Εξοικονόμηση νερού; Λύσεις για εξοικονόμηση νερού από την ΙΚΕΑ

 

Όραμα της ΙΚΕΑ είναι να δημιουργήσει μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Ένας από τους τρόπους που επιδιώκει να το πραγματοποιήσει είναι μέσα από τον θετικό αντίκτυπό της στο περιβάλλον και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

Οι τρεις πυλώνες στους οποίους η ΙΚΕΑ εστιάζει προκειμένου να εκπληρώσει το όραμά της και να πετύχει τους στόχους της είναι: Υγεία & Βιωσιμότητα Κυκλικότητα & Φροντίδα για τον Πλανήτη Δικαιοσύνη & Ισότητα Στο πλαίσιο των πιο πάνω, έχει σχεδιάσει προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ανάμεσα σε αυτά και προϊόντα για την εξοικονόμηση νερού.

Ο πλανήτης είναι, κατά το πλείστον, νερό, αλλά λιγότερο από 3% είναι φρέσκο, γι’ αυτό και η προσεκτική του χρήση είναι επιβεβλημένη.

Σε μια χώρα όπως η Κύπρος, όπου η λειψυδρία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να καταναλώνεται άσκοπα.

Καθημερινά στο σπίτι χάνονται πολλά λίτρα φρέσκου νερού (το ένα δέκατο του καθαρού νερού παγκόσμια καταναλώνεται μέσα στο σπίτι), γι’ αυτό και η ΙΚΕΑ αναπτύσσει προϊόντα και προτείνει ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσής του, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Ξοδέψτε λιγότερο νερό χωρίς καμία προσπάθεια με 5 απλά tips:

1. Όταν ανοίγουμε το νερό στο ντους ή στη βρύση της κουζίνας, μέχρι να έρθει το ζεστό, δεν το αφήνουμε να πηγαίνει χαμένο. Το μαζεύουμε σε ένα ποτιστήρι και ποτίζουμε τα λουλούδια.

2. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια, κλείνουμε τη βρύση κατά τη διάρκεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εξοικονομούμε μέχρι και 40 λίτρα νερό την ημέρα.

3. Πλένοντας τα πιάτα σε ένα γεμάτο πλυντήριο πιάτων ξοδεύουμε λιγότερο νερό αλλά και χρόνο.

4. Φροντίζουμε στο ντους να έχουμε κεφαλές ντους με ρυθμιστές ροής που μειώνουν την κατανάλωση του νερού, χωρίς να μειώνεται η πίεση.

5. Για βρύσες του μπάνιου προτιμούμε αυτές που έχουν εξάρτημα αντιστάθμισης της πίεσης, που εξοικονομεί έως και 50% του νερού.

 Ντους εξοικονόμησης νερού και ενέργειας

Τόσο οι κεφαλές ντους αλλά και τα ντους χειρός της ΙΚΕΑ είναι αποδοτικά και σε ό,τι αφορά το νερό αλλά και την ενέργεια.

Ο λόγος είναι ένας ρυθμιστής ροής νερού που μειώνει τη ροή του παρέχοντας λιγότερο νερό, χωρίς να παρατηρείται καμία μείωση στην πίεσή του.

Αποτέλεσμα είναι η εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας νερού σε σύγκριση με ντους χωρίς ρυθμιστή ροής.

Εάν το πρωί στο ντους χρειαζόμαστε λίγο πιο έντονο μασάζ για αναζωογόνηση και το βράδυ θέλουμε ένα ντους πιο χαλαρωτικό, μπορούμε να διαλέξουμε από τη μεγάλη ποικιλία της ΙΚΕΑ σε κεφαλές ντους ή χειρός, με δυνατότητα από μία μέχρι και πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις.

Τα προϊόντα που διατίθενται στην ΙΚΕΑ περιλαμβάνουν πρόσθετη ροδέλα αντιστάθμισης πίεσης (PCW) και καταναλώνουν 8 λίτρα νερού/λεπτό.

 

Βρύσες Μπάνιου

Οι μείκτες ΙΚΕΑ διατίθενται σε πολλά διαφορετικά στιλ, για να ταιριάζουν με τους διαφορετικούς νιπτήρες, αλλά και με το προσωπικό μας γούστο.

Είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομούμε το ζεστό νερό και την ενέργεια, πράγμα που είναι καλό για όλους μας αλλά και για τον πλανήτη.

Στις βρύσες μπάνιου ΙΚΕΑ η λειτουργία εκκίνησης με κρύο νερό εξοικονομεί το ζεστό νερό κατά τις καθημερινές συνήθειες, όπως το πλύσιμο των χεριών ή το βούρτσισμα των δοντιών.

Έχουν ένα εξάρτημα αερισμού που αναμιγνύει τον αέρα με το νερό και έτσι χρησιμοποιούμε έως και 50% λιγότερο νερό, ενώ χρειαζόμαστε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για να το θερμάνουμε.

Περιλαμβάνουν μηχανισμό εξοικονόμησης νερού και ενέργειας (5,7 l/min) για τα συστήματα υψηλής πίεσης.

 Βρύσες Κουζίνας

Η ΙΚΕΑ διαθέτει και μια μεγάλη ποικιλία από μείκτες κουζίνας, οι οποίοι έχουν πολύ ανθεκτικούς κεραμικούς δίσκους, αντέχουν τη μεγάλη τριβή, όταν αλλάζουμε τη θερμοκρασία του νερού, και εξοικονομούν ενέργεια και νερό.

Επίσης, έχουν χαρακτηριστικά που κάνουν την καθημερινή ζωή ευκολότερη και η ποιότητά τους είναι εγγυημένη για πολλά χρόνια χρήσης.

Ο μείκτης με αποσπώμενο στόμιο είναι πρακτικός για το ξέπλυμα των πιάτων, αυτός με τον ψηλό βραχίονα είναι πρακτικός για να καθαρίζουμε κατσαρόλες, ενώ ο μείκτης με δύο λειτουργίες επιτρέπει να αλλάζουμε τον τρόπο ροής του νερού εύκολα, πατώντας τα κουμπιά στο χερούλι.

Αξιολογώντας τις ανάγκες μας, μπορούμε να επιλέξουμε τον μείκτη που μας ταιριάζει καλύτερα. 

 

Πλυντήρια Πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων ΙΚΕΑ εξοικονομεί ενέργεια και νερό με μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το πλύσιμο πιάτων στο χέρι, αφού χρειάζεται 5 φορές λιγότερο νερό.

Το πλυντήριο πιάτων έχει μια λειτουργία που ανιχνεύει πόσο λερωμένα είναι τα πιάτα και ρυθμίζει ανάλογα την ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιηθεί.

Προς το τέλος του προγράμματος, η πόρτα ανοίγει αυτόματα και παραμένει ανοιχτή, ώστε τα πιάτα να στεγνώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το σύστημα διακοπής νερού εντοπίζει οποιαδήποτε διαρροή και διακόπτει αυτόματα την παροχή του νερού, για να μην υπάρχει απώλεια.

Οι τρόποι μείωσης κατανάλωσης νερού είναι μόνο ένας από τους τομείς που η ΙΚΕΑ προσπαθεί να βελτιώσει, για να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί ώστε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, πιο φιλική προς τον πλανήτη.

Στη συλλογή της ΙΚΕΑ υπάρχουν δεκάδες προϊόντα που θα αποτελέσουν τους νέους μας συμμάχους για ένα Βιώσιμο Σπίτι, ανάμεσά τους και προϊόντα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού.

Δεν έχουμε παρά να κάνουμε την αρχή για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή για όλους, στην οποία η διαχείριση του νερού θα γίνεται με σκέψη και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η ΙΚΕΑ λέει “Hej” στη βιωσιμότητα! 

 

Δειτε Επισης

Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου
Have you heard it? Η πιο... «crunchy» διαφήμιση της McDonald’s™ Κύπρου από την TBWA\Entelia!