Το διαδίκτυο «μαύρισε» με τον χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Tο τελευταίο αντίο

Το νέο μήνυμα της συζύγου του - Τα δάκρυα του Πύρρου Δήμα - Πλημμύρισε το διαδίκτυο με μήνυματα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που αποδείχτηκε περίτρανα, σπουδαίος στη ζωή, σπουδαίος και στο θάνατο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις στα 43 του χρόνια ηττημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου. 

 Σήμερα, Σάββατο 15/10 το τελευταίο «αντίο».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 16:00 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00, η σορός του θα εκτεθεί προς χαιρετισμό.

O ενταφιασμός του θα γίνει στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα παρακάτω ευαγή ιδρύματα: Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

 

 

 

Η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη στάθηκε σαν βράχος στο πλευρό του Ολυμπιονίκη και η απώλεια του βύθισε την γνωστή δημοσιογράφο σε βαρύ πένθος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - «Η σπάνια μορφή καρκίνου στον πνεύμονα διεγνώσθη σε μεταστατικό στάδιο» λέει ο γιατρός του - Λύγισε on air ηΤσιμτσιλή - Ξέσπασε σε κλάματα ο Παναγιώτης Στάθης - Τα λόγια της Σκορδά

 

 

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς», ήταν η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη για τον άνδρα της ζωής της.

 

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

«Κανένα βήμα μου δεν έγινε άσκοπα. Συναντηθήκαμε» έγραψε η Δώρα Τσαμπάζη και συγκίνησε…

 

 

Η είδηση για τον χαμό του δις Ολυμπιονίκη ταε κβον ντο βύθισε στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Πολλά είναι τα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο και παράλληλα να τον αποθεώσουν για όσα κατάφερε να κάνει μέχρι σήμερα.
 
Κ. Μητσοτάκης: «Υπέροχος αθλητής και τρυφερός οικογενειάρχης ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης»

 

 

 

Μεταξύ αυτών και η Μαρία Κορινθίου, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής 14/10 δημοσίευσε κάποια instastories στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μέσα από τα οποία παρότρυνε του διαδικτυακούς της φίλους να διαβάσουν ένα συγκλονιστικό μήνυμα που είχε γράψει ο ίδιος σε πρότερο χρόνο στην οποία περιέγραψε την περιπέτειά του με τον καρκίνο.

«Μόλις διάβασα την επιστολή του Νικολαΐδη. Μετά από αυτό τι; Τι έχει σημασία τελικά σε αυτή τη ζωή; Τα λέει όλα σε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα. Είναι απίστευτο, δεν μπορώ να συνέλθω, διαβάστε το, διαδώστε το, μοιραστείτε το, κάντε το δικό σας. Τα λόγια αυτά υιοθετήστε τα» ακούγεται να λέει στο βίντεο η Μαρία Κορινθίου. 

 

 

 

Με τρεμάμενη φωνή και κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να πνίξει τη συγκίνησή της, η Ελένη Τσολάκη θέλησε να εκφράσει δημόσια όλα όσα ένιωθε μετά την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, εκφράζοντας συγχρόνως και τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα παιδιά του. 

«Μάθαμε τον τραγικό χαμό του αθλητή μας, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ένας άνθρωπος στα 43 του που ξαφνικά έχασε τη μάχη για τη ζωή, ένας άνθρωπος που εγώ είχα τη χαρά να συναντήσω στα μικρά μου χρόνια στην Θεσσαλονίκη αλλά και να αποτελέσει το πρότυπό μου γιατί όταν ο Αλέξανδρος πήγαινε στις Ολυμπιάδες και έφερνε τα μετάλλια εγώ έκανα πρωταθλητισμό σε αυτό το άθλημα και ήταν αφίσα στο δωμάτιό μου. Έπειτα εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν εκπληκτικό οικογενειάρχη. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Δώρα, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Θα ξεκινήσουμε την εκπομπή με την ελπίδα να έρθουν καλύτερες μέρες…».

 

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έγραψε στους προσωπικούς τους λογαριασμούς:

«Δε νομίζω να έμεινε κανείς ασυγκίνητος από τον αποχαιρετισμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σήμερα. Μαζί με την στενοχώρια της είδησης του θανάτου του όλοι υποκλινόμαστε στο ήθος και την δύναμη της ψυχής του.»

 

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης συγκλονισμένος με τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θέλησε να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιονίκη Τάε Κβον Ντο μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

O Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έγραψε: «Δεν ξέρω πότε ένιωσα τελευταία φορά έτσι. Σαν να τρώω μια κλωτσιά ταεκβοντο στο στομάχι. Αυτή ίσως είναι η πιο γερή κλωτσιά που έδωσε ποτέ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που, ακόμη και με τον τραγικό του θάνατο, μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, σκαρφαλώνοντας σε ένα ακόμη βάθρο. Στο πιο ψηλό. Σε εκείνο της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων μας. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

 

 

Συγκλονισμένοι οι Έλληνες αθλητές, πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη με σπαρακτικά μηνύματα και σπάνιες φωτογραφίες τους μέσα από τα social media.

  • Πύρρος Δήμας

 

 

Καλεσμένος στην εκπομπή #Στούντιο4 βρέθηκε την Παρασκευή 14/10 ο Πύρρος Δήμας. 

Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μεταξύ άλλων μίλησε για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που από το πρωί έχει βυθίσει στη θλίψη όλο τον αθλητικό χώρο.

«Μέχρι το 2012 στο Λονδίνο, ήμασταν μαζί με τον Αλέξανδρο. Ήταν το καλύτερο παιδί, αυτό θέλω να πω μόνο. Με θαύμαζε, ήταν πάντα με το χαμόγελο, με την ευγένειά του. Το 2004 ήμασταν μαζί στο Ολυμπιακό χωριό, πήρε το μετάλλιό του, πήρε το αίμα του πίσω γιατί στο Σίδνεϋ είχε σπάσει το πόδι του», είπε αρχικά ο Πύρρος Δήμας. 

«Ζήσαμε πολλές στιγμές μαζί με τον Αλέξανδρο, με έπαιρνε τηλέφωνο με ρώταγε για τη γυναίκα μου, για τα παιδιά μου, πολύ γλυκό παιδί. Όταν σηκώθηκα το πρωί να ετοιμάσω τον Νικολάκη για το σχολείο, είναι στενάχωρο πολύ. Με πήρε και η Δώρα τηλέφωνο και μου ζήτησε να πω δύο λόγια αύριο στην κηδεία. Δεν μπορώ ούτε να πάω στην κηδεία, γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να το περάσω αυτό ξανά. Ελπίζω να μην τύχει σε κανέναν αυτό», συμπλήρωσε ο Πύρρος Δήμας ξεσπώντας σε κλάματα.

 

 

 

  • Βούλα Πατουλίδου

Η Βούλα Πατουλίδου, συντετριμμένη για την τεράστια απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 42 ετών, έχοντας δώσει άνιση μάχη, για δύο χρόνια με τον καρκίνο, φιλοξενούμενη στην εκπομπή #ΤώραΜαζί στο Open, μίλησε για τον σπάνιο χαρακτήρα του, το ήθος του και την αγωνιστικότητά του.

Συντετριμμένη από τον χαμό του Αλέξανδρου, η Βούλα Πατουλίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τελευταίο διάστημα πριν φύγει από τη ζωή, τονίζοντας πως όσο σπάνιος ήταν ο καρκίνος που είχε, άλλο τόσο σπάνιος ήταν ως άνθρωπος εκείνος.

«Μας είχε προϊδεάσει για το τέλος» είπε φανερά συγκινημένη η Βούλα Πατουλίδου και συνέχισε: «Όλοι όμως περιμέναμε το θαύμα».

 

 

 

  • Βούλα Κοζομπόλη

 

 

 

  • Έλλη Μυστακίδου

 

 

 

  • Σοφία Μπεκατώρου

 

Σε μία περίοδο όπου έχουμε φρίξει από τα εγκλήματα βίας που εξελίσσονται δίπλα μας και εμείς συνεχίζουμε να "κοιμόμαστε", ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης μπαίνει πάλι μπροστά. Μέσα από τον προσωπικό του Γολγοθά μας υπενθυμίζει τη σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της σημασίας να είμαστε παρόντες στη ζωή βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω μας, όπως έκαναν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για αυτόν. Έφυγε μαχητής, αφήνοντας στην οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς ένα μήνυμα που εύχομαι να μην ξεχάσουμε γρήγορα.."Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου", έγραψε..

Η κοινωνική αλλαγή είναι ομαδικό άθλημα και χρειαζόμαστε όλοι!

 

 

 

  • Μιχάλης Μουρούτσος

Αδερφέ μου καλό ταξίδι. Ήσουν από την ώρα που γεννήθηκες μέχρι αυτή την μαύρη μέρα ένας μαχητής. Ξεκινήσεις από το μηδέν και έφτασες στην κορυφή των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου. Είμαι τυχερός που έζησα δίπλα σου την μεγαλύτερη αθλητική πορεία σου. Από το 1996 που γνωριστήκαμε, ζήσαμε μαζί παρά πολλές στιγμές. Ευχάριστες , χαρούμενες , δύσκολες, αστείες, στενάχωρες αλλά πάντα συνοδοιπόροι στο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά θα σταματήσω εδώ. Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια σου. Σε ευχαριστούμε για όλα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Να μας προσεχείς τώρα από ψηλά. Σαγαπω αδερφέ μου.

 

 

  • Κλέλια Πανταζή

Η φιλία μου με τον Αλέξανδρο μετρά από την ημέρα που πήρα το Ολυμπιακό μετάλλιο…

Ήταν το βράδυ της συνέντευξης μας στην ΕΡΤ, που έπαιξαν σε βίντεο την ανασκόπηση της ημέρας και είδα τον Αλέξανδρο να φωνάζει «Μαμά μου! Μαμά μου το έσπασα» και να είναι στο ταπί πεσμένος..

Στα παιδικά μου μάτια, φαντάζεστε πως φάνηκε όλο αυτό..

Το πρώτο πράγμα που έκανα λοιπόν μόλις γύρισα στο Ολυμπιακό χωριό, ήταν να ψάξω να βρω αυτόν τον Έλληνα αθλητή..

Και τον βρήκα! Σε ένα καροτσάκι..

Αυτό ήταν! Κουμπώσαμε!

Εγώ τον έκανα βόλτες στο χωριό με το καροτσάκι και εκείνος μου έκανε «πλάτες», αν τυχόν μας έβλεπε κάποιος, έπαιρνε εκείνος την γρανίτα λεμόνι που έτρωγα στα χέρια του..

Εννοείται πως σε όλη την διάρκεια της επιστροφής από Αυστραλία, την πέρασα δίπλα του, συγκεκριμένα στον διάδρομο του αεροπλάνου, για να του κάνω παρέα..

Και εκεί μου έγραψε μια αφιέρωση στο ημερολόγιο που κρατούσα εκείνες τις ημέρες..

Το αστείο μας ήταν, όταν τον είδα πρώτη φορά όρθιο, πως αν ήξερα πόσο ψηλός είναι, δεν θα του μιλούσα ποτέ..

Πραγματικά δίπλα του φαινόμουν σαν την μικρή αδερφή του..

Το 2004.. όταν η Άννη ήταν στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας και με πήρε τηλέφωνο ένα βράδυ να μου πει ότι πεινάει.. ο πρώτος που σκέφτηκα ήταν ο Αλέξανδρος..

Τον κάλεσα και μέσα σε λίγα λεπτά είχε κρύψει ένα γιαουρτάκι και ένα μήλο στο φυσικοθεραπευτήριο του χωριού και μου είπε να ειδοποιήσω την Άννη να πάει..

Ήταν το δικό του μήλο και το δικό του γιαούρτι που στερήθηκε για να φάει η αδερφή μου, αφού και για εκείνους το πρόγραμμα ήταν αυστηρό και εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να πάει στο εστιατόριο να της φέρει τίποτα άλλο..

Εννοείται πως την ημέρα που αγωνίστηκε και πήρε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, ήμουν μέσα στο στάδιο και ζητωκραύγαζα σαν τρελή με περηφάνια για εκείνον..

Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν ήρθε και στο σπίτι μας στο Τάρτι και τον φιλοξενήσαμε, για να πάμε μαζί στον Ταξιάρχη να κάνει το τάμα του που πήρε το Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

 

  • Άννυ Πανταζή

 

 

  • Μάριος Καπότσης

 

 

  •  Πηγή Δεβετζή

 

  

 

  • Φανή Χαλκιά

 

 

 

  • Άννα Κορακάκη

 

 

  • Αλέξης Παππάς

 

 

 

 

  • Σάννυ Μπαλτζή

 

 

 

  • Ελίζαμπεθ Ελέτσι

 

 

 

  • Γρηγόρης Γκουντάρας

 

 

 

 

  • Μαρία Νικόλτσιου

 

 

 

 

  • Κατερίνα Καινούργιου

 

 

 

  • Αναστασία Περράκη

 

 

 

 

  • Θανάσης Βασιλάκος

 

 

 

  • Μαρία Μπεκατώρου

 

 

 

  • Έλενα Ράπτη

 

 

 

  • Νίνα Λοτσάρη

 

 

 

 

  • Γιώργος Τσαλίκης

 

 

 

  • Σόφη Πασχάλη

 

 

  • Χριστίνα Βραχάλη

 

 

 

 

  • Λάκης Λαζόπουλος

 

 

 

  • Χάρης Γιακουμάτος

 

 

 

  • Νίκη Σερέτη

 

 

 

 

  • Δέσποινα Καμπούρη

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»