«Λαμβάνω αρνητικά σχόλια ότι είμαι είρωνας και μιλάω άσχημα στους παίκτες...»

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Τάσος Τρύφωνος αποφάσισε να μείνει στην Κύπρο: «Είχα κλείσει πολλούς μήνες απλήρωτος και παράλληλα, είχα καλές προτάσεις από την Κύπρο... και άλλαξα τη βάση μου»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Για όλους και για όλα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Τάσος Τρύφωνος.

Ο ίδιος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι έχει περάσει περίοδος που έχει μείνει απλήρωτος για πολλούς μήνες.

Έχεις φοβίες;

Δεν είχα ποτέ και έχω τώρα. Φοβάμαι πλέον τα αεροπλάνα, ενώ παλιά με ενθουσίαζαν, καθώς και τα θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, ύστερα και από την περιπέτεια που είχε ο πατέρας μου. Επίσης, πια έχω τη φοβία του συνοδηγού, προτιμώνα οδηγώ εγώ το αυτοκίνητο. Έχω το σύνδρομο ελέγχου, είμαι control freak!

Θέλεις γενικότερα να έχεις εσύ τον έλεγχο των πραγμάτων;

Ναι, και στις εκπομπές που κάνω.

Είναι εύκολο για τους γύρω σου;

Όχι ιδιαίτερα.

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να είσαι δίκαιος. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι ομαδικό άθλημα.

Πιστεύω ότι είμαι δίκαιος, ενώ δεν είμαι διπρόσωπος, που επίσης εί ναι σύνηθες σε αυτό το επάγγελμα. What you see is what you get!

Υπήρξαν άνθρωποι στη δουλειά τους οποίους θεωρούσες φίλους και οι οποίοι σε πρόδωσαν;

Συνέβη δυο-τρεις φορές. Άνθρωποι που βοήθησα ή είχα δίπλα μου -δικοί μου άνθρωποι στη δουλειά- έδειξαν αχαριστία. Παρότι δεν πιστεύω πως είμαι αφελής-το αντίθετο-, λέω «κοίτα να δεις, αυτό ισχύει!».

Το 2012 επέλεξες να φύγεις για την Κύπρο. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Απλώς, άλλαξα τη βάση μου. Τότε ήταν στο απόγειο η μη πληρωμή των δεδουλευμένων στα media. Είχα κλείσει πολλούς μήνες απλήρωτος και, παράλληλα, έίχα καλές προτάσεις από την Κύπρο, οπότε είπα να το δοκιμάσω. Αντί να μένω μόνιμα στην Αθήνα και να πηγαινοέρχομαι στην Κύπρο, έκανα το αντίθετο. Έτσι μου έλεγε να πράξω το ένστικτό μου, με το οποίο λειτουργώ πολύ και το οποίο σπάνια με έχει προδώσει. Κι ευτυχώς που το έκανα καθώς μέσω Κύπρου επέστρεψα στην ελληνική τηλεόραση, κι αυτήν τη φορά μπροστά από τις κάμερες. Μέχρι τότε στην Ελλάδα δούλευα πίσω από τις κάμερες.

Ήταν δύσκολο το πρώτο διάστημα στην Κύπρο;

Όχι ιδιαίτερα, διότι δεν πήγα σε έναν άγνωστο τόπο. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τα καλά που μου πρόσφερε. Το σπίτι μου είναι 2-3 λεπτά από τη δουλειά, επομένως έχω μια ποιότητα ζωής σε σχέση με τις μετακινήσεις. Διαθέτω την πολυτέλεια να πηγαίνω το μεσημέρι για λίγο στο σπίτι μου και να ξεκουράζομαι. Βρίσκω τρόπο πάντα, από κάθε κατάσταση, να αποκομίζω τα θετικά. Δεν μετανιώνω που εγκαταστάθηκα στην Κύπρο, παρότι δεν πίστευα ποτέ ότι θα έφευγα από την Αθήνα. Ήταν ο μεγάλος μου έρωτας από τότε που ήμουν μικρός και, πριν ακόμη την επισκεφθώ, ένιωθα ότι είναι η πόλη όπου θέλω να δουλέψω και να ζήσω, να περάσω τη ζωή μου.

Τι λείπει σήμερα από τη ζωή σου;

Χρόνος! Από την άλλη, όμως, δεν θέλω να παραπονιέμαι καθώς, σε δύσκολες εποχές, κάνω δύο καθημερινά τηλεπαιχνίδια, σε δύο χώρες, σε δύο αξιόλογα κανάλια, στην ΕΡΤ1 και στον Alpha Κύπρου, και η ραδιοφωνική εκπομπή μου είναι πρώτη σε ακροαματικότητα, όπως και το ραδιόφωνο που διευθύνω. Δεν έχω κανένα παράπονο. Σκέφτομαι απλώς ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσω να ρίχνω τους ρυθμούς. Φοβάμαι όμως ότι θα μείνω στη σκέψη αφού η μηχανή έμαθε στις πολλές στροφές, είπε ο Τάσος Τρύφωνος στο ελληνικό περιοδικό #Hello.

Ο Τάσος Τρύφωνος στη συνέντευξη στο ελληνικό περιοδικό Hello! και στον Γιάννη Βίτσα και μίλησε για τις μνήμες που έχει από την Κύπρο, μετά την Εισβολή 

‘Ηταν και δύσκολα χρόνια για την Κύπρο αφού ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες της Εισβολής.

Εγώ γεννήθηκα λίγο μετά την Εισβολή. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το συνειδητοποίησα, όταν μας μίλησαν στο νηπιαγωγείο. Έπαθα σοκ, προσπαθούσα να καταλάβω τι σημαίνει το ότι η μισή πατρίδα μου είναι κατεχόμενη. Η δεκαετία του ’80 ήταν η δεκαετία κατά την οποία οι μαθητές έκαναν μαχητικές διαμαρτυρίες και πορείες, ενώ, μετά, όταν πήγα στο στρατό, ήταν δύσκολα, ταραγμένα χρόνια. Δεν είμαι όμως από οικογένεια προσφύγων. Έχω τα βιώματα ενός ανθρώπου που έζησε τα παιδικά του χρόνια τη δεκαετία του ’80 και κατέβαινε στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον του ψευδοκράτους.

Σήμερα πως είναι η συνθήκη στην Κύπρο; Έχεις επισκεφθεί το ψευδοκράτος;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν κατάγομαι από εκεί, είχα μια επιφύλαξη για το τι θα συναντήσω. Έχω πάει δύο φορές: όταν είχαν έρθει κάποιοι φίλοι από την Ελλάδα κι ήθελαν να δουν πως είναι η περιοχή κι όταν έκανα αποκλειστική συνέντευξη στην κόρη του τότε Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις πανέμορφα τοπία και μοναδικούς τόπους, να ξέρεις ότι είναι η πατρίδα σου και να μην μπορείς να ζήσεις εκεί. Επίσης, είναι πολύ θλιβερό να διαπιστώνεις πόσες δεκαετίες πίσω είναι. Στενοχωρήθηκα ακόμα περισσότερο όταν μιλώντας με Τουρκοκύπριους, μου είπαν πόσο άσχημα περνούν και πόσο καταπιεσμένοι νιώθουν από τους εποίκους που έχουν έρθει από την Ανατολία αλλά και από τους Τούρκους. Ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει και δεν θα ήθελα να επαναλάβω, νιώθω περίεργα.

Δείτε όσα είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται, για τον τρόπο που παρουσιάζει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Η Αγγελική Ηλιάδη κατεβαίνει συνυποψήφια με Βέφα Αλεξιάδου & Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές!
Παύλος Σταματόπουλος: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα δεν έμεινα ούτε ένα λεπτό μόνος»
Ατύχημα για τη Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Προσγειώθηκε στο κεφάλι μου... Την έχω ακούσει!»
Στο νοσοκομείο η Μαρία Φραγκάκη – Η φωτογραφία ξαπλωμένη στο κρεβάτι του πόνου
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Έχει αλλάξει η δημοσιότητα την ζωή μου, 100%»
Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Μάστορα και η δημόσια υπόσχεση στη Μαρινέλλα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Όταν έβγαζα πολλά χρήματα από τη δουλειά μου, τα ξόδευα αμέσως…»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Τα ήπιε με τον πατέρα του o James Καφετζής μετά το ναυάγιο στον Ειρηνικό – Η φωτογραφία τους στον Παναμά