Ανείπωτος πόνος στoν αποχαιρετισμό της Μάρθας Καραγιάννη στο Α’ Νεκροταφείο

Θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία της «γοργόνας» του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρθας Καραγιάννη - Συντετριμμένος στην κηδεία ο πρώην σύντροφός της Βασίλης Κωνσταντίνου - Δημήτρης Σούρας: «Η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν άθεη»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος που τη λάτρεψε από τη μακρά κινηματογραφική και θεατρική της πορεία την αποχαιρετούν στο «ύστατο χαίρε». Η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η σύζυγός του ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο νεκροταφείο. Εκεί ήταν και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν, επίσης, το «παρών» ο Νίκος Γαλανός, ο Θάνος Καλληώρας με τη σύντροφό του, η Άννα Φόνσου με τη Μαίρη Βιντιάδου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Μάκης Δελαπόρτας και η Αλίκη Κατσαβού με τον γιο της, Φοίβο Βουτσά.

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, σε στενό κύκλο θα λάβει χώρα στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας η αποτέφρωση της ηθοποιού, όπως ήταν η τελευταία της επιθυμία.

 

 

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πρώην σύντροφος της ηθοποιού για 12 χρόνια μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για την Μάρθα Καραγιάννη.

«Εγώ τη Μάρθα τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση για τη ζωή» δήλωσε από την πλευρά του εμφανώς συγκινημένος ο πρώην σύζυγός της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου. 

 

 

Δήλωση Ζωζώς Σαπουντζάκη

«Κάναμε όνειρα μάζι, με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη της. Στην τελευταία μας συνάντηση δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά στο κρεβάτι που ήταν. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμαστε με τη Μάρθα. Να με περιμένει».

 

 

 

Δήλωση Αλικης Κατσαβού 

«Ένα μέλος της οικογένειας μου χάθηκε. Είμαστε εδώ για να την χαιρετίσουμε και εγώ και ο Φοίβος. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν ήθελα να φέρω τον Φοίβο, ρωτήθηκε και σεβάστηκα την επιθυμία του, γιατί ήθελε να έρθει να χαιρετήσει και να δώσει λουλούδια, στην νονά του. Θα θυμόμαστε ατέλειωτες στιγμές γέλιου και χαράς, με το χιούμορ της το αστείρευτο, τις ατάκες, τις αστείες της ιστορίες με τον Κώστα. Κόβανε και ράβανε…»

 

 

 

Δήλωση Μάκη Δελαπόρτα

 «Είμαι συντετριμμένος που αποχαιρετώ μια φίλη ζωής, δεν ήταν μια συνάδελφος αλλά μια φίλη της καρδιάς μου από μικρό παιδί δίπλα της. Η Μάρθα ήταν ένας βαθιά φιλοσοφημένος άνθρωπος, ήξερε πότε έπρεπε να αποσυρθεί και να αφήσει χώρο στη νέα γενιά. Πολύ συνειδητά και με αξιοπρέπεια έμεινε σπίτι. Από εκεί και πέρα το ότι έγινε ξαφνικά ο θάνατός της ήταν για εμάς κάτι αναπάντεχο».
 
 

 

Δήλωση Σπύρου Μπιμπίλα
 
«Για μένα ήταν ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος άνθρωπος σπάνια βρίσκεται. Τα μηνύματα που έστειλε και δεν ήξερε ο κόσμος είναι μεγάλο μήνυμα: Η φιλανθρωπία και η φιλοζωία της. Η αναζήτηση για το μετά. Ήταν μια από τις πιο επιστήθιες φίλες και δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμασταν φίλοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
 
 

 

Δήλωση Δημήτρη Σούρα

«Καταλαβαίνετε ότι είναί μια πολύ δύσκολη ημέρα. Είμαστε κουρασμένοι και άυπνοι. Η Μάρθα είναι ένας άνθρωπος που πίστευε στον Θεό. Τα κοράκια θα πετάνε από πάνω μας, στα σπίτια δεν θα μπούνε ποτέ. Η Μάρθα πίστευε στον Θεό αλλά δεν ήθελε αυτά τα λειτουργικά, ήταν απλός άνθρωπος. Μας είχε αφήσει οδηγία καταγεγραμμένη ότι ήθελε να καεί. Μετά την αποτέφρωση η επιθυμία της ήταν η στάχτη να ριχτεί στη θάλασσα. Το μέρος δεν το ξέρουμε αλλά είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Είναι καταγεγραμμένη η επιθυμία της και για τον τόπο και για τον τρόπο. Τα είχε πει όλα η Μάρθα» αποκάλυψε ο οργισμένος και συγκινημένος ψυχίατρος και στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, Δημήτρης Σούρας.

Όσο για την επιλογή της αποτέφρωσης, αυτή, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Σούρας, δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις: «Η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν άθεη. Σε όλη της τη ζωή έψαχνε να ανακαλύψει τον Θεό, διάβαζε και γύρισε όλη την υφήλιο. Απλώς δεν ήθελε το τελετουργικό, ήταν αντιστάρ» εξήγησε ο ίδιος.

 

 

Δες τα στιγμιότυπα από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών:

   

 

 

  

  

  

  

  

 «Καλό ταξίδι αγαπημένη μου» ήταν το μήνυμα της Κάτιας Δανδουλάκη, «έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» το «αντίο» από την Ζωζώ Σαπουντζάκη, «θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου» ο αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου.

 

  

  

  

  

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari