Έτσι αποχαιρετούν την Bασίλισσα Ελισάβετ, οι Κύπριοι celebrities

Έλενα Ακρίτα, Κωσταντίνος ΟδυσσέωςΑνδρέας Γεωργίου, Georgia Γεωργίου, Σοφία Χατζήπαντελή, Στέφανος Μιχαήλ, Ξένια Κωνσταντινίδου, Κωνσταντίνα Ευριπίδου, Κωνσταντίνος Ιάσονος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Με ποικίλους τρόπους αποχαιρέτησαν την βασίλισσα Ελισάβετ και οι Κύπριοι celebrities.

Άλλοι εξέφρασαν την θλίψη τους, άλλοι την πικρία τους κι άλλοι την απογοήτευση τους από την στάση της. Και ο πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Η Έλενα Ακρίτα έκανε την ανάρτηση που έγινε πραγματικά viral στο διαδίκτυο:

«Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο. Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ‘ναι το τελευταίο μου γράμμα.

Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα.

Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί».

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (1938-1957) απαγχονίστηκε στα 19 του χρόνια. Η βασίλισσα που πέθανε σήμερα (και που δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα) μπορούσε να τον σώσει. Τον δολοφόνησε δι’ απαγχονισμού.»

 

 

Ενώ επανήλθε και με δεύτερη σχετική ανάρτηση:

«Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο

Μη λες πως θάν΄ καλύτερος ο νυν από τον τέως

Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ΄ τον λύκο.

Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος.

Κώστας Βάρναλης»

 

 

 

Αιχμηρή είναι και η ανάρτηση του Κωσταντίνου Οδυσσέως:

«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΟΡΑ

Η Elizabeth II υπήρξε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Τον θεσμό της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου και των άλλων βασιλείων της Κοινοπολιτείας τον υπηρέτησε υποδειγματικά. Στέφθηκε βασίλισσα το 1953 (δυο χρόνια πριν από τον αγώνα της ΕΟΚΑ), όταν ήταν μόλις 25 χρονών, μετά τον θάνατο του πατέρα της βασιλιά George VI και παρέμεινε στον θρόνο για 70 χρόνια.

Μολονότι ο θάνατός της προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, στην Κύπρο διάβασα, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός της, τις γνωστές ανιστόρητες ανοησίες, τις βασισμένες στα παραμύθια που μας πουλά εδώ και σχεδόν ένα αιώνα η υστερόβουλη και ένοχη για τις μεγαλύτερες μας συμφορές ΔΙΚΗ ΜΑΣ πολιτικο-θρησκευτική ηγεσία. Διάβασα και το γνωστό παραμύθι ότι η βασίλισσα αρνήθηκε να δώσει χάρη στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Το διάβασα όχι μόνο από άσχετους, που τρώνε μετά χαράς τα ...κόνναρα τους πουλάνε οι πολιτικοί αγύρτες, αλλά και από ούτω καλούμενους "δημοσιογράφους", από εκείνους που αναπαράγουν και αναμασούν τα στερεότυπα, που στραβώνουν αντί να ξεστραβώνουν τους μη γνωρίζοντες.

Μάθετε λοιπόν, όσοι δεν το ξέρετε, ότι ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης δεν έκανε ποτέ έφεση στην καταδίκη του σε θάνατο. Διότι ο Παλληκαρίδης δεν ήταν ψευτοπατριώτης, όπως όλοι αυτοί που τον επικαλούνται. Ο Παλληκαρίδης ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ. Δεν θέλησε να κλαφτεί. Παρά την επιμονή των δικηγόρων του να κάνει έφεση, εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ναι μεν οι δικηγόροι του έστειλαν μια επιστολή στη βασίλισσα ζητώντας της χάρη, αλλά μια τέτοια επιστολή δεν είχε νομική βάση, ήταν έξω από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της βασίλισσας, δεν μπορούσε η βασίλισσα από μόνη της να παρέμβει. Διότι δεν είναι μουχτάρης ενός χωριού στην Μαραθάσα, που θα κάνει τις γνωστές αβαρίες. Έχει ένα αυστηρό πλαίσιο εξουσιών και αρμοδιοτήτων η μοναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόλα αυτά, το παραμύθι της βασίλισσας με τον Ευαγόρα συντηρείται από το 1957, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής απάτης, που τα φορτώνει όλα στους ξένους, βρίσκοντας καταφύγιο τον πατριωτισμό, προκειμένου να σκεπάσει τις αστοχίες, τις απερισκεψίες και τις προδοσίες του αμαρτωλού ελληνοκυπριακού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν την αλήθεια και άνθρωποι που καταφεύγουν στον μύθο, διότι αυτό τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Απευθύνομαι στους πρώτους. Οι δεύτεροι ας διαβάζουν άλλους, όχι εμένα.»

 

 

Ακολούθησαν ηθοποιοί, μοντέλα, και παρουσιαστές. Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

 Ανδρέας Γεωργίου

 

Georgia Γεωργίου

 

Σοφία Χατζήπαντελή

​​

​​

Στέφανος Μιχαήλ

   ​

​​

​​

Κωνσταντίνα Ευριπίδου

      ​

​​

Ξένια Κωνσταντινίδου

   ​

​Κωνσταντίνος Ιάσονος

 ​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»