«Οι γιατροί μού έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το πόδι. Είναι ένα σοκ…»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος, μίλησε για τον έρωτα, το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε αλλά και ιστορία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που μοιράστηκε με το κοινό το προηγούμενο διάστημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Συνέντευξη στο ελληνικό περιοδικό #ΟΚ! και τη Μαρία Παπαϊωάννου παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

«Είμαι ρομαντικός. Τώρα πλέον συνειδητοποιώ ποιες φορές έλεγα στο παρελθόν ότι ήμουν ερωτευμένος, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν ενθουσιασμέ- νος. Άλλες φορές μπορεί αυτός ο έρωτας να ήταν μια προβολή, μια φαντασίωση ή μια δική μου ανάγκη να ερωτευτώ. Οπότε έλεγα ότι συμβαίνει, ενώ στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε. Στη ζωή μου υπήρξαν δύο σημαντικές σχέσεις μέχρι τώρα κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουμε επαφή μέχρι σήμερα. Μιλάμε για οικογενειακή σχέση δηλαδή.

Η μία σχέση μου ήταν με τη Νεφέλη, μια κοπέλα που είχα περίπου πριν από δέκα χρόνια και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. Ήμασταν γύρω στα δύο χρόνια μαζί και πρόκειται για έναν σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μου. Πλέον έχει κάνει παιδί και τη δική της οικογένεια. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις πόσο σημαντικό είναι να εξελίσσεται η σχέση.

Σίγουρα δεν γίνεται να φτάσεις σε αυτό το σημείο αυτόματα. Αν υπάρχει όμως σεβασμός σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενός χωρισμού και δεν έχετε τελειώσει με έναν τρόπο που να είναι τραυματικός για κάποιον από τους δύο, τότε υπάρχει ελπίδα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος πολύ επικοινωνιακός και δεν κρατάω μέσα μου τα συναισθήματά μου. Παράλληλα δίνω τον χρόνο στον άλλο, αλλά και σε εμένα τον ίδιο να τα επ ξεργαστώ. Θέλω να μπορώ να περάσω στην επόμενη σχέση καθαρός, χωρίς κανένα βάρος και έχοντας πάρει τα μαθήματα από την προηγούμενη.

Πισωγυρίσματα δεν κάνω. Αν τελειώσει κάτι, τελείωσε. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν μου έχει τύχει έως τώρα. Πλέον μπορώ να σου πω ότι νιώθω απόλυτα συνδεδεμένος με τον εαυτό μου και συνειδητοποιώ ότι είμαι τέλεια μόνος μου, αλλά μου αρέσει και να είμαι ερωτευμένος. Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε;» εξομολογήθηκε αρχικά.

Το τροχαίο ατύχημα που είχε πίσω στο 2009 ήταν μία σοκαριστική εμπειρία για εκείνον που τον δίδαξε πολλά πράγματα.

«Ήταν 22 Ιουλίου το 2009, όταν έφυγα από ένα πάρτι και ήμουν στον δρόμο χωρίς να ξέρω πού θέλω να πάω. Ήμουν πεζός όταν με παρέσυρε ένα αυτοκίνητο. Ήταν πολύ επώδυνο για εμένα. Ήμουν έξι μήνες off. Έως τότε –ήμουν 25 χρόνων– δεν υπήρχαν συνέπειες στις πράξεις μου. Έβγαινα, περνούσα ωραία και όλα καλά.

Ξαφνικά έφυγα από ένα πάρτι και ξύπνησα σε ένα νοσοκομείο και δεν έκλεινε το σαγόνι μου, ενώ οι γιατροί μού έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το πόδι ή ότι θα έχω εξόφθαλμο μια ζωή. Είναι ένα σοκ. Λες “πώς βρέθηκα εδώ;”. Όλοι οι φίλοι μου πήγαιναν διακοπές κι εγώ άκουγα να μου λένε “αν θα ξαναπερπατήσεις, θα είναι τον Φεβρουάριο”.

Τότε έκανα τη σειρά Κάρμα. Υποδυόμουν έναν ανάπηρο και ήμουν όντως ανάπηρος.

Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο ήρθε έπειτα από δύο ημέρες στο νοσοκομείο κι εγώ δεν τον θυμόμουν καν. Δεν θυμόμουν τίποτα. Μπήκε μέσα τρέμοντας. Ήταν συνομίληκός μου. Έκτοτε δεν τον έχω ξαναδεί. Αν διαβάσει τη συνέντευξη, να ‘ναι καλά. Αυτό το “κλικ” που λένε ότι συμβαίνει μέσα σου σε τέτοιες περιπτώσεις σε μένα άργησε να έρθει. Καμιά φορά έρχεται το μάθημα και δεν είσαι έτοιμος να το πάρεις. Θα ξανάρθει, όμως, με άλλο τρόπο, ίσως χειρότερο. Μέχρι να το πιάσεις. Εμένα μου πήρε περίπου έξι χρόνια. Πέρασα από πολλές φάσεις επεξεργασίας μέχρι να ωριμάσει αυτό που βίωσα μέσα μου».

Τέλος, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν μικρό παιδί ανέφερε:

«Εκείνη την περίοδο συνέβαιναν όλα αυτά με τις κακοποιήσεις και μου είχαν ανακινήσει κι εμένα τις αναμνήσεις. Μέχρι τότε νόμιζα ότι είμαι ο μόνος. Δεν είχα εξομολογηθεί την ιστορία μου στη Φαίη πριν κάνουμε τη συνέντευξη. Και εκείνη πρώτη φορά την άκουγε την ώρα της εγγραφής. Της είχα εξηγήσει απλά ότι θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ προσωπικό και μου είπε “ΟΚ, πάμε”. Έγινε όλο σε μια εγγραφή. Δεν σταματήσαμε καθόλου. Στο σπίτι ήταν κάποιοι φίλοι που τους είχα φέρει για υποστήριξη, δύο καμεραμάν, η Φαίη και η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. Τη συνέντευξη την είδα πρώτη φορά πριν από τρεις μήνες. Στην αρχή δεν μπορούσα. Σκέψου ότι έβαλα την εκπομπή και την ώρα που η Φαίη είπε στον αέρα “Δημήτρη, σε ευχαριστώ” κατάλαβα ότι επρόκειτο να βγει το βίντεο και το έκλεισα. Ήταν κάτι πολύ έντονο και είχα μεγάλη ταραχή. Για αυτό και δεν είχα αίσθηση του τι έχει ειπωθεί.

Το επόμενο διάστημα δέχτηκα στα social media περίπου 40.000 μηνύματα που ξεκινούσαν απευθείας με την εξομολόγηση της δικής τους ιστορίας. Απαντούσα σε όλους. Επειδή όμως δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, απευθύνθηκα στο ΕΛΙΖΑ (σ.σ. Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού) και σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω στην πράξη αυτούς τους ανθρώπους. Από πέρσι έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο φυσικά προϋπήρχε εμού. Μετράει χρόνια πορείας και είναι δημιούργημα της Μαρίνας Καρέλλα, που ασχολείται με την παιδική κακοποίηση. Αυτό που έχουμε καταφέρει μέσα σε έναν χρόνο είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με το να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής αυτών των αδικημάτων. Παράλλη- λα ανοίξαμε μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ανώνυμα οποιοσδήποτε υποψιάζεται ότι υπάρχει περιστατικό κακοποίησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

  

 

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»