Η απάντησή του Χρήστου Βασιλόπουλου μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων του

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος αναζητά ηθοποιούς χωρίς αμοιβή – Έντονη αντίδραση από ηθοποιούς με πρώτο τον Σπύρο Μπιμπίλα

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Με ανάρτηση στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας προτρέπει τους νέους ηθοποιούς να μην εργάζονται ποτέ χωρίς χρήματα. «Μη καταδεχτείτε τέτοιο εξευτελισμό. Φερθείτε σαν επαγγελματίες».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Χρήστος Βασιλόπουλος με ανάρτησή του αναζητά νέους ηθοποιούς για να αναλάβουν βοηθητικό ρόλο χωρίς ωστόσο να αμείβονται.

 

​Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξέσπασε μέσω facebook: «Συνάδελφοι. Ποτέ να μη δουλεύετε χωρίς χρήματα απλά για να βρεθείτε πάνω σε μια σκηνή ή μπροστά σε μία κάμερα. Είναι ότι πιο αντισυναδελφικό μπορείτε να κάνετε. Ακόμα και να έχετε απο άλλη πηγή χρήματα μη καταδεχτείτε να σύρετε στη πλάτη σας το κάρο μιας παράστασης, μιας ταινιας, ή ενος σήριαλ. Μη καταδεχτείτε τέτοιο εξευτελισμό. Φερθείτε σαν επαγγελματίες»,  έγραψε, μεταξύ άλλων.

 

Έντονη όμως είναι και η αντίδραση του Σίλα Σεραφείμ ο οποίος αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram την ανάρτηση του Χρήστου Βασιλόπουλου σημειώνοντας,  «Διόρθωση, ζητούνται κοροϊδα ηλικίας 25/70»

  

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου μίλησε το πρωί στην εκπομπή #MegaΚαλημέρα θέλοντας να σχολιάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση του συναδέλφου της ενώ ρωτήθηκε και η ίδια αν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

«Δεν θα ανταποκρινόμουν ποτέ σε μια τέτοια αγγελία, ούτε στα πρώτα μου χρόνια. Εύχομαι στον κύριο Βασιλόπουλο καλή σταδιοδρομία, τον είχα σε εκτίμηση. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Κανείς να μην πάει και για κανέναν λόγο», είπε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου. 

«Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο. Άλλο να παλεύουμε όλοι μαζί για κάτι και άλλο να σε καλούν σε μια επαγγελματική δουλειά, χωρίς αμοιβή. Με τις δυνάμεις μας θα κάνουμε καριέρα. Δεν ήταν λάθος διατύπωση, αυτά συμβαίνουν. Τα πράγματα αγριεύουνε και εμείς πρέπει να δυναμώνουμε», πρόσθεσε η Ελένη Γερασιμίδου.

Μετά την Ελένη Γερασιμίδου και ο Σωτήρης Χατζάκης εξέφρασε την δική του άποψη για το ζήτημα της δωρεάν εργασίας.

«Αυτό το περιστατικό είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τα εργασιακά θέματα του χώρου που είναι καυτά. Η ανάρτηση αυτή με βάζει σε σκέψεις και θα ‘θελα να ξέρω ποιος είναι ο παραγωγός που κάνει αυτή την παραγωγή και πώς δεν ξέρουν ότι με το που κάποιος πάει να εργαστεί, ότι υπάρχουν θεσμικοί μηχανισμοί όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, που κινητοποιούνται» σημείωσε αρχικά ο Σωτήρης Χατζάκης.

«Δεν είναι ότι πάω να κάνω εθελοντική εργασία για τη χελώνα καρέτα καρέτα, είναι ότι πάω να εργαστώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Εγώ λέω σε αυτά τα παιδιά που έχουν μία απελπισία: Μην πάτε παιδιά! Δεν χρειάζεται να πάτε!» πρόσθεσε ο Σωτήρης Χατζάκης.

 

 

Tη δική του ξεκάθαρη απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από μια δημοσίευσή του μέσω της οποίας αναζητούσε ηθοποιούς για ένα νέο πρότζεκτ στο οποίο όμως δε θα δίνοντας καμία αμοιβή έδωσε  ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Βασιλόπουλος: «Ο πατέρας μου πέθανε στη φυλακή και δεν τον γνώρισα»

 

Συγκεκριμένα, μετά τα δεκάδες αρνητικά σχόλια που έλαβε κάτω από την ανάρτησή του ο Χρήστος Βασιλόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως κανείς δεν θα πληρωθεί από τη συγκεκριμένη δουλειά, ούτε καν ο ίδιος και πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να λάβει μέρος, επομένως δεν καταλαβαίνει και γιατί τόσος ντόρος.

 

 

«Να σας ενημερώσω εσάς που στάζει φαρμάκι το στόμα σας ότι ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας από την ομάδα σκηνοθεσίας και παραγωγής θα πληρωθεί. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να λάβει μέρος και είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού είναι η ντροπή και πού το λάθος. Ίσα ίσα, όσοι θα συμμετάσχουν στο γύρισμα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια γνωριμία με τον σκηνοθέτη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω ότι ακόμα και σήμερα, όταν στέλνω τις ακροάσεις μου στους σκηνοθέτες, καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα, δεν πληρώνομαι ούτε κι εγώ». έγραψε ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

  

 «Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει, ούτε να κάνει πρόβες τσάμπα, ούτε να δουλεύει τσάμπα σε κανονικό γύρισμα σειράς ή στο θέατρο. Εδώ λοιπόν, μιλάμε για ένα μικρό γύρισμα τύπου, μιας ώρας, μιάμιση, στην οποία ο ηθοποιός - σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στον σκηνοθέτη. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο όλη αυτή η ανθρωποφαγία. Δεν ανάρτησα αυτό το ποστ με σκοπό να εκμεταλλευτώ κανέναν, ίσα ίσα. Πιστεύω ότι όποιος έρθει θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να εξελιχθεί. Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω σχόλια νεαρών συναδέλφων, αλλά και πιο έμπειρων, γεμάτα χολή και αρνητισμό. Λυπάμαι για την κουλτούρα και την ανθρωποφαγία της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αν είχε αναρτήσει την συγκεκριμένη ανάρτηση κάποιος σκηνοθέτης ή casting director, θα τρέχανε όλοι αυτοί οι ψωνισμένοι ηθοποιοί που έκαναν μια καλοκαιρινή επιτυχία και λένε το μακρύ και το κοντό τους, να αφήσουν βιογραφικό. Αν σας πω πόσες ώρες έχω δουλέψει τσάμπα και δουλεύω ακόμα τσάμπα σε αυτή τη δουλειά, θα κλάψετε. Δεν κάνουμε μια δουλειά γραφείου, στην οποία έχεις εργοδότη. Όταν θα στείλω την ακρόασή μου στον τάδε σκηνοθέτη, έχω βάλει κι εγώ τον χρόνο μου, τζάμπα. Κανείς όμως, δεν μου εγγυάται ότι θα κλείσω τη δουλειά. Εγώ λοιπόν, τι θα έπρεπε να λέω; Αααα, όχι θα με πληρώσετε για τον χρόνο μου που ξόδεψα για την ακρόαση, αλλιώς δεν την κάνω. Ξυπνήστε, λοιπόν, ξυπνήστε!».

 

Το πρωί της Παρασκευής 23/9, ο Χρήστος Βασιλόπουλος προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση σχετικά με το κάστινγκ χωρίς αμοιβή, αποκαλύπτοντας πως οι θέσεις καλύφθηκαν και ότι το post δεν σβήστηκε, αλλά… «έκλεισε».

«Το κάστινγκ που ανέβασα στο facebook σχετικά με ένα μελλοντικό πρότζεκτ έκλεισε και είμαστε καλυμμένοι. Το ποστ υπάρχει ακόμα, δεν κατέβηκε, απλά έκλεισε λόγω μεγάλης προσφοράς ηθοποιών. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και κυρίως τους δημοσιογράφους για τη θετική τους ενέργεια, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δουλειά των ηθοποιών εκ των έσω» έγραψε ο ηθοποιός στο instagram.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για την πρώτη της ερωτική επαφή: «Μετά από 2,5 εβδομάδες χωρίσαμε»
Αλέξης Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας»
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν