Τσουνάμι αντιδράσεων μετά τις καταγγελίες σοκ για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ο καλλιτεχνικός κόσμος, αλλά και τα πρόσωπα της τηλεόρασης, ξέσπασαν μέσα από το διαδίκτυο και τον τηλεοπτικό αέρα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Οι σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας την οργή, τη θλίψη και την «παγωμάρα» του κόσμου. 

Ένας 19χρονος, που μεγάλωσε μέσα στις δομές του ΜΚΟ, κατήγγειλε στο Τμήμα Ανηλίκων πως τελευταία δύο χρόνια είχε υποστεί βάναυση συμπεριφορά και ασέλγεια σε βάρος του.

Ακολούθησαν κι άλλες δύο καταγγελίες από δύο ακόμη ανήλικα αγόρια για σεξουαλική κακοποίηση από ένα -όπως ισχυρίστηκαν- συγκεκριμένο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Ο πατέρας Αντώνιος, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, εξέφρασε την θλίψη του μετά τις καταγγελίες αναφέροντας μάλιστα στον Alpha πως ενημερώθηκε μέσα από τα δημοσιεύματα.

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 ολόκληρα χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη κι έχει κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Πατέρας Αντώνιος.

 

 

Μετά τις πρώτες καταγγελίες ο καλλιτεχνικός κόσμος, αλλά και τα πρόσωπα της τηλεόρασης, ξέσπασαν μέσα από το διαδίκτυο και τον τηλεοπτικό αέρα. 

Ρούλα Κορομηλά: «Πλήρωνα τα ενοίκια στην Κιβωτό του Κόσμου»

Η παρουσιάστρια του Mega παρακολουθώντας σοκαρισμένη τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, έκανε το δικό της σχόλιο στο twitter αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά πως στο παρελθόν στήριζε οικονομικά την Κιβωτό του Κόσμου.

«Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου κι υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά ,αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νοιώθω οργή και απογοήτευση» έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

 

 

 

 

Στο #LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Ρούλα Κορομηλά, σχετικά με την Κιβωτό και όλα όσα ήρθαν στο φως τα τελευταία 24ωρα για καταγγελίες παιδιών περί κακοποίησης και ασέλγειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Κορομηλά σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι συντετριμένη πραγματικά διότι την δομή αυτή τη στήριξα πριν από αρκετά χρόνια και – λυπάμαι που θα το πω στον αέρα – πλήρωνα εγώ τα ενοίκια. Ήμουν κάθε Κυριακή εκεί, τρώγοντας με τα παιδιά και είχα μια ενεργή συμμετοχή ως προς τα βρέφη που φιλοξενούσε πρόσφατα η Κιβωτός. Όταν διάβασα όλα αυτά που συμβαίνουν, πραγματικά σοκαρίστηκα. Εάν ισχύουν όλα αυτά νιώθω ντροπή, νιώθω θυμό, νιώθω απέχθεια και δεν μπορώ να φανταστώ ότι για έναν άνθρωπο – τον οποίο εμπιστεύμουν, συζητούσα και ήθελα να προσέχει τα παιδιά σαν τα μάτια του – βγαινουν τώρα τέτοιες καταγγελίες περί κακοποιήσεων».

«Εάν ισχύουν όλα αυτά γιατί δεν είμαι δικαστής και δεν κατηγορώ κανέναν. Λέω όμως ότι δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να λέμε ότι θεραπεύουμε τις ψυχές των παιδιών και τα παιδιά που έχουν παρεμβατική συμπεριφορά μετά μας μισούν γιατί αντικαθιστούμε τους γονείς τους. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο φειδωλοί στον λόγο μέχρι να αποδειχθεί ότι είμαστε καθαροί».

«Εμένα ότι έχει σχέση με παιδί με πληγώνει, με θυμώνει και με πεισμώνει. Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση με την ασέλγεια, με την κακοποίηση και την ταλαιπωρία των παιδιών» πρόσθεσε ακόμα η Ρούλα Κορομηλά στο #LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Μεγάλο Κανάλι.

 

 

Νίκη Λυμπεράκη – Τρεις μέρες μετά την εκπομπή στην Κιβωτό του Κόσμου

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της «Μεγάλης Εικόνας» στο Mega λίγα 24ωρα πριν τις καταγγελίες, είχε βρεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου όπου και είχε συνομιλήσει τηλεοπτικά με τον πατέρα Αντώνιο.

Η Νίκη Λυμπεράκη  δήλωσε σοκαρισμένη με τις καταγγελίες: «Είναι μία υπόθεση που μας έχει ταράξει όλους, νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος στο άκουσμα αυτή της ιστορίας δεν έχει ταραχθεί εσωτερικά. Η επικαιρότητα δυστυχώς στη χώρα μας είναι γεμάτη με τέτοιες υποθέσεις, φρικώδεις υποθέσεις», ανέφερε στο Live News η Νίκη Λυμπεράκη.

 

 

Γιώργος Λιάγκας: «Ένα θέμα που με ανατριχιάζει»

Το δικό του σχόλιο έκανε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό» ο οποίος στο παρελθόν είχε επισκεφτεί την Κιβωτό του Κόσμου, ως δημοσιογράφος κάνοντας γνωριμίες με τους ανθρώπους που βρίσκονται στις δομές.

«Εδώ υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, ένα θέμα που εάν έχει βάση, πραγματικά μας ανατριχιάζει και ανατριχιάζει και μένα προσωπικά διότι είχα «δεσμούς» πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, όπου και καλύπταμε τα ευεργετήματα μιας ΜΚΟ οργάνωσης, της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικά στις γιορτές δεν υπάρχει εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση που να μην έχει κάνει αφιερώματα, ρεπορτάζ και να μην δώσει τραπεζικούς λογαριασμούς προτρέποντας τον κόσμο να βοηθήσει», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

 

 

 

Ο σχολιασμός της εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και η εμφάνιση του πατέρα Αντωνίου

 

 

Ο σχολιασμός και αποκαλύψεις της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη

 

 

Ο σχολιασμός της εκπομπής #ΑνοιχτήΚοινωνία με καλεσμένο τον ιδρυτή από το Χαμόγελο του παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο

 

 

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις και ο σχολιασμός από την εκπομπή #Αταίριαστοι

 

 

Όσα είπε Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι

 

 

Όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

 

 

Όσα σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen

 

 

 

Άννα Μαρία Βέλλη – Αποσύρει τη δωρεά της στην Κιβωτό του Κόσμου

Η γνωστή Youtuber μαζί με τις Youtubers «Μικρή Ολλανδέζα« και «Fosbloque» είχαν διοργανώσει ένα μεγάλο bazaar με ρούχα και παπούτσια, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η Άννα Μαρία Βέλλη με ανάρτησή της στα social media ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δωρεά και θα ψάξουν να βρουν άλλον φιλανθρωπικό οργανισμό 

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, η Άννα Μαρία Βέλλη αποφάσισε να αποσύρει τη δωρεά που επρόκειτο να κάνει στην ΜΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή Youtuber μαζί με την Μικρή Ολλανδέζα και την Fosbloque είχαν διοργανώσει ένα μεγάλο bazaar με ρούχα και παπούτσια, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Μετά από συνεχείς αναφορές τις τελευταίες μέρες σε περιστατικά κακοποίησης από την Κιβωτό του Κόσμου, επιλέγουμε να αποσύρουμε τη δωρεά μας από τα έσοδα του μπαζάρ γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε οργανισμό που έστω και ως υπόνοια αυτή τη στιγμή δέχεται τέτοιες καταγγελίες.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το που θα διαθέσουμε τελικά τα έσοδα και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να μας προτείνετε οργανισμούς που γνωρίζετε πως ίσως έχουν ανάγκη» έγραψε η Άννα Μαρία Βέλλη.

 

  

 

Ξεσπά ο ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας:

«Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά», έγραψε ο Κώστας Κρομμύδας στο Twitter.

 

 

 

 

 

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα:

«Ας ξεκινήσουμε να ακούμε τα παιδιά που βρίσκονται στις δομές “φιλοξενίας” ενηλικιώνονται (!) μέσα σε αυτές και ουσιαστικά χωρίς φωνή», έγραψε όλο νόημα η ηθοποιός.

 

 

Η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη:

«Απογοήτευση, θλίψη, οργή, δομές που έγιναν για να προστατεύουν τα παιδιά, να μετατρέπονται σε εφιάλτη τους», έγραψε στο instagram η δημοσιογράφος, Δώρα Τσαμπάζη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης