Ο Καφετζόπουλος ξεσπά κατά Εθνικού: «Αισθάνομαι σαν να με έφτυσαν κατάμουτρα»

Σε ένα απίστευτο ξέσπασμα προχώρησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος μέσω ανάρτησης του - Η απάντηση του διευθυντή του Εθνικού θεάτρου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι πρότεινε στο Εθνικό Θέατρο να ανεβάσει το έργο του Όρσον Ουέλς,«Μόμπι Ντικ – δοκιμή», η οποία δεν έγινε δεκτή και το θέατρο ανακοίνωσε το πρόγραμμά του, ενώ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχο εκ των υστέρων.

«Σιχαίνομαι. Αυτούς που κλαίγονται και παραπονιούνται. Σήμερα θα σιχαθώ τον εαυτό μου αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν μπορώ να το αφήσω έτσι αυτό. Κλείνω πενήντα χρόνια από τότε που πρωτοπάτησα στη σκηνή του θεάτρου. Δεν έχω εργαστεί/συνεργαστεί ποτέ με καμία κρατική σκηνή. Δεν μου προτάθηκε ποτέ. Εφέτος αποφάσισα και πρότεινα εμπρόθεσμα στο Εθνικό Θέατρο να ανεβάσω και να παίξω το έργο του Όρσον Ουέλς (ναι, του Orson Welles), «Μόμπι Ντικ – δοκιμή». Προσαρμογή απο το σημαντικότερο (ομώνυμο) μυθιστόρημα της Αμερικανικής λογοτεχνίας γραμμένο απο τον Χέρμαν Μέλβιλ. Σε μετάφραση Α. Κ. Χριστοδουλου (που υμνήθηκε από τη λογοτεχνική κριτική).

Με μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη, φώτα του Λευτέρη Παυλόπουλου, κίνηση της Αγγελικής Στελλατου – μεταξύ άλλων συντελεστών. Τους αναφέρω διότι μου έκαναν την τιμή. Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε το πρόγραμμα του και ο διευθυντής του με πήρε τηλέφωνο (εκ των υστέρων) να μου πει μερικά απο αυτά τα τα ακατανόητα που λεν οι άνθρωποι τέτοιες στιγμές. Σιχαίνομαι λοιπόν. Αλλά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι αυτό. Αισθάνομαι σαν να με έφτυσαν κατάμουτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

 

Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου σχολίασε την ανάρτησή του ηθοποιού αναφέροντας:

«Αγαπητέ κύριε Καφετζόπουλε, συναντηθήκαμε στο γραφείο μου στις 26 Μαΐου 2022 και μου κάνατε ομολογουμένως μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη σαιζόν 2023-24. Η συνάντησή μας έγινε 14 μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου, στις 12 Μαΐου 2022, όπου ανακοινώσαμε όλο το ρεπερτόριο και τους σκηνοθέτες της χειμερινής περιόδου για τη σαιζόν 2022-23.

 

  

 «Γιατί αφήνετε να εννοηθεί κύριε Καφετζόπουλε ότι σας έδωσα αρνητική απάντηση αφού ανακοίνωσα τον προγραμματισμό, κάτι που αν ίσχυε θα ήταν φυσικά απαράδεκτο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η πρότασή σας αφορούσε τη μεθεπόμενη σαιζόν 2023-24 και όχι την ερχόμενη περίοδο 2022-23 για την οποία ανακοίνωσα τον λεπτομερή προγραμματισμό. Σας έδωσα πολύ έγκαιρα μια απάντηση για την πρότασή σας, όπως και σε όλους τους άλλους συναδέλφους σκηνοθέτες, τήρησα την υπόσχεσή μου να σας δώσω μια απάντηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Προφανώς η επιλογή των προτάσεων είναι υποκειμενική και δεν μπορούν να ενταχθούν όλες οι ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η κριτική για τις επιλογές είναι φυσικά καλοδεχούμενη, αλλά παρακαλώ να μην αναφέρονται ανακρίβειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις» διευκρινίζει ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης σκηνής της χώρας.

 

 

Με νέα δημοσίευση που έκανε ο Αντώνης Καφετζόπουλος εξέφρασε τη διάθεση να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση αρνούμενος να δηλώσει την οποιαδήποτε συγγνώμη. «Οχι και να ζητήσω και συγνώμη… Οχι, να περιμένω την «επετηρίδα» – τα είπαμε, εβδομήνταένα, τα πενήντα στο θεατρο, καμμία συνεργασία με το κράτος. Όλη η ντροπή δική του(ς)».

 

 

  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν έμαθα την καταγγελία βιασμού εις βάρος μου, ήταν κεραυνός εν αιθρία»
Το πρώτο μήνυμα του Δημήτρη Δερματά μετά το τροχαίο και το χειρουργείο
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Γιάννης Ξανθόπουλος ανάρτησε το πρώτο του βίντεο 1,5 μήνα μετά το θανατηφόρο τροχαίο
Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν με αποδέχθηκε… έλεγε αν σου βγει έτσι ο γιος, να τον σφάξεις»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Μαρία Αντωνά και Άρης Σοϊλέδης ανταλλάζουν αναρτήσεις όλο νόημα μετά τον... χωρισμό τους
Γιώργος Καραμίχος: «Συνεχίζω τη θεραπεία μου για τον καρκίνο για λίγο ακόμα»
Γιώργος Θεοφάνους: «Είμαι παραδοσιακός, την Κυριακή θέλω να τρώμε κοτόπουλο με πατάτες, είμαι & της εκκλησίας»
Η δημόσια αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη, στις φήμες περί ντόπινγκ του συντροφου της, Φώτη Ιωαννίδη