Τα μηνύματα θλίψης των Ελλήνων ηθοποιών για τον Κώστα Καζάκο

Ο καλλιτεχνικός χώρος θρηνεί για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου - «Ξανά μαζί με το Τζενάκι του» - Προσφέρει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή – Πότε θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλεύονταν εδώ και ενάμισι μήνα στον Ευαγγελισμό, ενώ πριν από αρκετό καιρό είχε προσβληθεί από κορονοϊο και η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Ο καλλιτεχνικός χώρος βυθίστηκε σε πένθος και το θέατρο έμεινε φτωχότερο μετά την απώλεια του σπουδαίου Κώστα Καζάκου.

 

 

 

 

 

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Καζάκου εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Καζάκου. Μιας πληθωρικής και δυναμικής προσωπικότητας, που υπήρξε διαρκώς παρούσα στην Τέχνη, όπως και στη δημόσια ζωή ως βουλευτής. Και από τις δύο θα λείψουν, τώρα, τόσο η επιβλητική του εμφάνιση, όσο και η χαρακτηριστική φωνή του. Αυτήν, με την οποία απέδιδε τους σημαντικούς ρόλους του, αλλά και διατύπωνε τις απόψεις στις οποίες πίστευε. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους δικούς του ανθρώπους» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο Κώστας Καζάκος επέλεξε να προσφέρει το σώμα του στην επιστήμη, μετά τον θάνατό του, όπως έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο σπουδαίος ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, αποφάσισε να προσφέρει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και στην εκπαίδευση των φοιτητών, δείχνοντας την αγάπη που είχε για τους συνανθρώπους του.

Από την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε, πως ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην έδρα του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον Κώστα Καζάκο

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή, που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τον σπουδαίο ηθοποιό, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Η ανακοίνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος:

«Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο, ένα σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του αλλά και ένα σπουδαίο άνθρωπο με πληθωρική προσωπικότητα που ξεχώριζε  για την ευγένεια, το ήθος, την καλλιέργειά του. Ο Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, δάσκαλος υπήρξε ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ένας ιδεολόγος της ζωής και της τέχνης  αλλά και ένας μειλίχιος, απλός άνθρωπος, πάντα «παρών» στην τέχνη του αλλά και στη δημόσια ζωή. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς, με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη.

Συνεργάστηκε 3 φορές με το ΚΘΒΕ:

«Θείος Βάνιας» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο(1993)

«Εκάβη»/ «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, Γιάννη Ρήγα (2001)

«Ο κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του, ο Μάττι» του Μπέρτολοτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο (2010) 

Το ΚΘΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Τζένη Κόλλια, στα παιδιά και στους οικείους του.»

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με μηνύματα αποχαιρετισμού από τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου.

Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί με τον Κώστα Καζάκο ή απλά τον θαύμαζαν έγραψαν μηνύματα θλίψης στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.  

Διάβασε τις αναρτήσεις:

Ντορέττα Παπαδημητρίου

 

 

Μαριάννα Τουμασάτου

 

Ντίνος Καρύδης

 

 

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

 

 

Καίτη Φίνου

 

Μαρία Κορινθίου

 

 

Δημήτρης Καλαντζής

  

 

Άννα Χατζησοφία

 

 

Αντίνοος Αλμπάνης

 

 

Γιάννης Κότσιρας

 

Ξεχωριστή θέση στις αναρτήσεις που έχουν ξεκινήσει να γίνονται μετά την είδηση ότι «έφυγε» ο Κώστας Καζάκος έχει σίγουρα αυτή του metal συγκροτήματος  Manowar.

 

 Ο Γιάννης Βογιατζής μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου για την απώλεια του Κώστα Καζάκου.

Ο ηθοποιός που μιλά πλέον σπάνια στην τηλεόραση, αποκάλυψε ότι έμαθε για τον θάνατο του συναδέλφου του, τη στιγμή που βρισκόταν στον κήπο του. «Το έμαθα την ώρα που πότιζα από το δελτίο ειδήσεων, από τη φωνή του κ. Χατζηνικολάου. Τα έχασα, τι να σας πω!» είπε συγκινημένος.

«Πέθανε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω πολύ καλά σαν άνθρωπο. Δυστυχώς δεν είχαμε παίξει ποτέ ούτε στον κινηματογράφο, ούτε στο θέατρο. Ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα, ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος ταυτιζόταν πάντα με τον ρόλο που καλείτο να ερμηνεύσει» πρόσθεσε ο Γιάννης Βογιατζής.

 

 

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης από την είδηση θανάτου του Κώστα Καζάκου. 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 13/9 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Χαρούλα Αλεξίου με τίτλο, «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου».

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, του ζητήθηκε να πει και δυο λόγια για τον Κώστα Καζάκο ο οποίος είχε φύγε από τη ζωή λίγη ώρα νωρίτερα. Η ερώτηση των δημοσιογράφων σόκαρε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ο οποίος αγνοούσε το γεγονός μέχρι εκείνη την ώρα.

«Τι; Δεν γνωριζόμασταν. Δεν έχω συνεργαστεί αλλά…. το μαθαίνω τώρα από εσάς. Τι να πω τώρα; Τι μου το λέτε τώρα ζωντανά ρε παιδιά; Όχι δεν ήξερα τίποτα. Πραγματικά λυπάμαι. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

 

 

Ελένη Γερασιμίδου, Μάκης Δελαπόρτας, Αιμιλία Υψηλάντη θυμούνται τον μεγάλο ηθοποιό

 

 

Συγκινημένη η Ελισάβετ Μουτάφη: Τον Καζάκο τον φώναζα πατέρα

 

 

 Η Άννα Φόνσου για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου

 

 

Ξένια Καλογεροπούλου:Ο Κώστας Καζάκος είχε μεγάλο εκτόπισμα, ήταν έντονη προσωπικότητα

 

 

Τον αποχαιρέτισε και το ΚΚΕ στη Βουλή

 

 

Και το twitter γέμισε αποχαιρετιστήρια μηνύματα με τους περισσότερους να γράφουν δυο λόγια για την αντάμωσή του με τη Τζένη Καρέζη.

 

 

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη
Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές: με την Πλεύση Ελευθερίας - Μαζί του ο Κωστής Σαββιδάκης
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας