IKEA: Ιδέες για μια μινιμάλ προσέγγιση

 

Στόχος της ΙΚΕΑ είναι να δημιουργεί μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς και να κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

 

Τα τελευταία χρόνια η ΙΚΕΑ αγκαλιάζει τους νέους τρόπους επικοινωνίας και διάδρασης με περισσότερους ανθρώπους.

Έτσι, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα καινούριο κεφάλαιο λέγοντας αντίο στον Κατάλογο ΙΚΕΑ.

Κοιτώντας προς το μέλλον και προσεγγίζοντάς μας με έναν πιο βιώσιμο τρόπο καταργεί τη χρήση χαρτιού και μειώνει το αποτύπωμα της.

Τώρα η ιστοσελίδα της ΙΚΕΑ εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο όπου παρουσιάζει τη ζωή διαφόρων ανθρώπων σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους και μέσω τους μπορούμε όλοι μας να βρούμε ιδέες που θα βοηθήσουν και τη δική μας ζωή στο σπίτι να γίνει καλύτερη.

Όπως τη ζωή του νεαρού ζευγαριού της ιστορίας μας!

Το ζευγάρι, όταν έμαθε ότι έρχεται το παιδί που τόσο επιθυμούσε αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του, υιοθετώντας πιο αργούς ρυθμούς και διαλέγοντας μια πιο απλή ζωή. Αλλά και αφότου έγιναν γονείς το ζητούμενο παρέμεινε το ίδιο.

Το διαμέρισμα τους απεικονίζει αυτή ακριβώς την αλλαγή τρόπου ζωής αφού περιλαμβάνει μόνο όσα πράγματα θα καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και πράγματα που αγαπούν.

Το ζευγάρι διάλεξε έπιπλα με διαχρονικό σχεδιασμό και πολύ ανθεκτικά για να μπορεί να τα κρατήσει όσο καιρό θέλει ακόμα και για πάντα.

Φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το μπαμπού και το βαμβάκι από βιώσιμες πηγές καλλιέργειας φανερώνουν το προφίλ του ζευγαριού που του αρέσει η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα.

Λόγω του μεγέθους του σπιτιού, το ζευγάρι ακολούθησε τη συμβουλή του διακοσμητή της ΙΚΕΑ Hans Blonquist: «κρατήστε αυτά που χρειάζεστε και απλοποιήστε το σπίτι σας».

Το καθιστικό και η τραπεζαρία είναι ενιαίος χώρος, κάτι που συναντάμε συχνά σε όλο τον κόσμο, αλλά εδώ υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση αφού το ζευγάρι έχει προσαρμόσει αυτόν τον περιορισμένο χώρο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του.​

Για παράδειγμα, δεν ήθελε τηλεόραση και έτσι έμεινε περισσότερος χώρος για άλλα έπιπλα. Αντί για έναν παραδοσιακό καναπέ, επέλεξε δύο σεζλόνγκ, ενωμένες μεταξύ τους, για να δημιουργήσει έναν άνετο χώρο κι όταν έρχονται φίλοι, τα σκαμπό και οι καρέκλες συμπληρώνουν τα καθίσματα. ​

 

​Είναι σημαντικό, ο χώρος του σπιτιού να είναι φιλόξενος και η ΙΚΕΑ προσφέρει τις λύσεις για να μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε γωνιά.

Το τραπέζι τραπεζαρίας από μπαμπού είναι το αγαπημένο του ζευγαριού, είτε για φαγητό, είτε για εργασία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του που το κάνει να ταιριάζει στο μικρού μεγέθους δωμάτιο είναι το φυσικό του χρώμα.

Επειδή η εργασία στο σπίτι ισχύει για πολλούς, είναι σημαντική η ευελιξία και το μυστικό για τη δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου, ιδιαίτερα όταν αυτός είναι περιορισμένος, είναι οι χώροι αποθήκευσης.

Τα διάφορα αξεσουάρ βρίσκονται κρεμασμένα στη ράγα, τα τραπεζομάντηλα είναι αποθηκευμένα στο ντουλάπι από μασίφ πεύκο, ενώ στις δύο συρταριέρες από κάτω βρίσκονται τα είδη γραφείου.​

Σε κάθε σπίτι η άφιξη ενός μωρού φέρνει απέραντη χαρά, αλλάζει όμως και τον τρόπο ζωής των περισσότερων ζευγαριών.

Το ίδιο συνέβη και σε αυτό το ζευγάρι που χρειάστηκε να βρει τρόπο να δημιουργήσει ένα όμορφο δωμάτιο για τον μικρό του θησαυρό.

Το ζευγάρι επέλεξε τα απολύτως απαραίτητα. Όλα τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ποιοτικά υλικά, με διαχρονικές αποχρώσεις και ευελιξία για να συνοδεύουν το μωρό και στην παιδική του ηλικία.

Μια βρεφική κούνια ήταν το πρώτο που έβαλαν φροντίζοντας για την άνεση αλλά και την ασφάλεια του παιδιού.

Η επίτοιχη αποθήκευση είναι απαραίτητη και θα μπορεί να χρησιμεύσει και όταν το παιδί μεγαλώσει. Φυσικά, ένα διακοσμητικό στον τοίχο δίνει μια πιο χαρούμενη όψη στο δωμάτιο ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως φωτιστικό που διαχέει ένα απαλό ζεστό φως που είναι ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης.

Το σίγουρο είναι πως ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια μπορεί να διπλασιάσει τον όγκο των ρούχων για πλύσιμο.

Δύο μεγάλα καλάθια για άπλυτα συνδυάζονται περίφημα με τα υπόλοιπα έπιπλα του μπάνιου από σημύδα και μπαμπού και δεν ξεφεύγουν καθόλου από το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού.​

Και τώρα που το ζευγάρι βρήκε τρόπο να κάνει τη ζωή στο σπίτι όπως την ήθελε, ήρθε η ώρα να βρει τρόπους για να μην χαθεί η απόλυτα μινιμαλιστική του άποψη.

Κι έτσι αποφάσισε για κάθε νέο πράγμα που έπρεπε να τοποθετήσει στο σπίτι να διώχνει κάτι άλλο, διατηρώντας μια ισορροπία.

Το αποτέλεσμα; Ένας οργανωμένος και τακτοποιημένος χώρος.

Είναι πολύ σημαντικό σε έναν περιορισμένο χώρο, κάθε αντικείμενο να είναι λειτουργικό αλλά και κομψό και κάθε έπιπλο να καλύπτει αν γίνεται περισσότερες από μία ανάγκη, με διαχρονικό στιλ και σχεδιασμό.​

​ Το προσωπικό γούστο παίζει φυσικά έναν σημαντικό ρόλο αλλά η ΙΚΕΑ έχει λύσεις για όλα τα γούστα.

Τα φυσικά υλικά είναι συνήθως σε ουδέτερα χρώματα όμως κάποια από αυτά όπως το μπαμπού και η γιούτα έρχονται και σε αποχρώσεις μαύρου ή πράσινου και με αυτό τον τρόπο χαρίζουν στο σπίτι ένα αίσθημα ζεστασιάς.

Περισσότερες ιδέες στο IKEA.com.cy 

  

  

  

 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»