Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

«Η πανδημία έφερε στο φως τη βαθιά κοινωνική μας νοσηρότητα»

  07/10/2022 09:29
«Η πανδημία έφερε στο φως τη βαθιά κοινωνική μας νοσηρότητα»

«Η πανδημία έφερε στο φως τη βαθιά κοινωνική μας νοσηρότητα»

  07/10/2022 09:29

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Αυτά που ήρθαν στο φως είναι σοκαριστικά & αδιανόητα. Δεν ξέρω τι νόημα έχει να παριστάνεις τον καλλιτέχνη»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η κορυφαία Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ελληνικό περιοδικό #Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή τη σειρά της ΕΡΤ, #Φλόγα&Ανεμος.

Η σημαντική ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου.

Τα τελευταίο δύο χρόνια πολλοί συνάδελφοι σας κατήγγειλαν μια σειρά κακοποιητικών συμπεριφορών στους κόλπους του θεάτρου. Φανταζόσασταν ότι υπήρχαν τόσο βάναυσες συμπεριφορές από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου της τέχνης απέναντι σε συναδέλφους τους;

Αυτά που ήρθαν στο φως είναι σοκαριστικά και αδιανόητα. Είναι ανεπίτρεπτο να ασχολείσαι με την τέχνη και να μην έχεις καταφέρει να διαχειριστείς τα σκοτάδια σου. Τα μεγάλα κείμενα υποτίθεται ότι μας βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του ανθρώπου, την αυτογνωσία και τη βελτίωση μας. Αν δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά, δεν ξέρω τι νόημα έχει να παριστάνεις τον καλλιτέχνη.

Ελπίζω τουλάχιστον όλο αυτό να γίνει αφορμή για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους – από την πολιτική μέχρι το μαγαζάκι της γειτονιάς – , να τελειώνουμε πια με τη βία, τις σεξουαλικές επιθέσεις, τη φυλετική ανισότητα, τον σεξισμό, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, τις προσβολές, το bullying.

Η πανδημία έφερε στο φως την αδυναμία μας ως είδους, τη βαθιά κοινωνική μας νοσηρότητα αλλά και την επιτακτική ανάγκη για ριζικές αλλαγές. Ας αφήσουμε πια πίσω μας κάθε άσχημο, αρνητικό και επώδυνο και ας προσπαθήσουμε πάση θυσία να στηρίξουμε το καινούριο που έρχεται και που πρέπει επιτέλους να αφήσουμε να εδραιωθεί.

4343676839111858 ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας