξαλλοι Σκορδά, Λιάγκας με τον πατέρα Αντώνιο - Τσίριζε Καινούργιου για όσα συνέβαιναν live - Ο Αθανασίου παρέχει δικηγόρο & ψυχολογική υποστήριξη στα θύματα της «Κιβωτoύ του Κόσμου» - Σοκαρισμένη η Μενεγάκη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μεγαλείο ψυχής δείχνει ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος παρακολουθεί και εκείνος συγκλονισμένος τα όσα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με τις καταγγελίες στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Ο αγαπημένος ηθοποιός με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram γνωστοποίησε ότι έχει τη δυνατότητα να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια – νομική υπεράσπιση αλλά και ψυχολογική υποστήριξη – σε όποιον έχει πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Τώρα που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και αρχίζουμε τις τελευταίες ημέρες και μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές και ίσως παραβατικές σε ακραίο βαθμό σε κάποιες δομές… Και ξαφνικά πέφτουμε από τα σύννεφα. Όχι όλοι. Κάποιοι ξέρουν, κάποιοι έχουν υποστεί. Δεν παίρνω τη θέση κανενός…

Όμως επειδή θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ζητώ την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σοβαρή ή έχει υποστεί κάτι ή έχει πληροφορίες που μπορεί να τεκμηριώσει, θα ήθελα να έρθει σε επαφή μαζί μου. Μπορώ να παρέχω δικηγόρο και άλλες δυνατότητες, αν χρειάζεται κάποια ψυχολογική υποστήριξη ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Οφείλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα» είπε ο Μάριος Αθανασίου στο βίντεο που ανέβασε.

«Αν έχετε υποστεί κακοποιητικη συμπεριφορά σε δομή οσό γνωστή και αν είναι , ένα έχετε κάποιες πληροφορίες, αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια σχετικά με την υπεράσπιση σας. Και μπορείτε να υποστηρίξετε αυτα που λετε Στείλτε μου όνομα και διεύθυνση στο inbox μόνο αυτό τίποτε άλλο και θα ερθω εγώ σε επαφή μαζί σας. Δεν αντικαθιστώ κανένα θεσμικό όργανο ούτε υπόσχομαι ότι θα λύσω εγώ το πρόβλημα. Θέλω όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι δίπλα σας και εχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν . Ας κάνουμε το πρώτο βήμα και ο φόβος θα αλλάξει πλευρά» έγραψε ο Μάριος Αθανασίου στη λεζάντα της ανάρτησης.

 

 

 

Εμφανώς σοκαρισμένη η Ελένη Μενεγάκη για τις εξελίξεις με τις σοκαριστικές καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο. Η παρουσιάστρια του Mega ξεκίνησε διαφορετικά την εκπομπή της, αναλύοντας και σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Σήμερα δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με ένα θέμα, που φαντάζομαι ότι σε κάθε σπίτι έγινε συζήτηση. Με αυτές τις τρομερές εξελίξεις που πήρε από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Ακόμα τα πράγματα είναι υπό την μορφή ειδήσεων, καταγγελιών και προς διερεύνηση» είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

Και λίγο αργότερα, πρόσθεσε: «Εγώ, όπως και πάρα πολύ άλλοι, είμαι σίγουρη ότι μέσα στα χρόνια που είμαστε στην τηλεόραση, έχουμε ζητήσει να βοηθήσουμε, ξέραμε το έργο και πώς είχε ξεκινήσει στα πολύ νεανικά του χρόνια ο πατέρας Αντώνιος. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε στο μυαλό μας κάτι, μία μουντζούρα. Αυτά που ακούμε το τελευταίο 3ήμερο είναι πράγματα που πραγματικά –και πάλι θα το πω- που μας γρατζουνάει την καρδιά. Κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούργιο να μας γρατζουνάει την καρδιά. Και μας γρατζουνάει την καρδιά ο,τιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά δεν μπορούν μόνα τους, δεν έχουν τη δύναμη να αμυνθούν ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις. Εμείς οι ενήλικες είμαστε αυτοί που πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα ακούμε. Πρώτα από όλα εμείς οι γονείς τα παιδιά μας, όλα τα παιδιά».

 

 

Προσωπική αναφορά στον πατέρα Αντώνιο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου» έκανε στο ξεκίνημα της εκπομπής του ο Γιώργος Λιάγκας.

«Εγώ σήμερα θα διατυπώσω στον πατέρα Αντώνιο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής πάρα πολλά ερωτήματα» είπε στην έναρξή του ο παρουσιαστής και πρόσθεσε: «Γνωριζόμαστε χρόνια, από τότε που μ’ έπαιρνες προσωπικά εσύ τηλέφωνο να έρθω να καλύψω ως νεαρός ρεπόρτερ τότε στο Alter που έπαιζες μπάσκετ με παιδάκια μέχρι το τηλεφώνημά σου πριν 2-3 χρόνια, όταν ήρθα ως κεντρικός παρουσιαστής στα εγκαίνια της νέας μονάδας στον Κολωνό».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας διατήρησε τον προσωπικό και έντονο τόνο, δηλώνοντας για τον πατέρα Αντώνιο: «Λυπάμαι που εδώ και 3-4 μέρες κρύβεσαι και δεν σηκώνεις και τα τηλέφωνα. Αλλάζουν οι άνθρωποι, τους αλλάζουν οι καταστάσεις. Κάτι είχαμε καταλάβει. Για να μην πέφτουμε απ’ τα σύννεφα, διότι εγώ δεν έπεσα από τα σύννεφα όπως όλη η Ελλάδα. Αλλά αν δεν έχουμε αποδείξεις και τεκμήρια, καταλαβαίνουμε αλλαγές συμπεριφορών και γι’ αυτό θα μιλήσω κι εγώ σήμερα».

Ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε αποκαλύψεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης, ένα κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ αναμένεται να κληθεί για ανωμοτί κατάθεση μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

«Να σε ενημερώσω, μιας και δεν μου σηκώνεις τώρα τα τηλέφωνα, ότι κορυφαίος εκκλησιαστικός φορέας μου είπε για εσένα το εξής: όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι» τόνισε λίγο αργότερα ο παρουσιαστής σε προσωπική αναφορά στον πατέρα Αντώνιο.

Ο Γιώργος Λιάγκας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες, προχώρησε σε μία αποκάλυψη που, όπως είπε, ακούγεται για πρώτη φορά. «Έπιασε τα γεννητικά του όργανα μέσα στο μπάνιο, ωραίο το βραδινό μπάνιο; Τι δουλειά έχει ένα κορυφαίο στέλεχος μίας τέτοιας δομής να πάει για βραδινό μπάνιο; Τι είναι; Εκδρομή πενταήμερη; Τι πράγματα είναι αυτά;» είπε αρχικά ο παρουσιαστής στο Πρωινό και συνέχισε:

«Θα πω και κάτι ακόμα, για να το καταλάβετε. Το κορυφαίο στέλεχος με τον νυν 19χρονο καταγγέλλεται ότι είχε σεξουαλική επαφή. Δεν μιλάμε για ασέλγεια. Η ασέλγεια είναι «πιάνω τα γεννητικά όργανα στο μαγιό», υπάρχει κατάθεση που μιλάει για σεξουαλική επαφή. Ξεκάθαρα.

Να το πω για πρώτη φορά, σεξουαλική επαφή του κορυφαίου στελέχους της δομής με τον νυν 19χρονο, τότε ανήλικο. Όταν έρχεσαι σε σεξουαλική επαφή με ανήλικο… Και μην ξεκινήσουμε, αν φτάσουμε στη Δικαιοσύνη, αν υπήρχε ή όχι συναίνεση… Ήταν 15,5 ετών -16 χρονών, μην πω τώρα σε ποιον αναφέρομαι…».

 

 

 

 

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές στην υπόθεση με την «Κιβωτό του Κόσμου», η Φαίη Σκορδά, μετά την προβολή βίντεο με τη συνέντευξη που έδωσαν ο Πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, δεν έκρυψε την έκπληξή της για τα λεγόμενά τους.

«Πιστεύεις ότι τα παιδάκια που έρχονται και φιλοξενούνται μέσα σε αυτές τις δομές έχουν μέσα τους κακία. Αυτό είναι ο λόγος του Θεού; Βλέπουμε δύο ανθρώπους που φιλοξενούν παιδιά εδώ και πολλά χρόνια σε αυτές τις δομές και λένε ότι τα παιδιά αυτά έχουν μέσα τους κακία και είναι εκδικητικά.

Οι άνθρωποι του Χριστιανισμού και της αγάπης δεν αναγνωρίζουν αυτά τα συναισθήματα. Πώς αυτοί οι άνθρωποι αν λειτουργούν έτσι μπορούν να προχωρήσουν με αυτό τον τρόπο; Σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν έτσι, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να γιατρέψουν τα τραύματά τους με την αγάπη και τον λόγο του Θεού, ότι τα αντιμετώπιζαν σαν να είναι κακά παιδιά», είπε η Φαίη Σκορδά.

 

 

 

Το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου γονείς τεσσάρων παιδιών από τη Συρία βρέθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό και κατήγγειλαν πως η ΜΚΟ κρατά τα παιδιά τους, δεν τους επιτρέπει να τα δουν, ενώ τα έχουν ξυλοκοπήσει πολλές φορές. Έξαλλη η Καινούργιου τσίριζε

Λίγο αργότερα, ο Γραμματέας των Σύρων, που βρισκόταν μαζί με τους γονείς, εισέβαλε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» σπάζοντας την πόρτα.

Οι γονείς μαζί με τον γραμματέα έσπασαν ό,τι υπήρχε κοντά στην είσοδο, μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αποχώρησαν λίγο αργότερα.

Ο κύριος Μπάκρι έκανε αμέσως μετά δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, καταγγέλλοντας ευθέως τη δομή και προσωπικά τον πατέρα Αντώνιο για την άγρια κακοποίηση που δέχονται, σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

«Έχουμε να κάνουμε με την Κιβωτό του Σατανά. Ο Σατανάς έχει όνομα και το όνομα αυτού: Αντώνιος Παπανικολάου. Μας έκλεψαν τα παιδιά μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Μπάκρι και προσθέτει: «‘Εφαγαν ξύλο τα παιδιά μας. Όποια παιδιά δεν ακούνε τις οδηγίες τους τα χτυπάνε. Οι γονείς τα βλέπουν για 5-10 λεπτά κάθε δύο μήνες».

Ο Γενικός Γραμματέας Σύριων Ελλάδος αποκαλύπτει: «Έχουμε κάνει καταγγελίες για ξυλοδαρμό από τις 24 Οκτωβρίου και στον εισαγγελέα και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με προσωπικό mail. Έχω mail στα χέρια μου με ημερομηνία Απρίλιο του 2021 που τον εκλιπαρώ (τον πατέρα Αντώνιο) να κλείσουμε ένα ραντεβού για να με δεχτεί κι ακόμα περιμένω την απάντησή του».

Ο Δημήτρης Σούρας παρακολουθώντας τις δηλώσεις που έκαναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ σχολίασε όλα τα σημεία που «καίνε» κατά την γνώμη του τον πατέρα Αντώνιο μετά τις καταγγελίες.

«Τον έκαψε, τον έκαψε με όλη την συμπεριφορά της και τον λόγο της. Στο απόσπασμα φαίνεται αγχωμένη, ενοχοποιημένη και απολογητική, τον έκαψε», δήλωσε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στον Alpha.

 

 

Πρώην εργαζόμενη της δομής για 12 χρόνια, η οποία έχει ακούσει και έχει δει πολλά πράγματα, αποκαλύπτει απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος ανήλικων παιδιών.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο, Γιάννη Μαλλιαρό στο #Prwino, υποστήριξε πως «έχω δει από εδώ και από εκεί αγενείς συμπεριφορές. Τη συμπεριφορά της μαγείρισσας, η οποία ανακατευόταν παντού, να πιέζει τα παιδιά που δεν ήθελαν να φάνε. Όταν ήμουν στο νήπιο, ερχόταν εκείνη να μου κάνει έλεγχο. Η πρεσβυτέρα βέβαια την άκουγε.

Είχα ανακαλύψει στα ντουλάπια μουχλιασμένο ψωμί που έτρωγαν το βράδυ τα παιδιά. Είχα τραβήξει φωτογραφίες για να τις δείξω στον πατέρα Αντώνιο αλλά δεν με άφησαν. Μου είπαν να σβήσω τις φωτογραφίες γιατί “θα μας σχολάσει όλους ο πάτερ”. Ο πατέρας Αντώνιος, όμως, δεν ήξερε τίποτα» δήλωσε η πρώην εργαζόμενη της Κιβωτού του Κόσμου στον ΑΝΤ1.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη