Η Gigi Hadid «σφάζει» τον Kanye West για το #BlackLivesMatter: «Είσαι γελοίος»

Το μοντέλο απάντησε στον ράπερ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του  ότι το #BlackLivesMatter ήταν μία απάτη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Στην αντεπίθεση πέρασε η Gigi Hadid, η οποία «έσφαξε» τον Κanye West μετά τις δηλώσεις του για υποτιθέμενη απάτη του #BlackLivesMatter.

Για τον ράπερ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, φαίνεται πως και οι «ζωές των λευκών έχουν σημασία» ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί με τη μπλούζα που επέλεξε να φορέσει στην Εβδομάδα Μόδας.

 

 

Ο 45χρονος πρώην σύντροφος της Κim Kardashian στην επίδειξη της νέας καμπάνιας των #Yeezy εμφανίστηκε με ένα μαύρο φούτερ το οποίο έγραφε #WhiteLivesMatter με το πρόσωπο του Πάπα στο μπροστινό μέρος και τις ίδιες σαγιονάρες με στρας που φόρεσε την περασμένη εβδομάδα στην επίδειξη μόδας του οίκου #Burberry στο Λονδίνο.

 

 

Εκτός του Κanye West, μπλούζες με το #WhiteLivesMatter στην πλάτη φορούσαν αρκετά μοντέλα, αλλά και η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντας Όουενς.

 

 

 

Η κίνησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media και στον Τύπο και επανήλθε στο Instagram του, με μία νέα ανάρτηση. Απευθυνόμενος στους 17 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Κanye West έγραψε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το #BlackLivesMatter ήταν απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ».

 

Η κίνηση και οι δημοσιεύσεις του Ye που έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου έχουν πλέον διαγραφεί από τα κοινωνικά δίκτυα, παρ' όλα αυτά η οργή όσων παρακολούθησαν τις προκληκτικές αναρτήσεις του, παραμένει ορατή.

Πρώτη από όλους η Gabriella Karefa Johnson, συντάκτρια της #Vogue, απάντησε στον Ye και κατέκρινε ανοιχτά τις δηλώσεις του, μέσω Instagram Stories.

Ο πρώην σύζυγος της Κim Kardashian αμέσως έριξε τα πυρά του στη μαύρη γυναίκα και μάλιστα προχώρησε σε χλευαστικά σχόλια.

Ο γιός του Will Smith, Jaden που ήταν στην επίδειξη έφυγε επιδεικτικά αναρτώντας στο twitter το ιστορικό σύνθημα του κινήματος Black Lives Matter.

Η Gigi Hadid, της οποίας το ειδύλλιο με τον Leonardo DiCaprio έχει συγκεντώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και «επιτέθηκε» στον ράπερ και είπε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να είχες λίγο από το μυαλό της, όμως δεν έχεις ιδέα. Μόνο αυτή θα μπορούσε να σε σώσει. Είσαι νταής και γελοίος».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Μάλιστα σε άλλο story της το μοντέλο συμπλήρωσε με μία φωτογραφία της Gabriella Karefa Johnson: «Είσαι μια από τις πιο σημαντικές φωνές στη βιομηχανία της μόδας και θα μπορούσες να σχολίασεις με πολλούς και διαφπρετικούς τρόπους αυτόν τον επαίσχυντο άνθρωπο».

 

Το διάσημο μοντέλο διατηρεί φιλική σχέση με την Gabriella Karefa Johnson, αναδημοσίευσε μία σειρά από κείμενα υποστηριστικά προς τη συντάκτρια της #Vogue. Άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν σε ένα εξώφυλλο της Hadid τον Μάρτιο του 2021.

 

 

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του στο παρελθόν

Παρά το γεγονός ότι το hashtag με το σλόγκαν #BlackLivesMatter λειτουργεί μέχρι και σήμερα ως υπενθύμιση για την ανισότητα εξακολουθεί να υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα, ο Γουέστ εξέπληξε τους θαυμαστές του, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος εκπροσωπεί τους μαύρους καλλιτέχνες της ραπ μουσικής.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ράπερ δείχνει την αποστασιοποίησή του από το διεθνές ακτιβιστικό κίνημα, προερχόμενο από την αφροαμερικανική κοινότητα, που εκστρατεύει ενάντια στη βία και τον συστημικό ρατσισμό προς τους μαύρους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τον Μάιο του 2018 σχετικά με την υποστήριξή του στον Τrump, ο Ye είπε: «Ο ρατσισμός δεν είναι για μένα το σπάσιμο της συμφωνίας. Αν ήταν έτσι, δεν θα έμενα στην Αμερική».

Το 2018, ο Kanye West είπε πως πίστευε ότι 400 χρόνια σκλαβιάς «ήταν μια επιλογή». Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που είχε κάνει στο #TMZ είχε αναφέρει: «Όταν ακούς για 400 σκλαβιάς… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή. Ήσουν εκεί για 400 χρόνια. Είναι σαν να είμαστε ψυχικά φυλακισμένοι».

Αργότερα, ζήτησε ζήτησε συγγνώμη για αυτές τις δηλώσεις, αλλά τις περιέγραψε επίσης ως παράδειγμα «ελεύθερης σκέψης».

 

 

Το #BlackLivesMatter

Το #BlackLivesMatter εδραιώθηκε ως το σύνθημα κατατεθέν για τη φυλετική ανισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2013, μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του Τρέιβον Μάρτιν από τον Τζορζτ Ζίμερμαν και είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Ο ρόλος του κινήματος ήταν βασικός σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν με τη δολοφονία του George Floyd από τον αστυνομικό.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Ζαφείρης Μελάς: «Απρόβλεπτος είναι ο Σταμάτης! Δεν είναι η πρώτη φορά που με φίλησε! Ήταν πάρα πολύ καλό!»
O Αlec Baldwin έσπασε το κινητό παρεμβατικής γυναίκας που τον παρενοχλούσε προκαλώντας τον επίμονα
Η Celine Dion, επέστρεψε με μια τόπλες φωτογράφιση στην #Vogue – Όσα είπε για την ασθένειά της
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Παίζω σε παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Με στενοχωρεί, το ζω πρώτη φορά!»
Δημήτρης Παπανικολάου για τον αυτισμό: «Δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε να μας αποκαλούν super ήρωες»
Αμάντα Μανωλάκου: «Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι»
Αρετή Πασχάλη: «Δεν είχα καμία σύνδεση με το μωρό μου, δεν μπορούσα να βρω νόημα στη ζωή»