Χάος! Χημικά από την αστυνομία σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ

Σκηνές απόλυτου χάους και σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Το βράδυ της Παρασκευής 16/9 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  έδινε live ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μαζί με άλλους καλλιτέχνες, προκειμένου να στηρίξουν τους φοιτητές που διαδηλώνουν για την πανεπιστημιακή Αστυνομία.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 12.30 όταν ομάδα ατόμων που έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος - στο γρασίδι της Φιλοσοφικής, πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος ήταν περισσότερος από 4.000 άτομα κι ενώ η βραδιά κυλούσε ομαλά, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της ΕΛΑΣ και μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια επικράτησε πανικός και ξέσπασαν επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη.  

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία αλλά και στην αντίθετη πλευρά, και ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμο μέσα»! .

 

 

 

 
 
 
 
Έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ προς την συναυλία όπου βρίσκονταν χιλιάδες άτομα, τα οποία κατέληξαν να τρέχουν πανικόβλητα ώστε να καταφέρουν να προστατευτούν. Όσοι ήταν στο σημείο προσπαθούσαν να καλύψουν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους, ενώ άλλοι έψαχναν τις οικογένειες και τους φίλους τους
 
 
 

 

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους. «Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα.Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν». Η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛΑΣ έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

Όπως θα δεις στα βίντεο από το ThessToday.gr, και το ProtoThema.gr όσοι βρίσκονταν στη συναυλία προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν.

 

 

 

 

Ο δεύτερος γύρος επεισοδίων

Εκατοντάδες άτομα που έφυγαν από τη συναυλία συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία για να φτάσουν στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, απέναντι από την πύλη Εμπορίου. Εκεί τα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν.

 

 

 
 
 
 
Τα εκτεταμένα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Εγνατία, με τους διαδηλωτές να εκτοξευουν διαρκώς πέτρες, μάρμαρα ακόμη και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ τα χημικά έπεφταν βροχή για να τους απωθήσουν.

Σε ετοιμότητα ήταν και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. (Αύρα) το οποίο επιχείρησε αρκετές φορές για να διαλυθεί το πλήθος, ωστόσο οι διαδηλωτές συνέχιζαν να στήνουν οδοφράγματα και να επιτίθενται στους αστυνομικούς. Η κατάσταση ηρέμησε σχεδόν μια ώρα αργότερα όταν τα άτομα έφτασαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Το κομμάτι της οδού Εγνατία που είχε κλείσει, δόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία. 
 
 
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

  

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»